Experiența de achiziție a mașinii noi la un alt nivel.
Experiența de achiziție a mașinii noi la un alt nivel.

Cu Suzuki la revizie

Garantie…revizie…service…dealer Suzuki.

Voiam sa fac revizia la Suzuki Swift. Ceea ce m-a facut sa aleg Dab Auto Serv, a fost ca aceasta reprezentanta este “noua” si la masina noua, service nou, echipamente noi si mecanici priceputi, relativ aproape de casa.


Zis si facut.

Am contactat telefonic primul numar de telefon pe care “agentul Google” l-a afisat privitor la Dab Auto Serv.
Domnisoara (doamna) care a raspuns avea un ton de parca am deranjat-o de la progamarea de la manichiura :).

Bine ca mi-a facut repede legatura cu un consultant de service până să incep sa ma simt vinovat ca am indraznit sa sun. Foarte amabil, acesta din urma m-a programat la ora si ziua dorita de mine (vineri 08:30).

Surpriza nr. 1

Vineri 08.30 ajung, surpriza: domnul de la poarta imi spune ca este inchis deoarece programul incepe la 09:00. Eu am programare la service la 08:30, “aaaa, la service este deschis” si m-a invitat sa intru indicandu-mi usa catre consultantul service.
In interior spatiu mai mult decat suficient pentru parcare clienti si pentru masinile de prezentare.

Receptie service “sentimente contradictorii”.

Masina e la a doua revizie. Prima a fost făcuta la 12000km ( la aprox 6 luni de la achizitie). Acum a inceput “sa planga” singura ca “vrea schimb ulei” la doar 18900 km ( adica 5 luni de la prima revizie).

Am pus aceasta pe seama faptului ca masina circula exclusiv in Bucuresti.
Consultantul mi-a explicat ce trebuie schimbat conform manualului service. Adica inclusiv faptul ca filtrul de polen nu va fi inlocuit daca e curat. Totusi am aflat cu stupoare si ca la a doua revizie trebuie schimbat lichidul de frana?!? I-am explicat ca am citit si eu manualul cu intervalele de service. Si ca am retinut ca lichidul de frana se schimba la a doua revizie numai daca ai parcurs minim 30000 km sau au trecut 2 ani. In cazul meu nu era niciuna dintre conditii indeplinita. A ramas ca trebuie schimbat la revizia urmatoare.

Surpriza cea mare

Sunt intrebat daca am auzit de programul Suzuki de upgrade la soft gratuit oferit de reprezentante 😱. Am raspuns ca nu stiu intreband totusi ce presupune acesta. Am specificat totusi ca daca se intampla precum in cazul telefoanelor care devin mai lente dupa upgrade, mai bine nu. Domnul a zambit putin si printre alte abureli fortate s-a facut inteles ca acest program este facut pentru anumite loturi de masini care sunt programate sa ceara singure revizia dupa doar jumatate din km si timpul normal intre revizii si ca masina mea se incadreaza in acest lot sugerandu-mi sa fac doar resoftarea si sa mai astept cu revizia. Al doilea Bravo de data aceasta pentru consultantul service si nu pentru Dab si nici Suzuki Romania care nici dupa 2 luni de la care le-am solicitat prin e-mail sa-mi spuna de ce nu sunt facute publice aceste resoftari sau de ce nu sunt chemate in service aceste masini nu au raspuns. Trebuie sa afli doar cand ajungi la dealer pentru revizie daca un consultant service are curajul si bunul simt sa iti spuna.👎

va urma