Experiența de achiziție a mașinii noi la un alt nivel.
Experiența de achiziție a mașinii noi la un alt nivel.

Honda Civic X – Exterior

Design exterior (subiectiv):

Superb, forme ascutite care dau o nota de agresivitate, in principiu e un urmas demn al variantei din 2006, cea denumita OZN. Singura parte care nu imi place e cea formata din ornamentele argintii care strica aproape tot. Trebuie sa spun ca acestea se regasesc pe variantele inferioare de echipare. Pe cele superioare, parca e ceva cu negru. Vorbind de negru, toate celelalte ornamente exterioare sunt din plastic negru – lucios, care sunt foarte urate (parere subiectiva). Obiectiv vorbind, plasticul in cauza rezista nezgariat, pana cel mai probabil la prima spalare, cand sigur, cineva il va zgaria.. ma rog, nu e un capat de tara. Mai nasol e cand incepe sa se miste si sa faca zgomote. La modelul condus de mine, ornamentul de pe montantul din spate a prins joc in cateva luni. La fel si cel de pe stalpul central stanga, a prins joc si zgomotele se aud in habitaclu (se rezolva prin inlocuirea ornamentului – solutia Asko, sau prin vaselina lichida care costa infinit mai putin).

Luft-uri

decente, ansamblare la linie. In ansamblu masina in exterior e extrem de frumoasa.

Vopseaua

e destul de slabuta calitativ, insa e mai bine decat la variantele anterioare care am inteles ca este pe baza de apa(?).

Pana la interior:

– e super ca are chedere care izoleaza bine interiorul de exterior
– e rau ca deja la doua din usi chederul s-a rupt deja sau asa a venit din fabrica.
– usile nu au sunetul de “tabla goala” si se inchid exact cum ar trebui, fara sa fie trantite, fara chin.
– plasticul de la manerul hayonului pare sa se deterioreze destul de repede, si vei simti miscare in palma atunci cand il inchizi. Dar are maner si te ajuta sa nu te murdaresti pe maini, which is good :).
– e rau ca absolut toate blocurile de lumini (faruri / stopuri) se aburesc.
– la compartimentul motor toate plasticele au un joc dubios care iti dau impresia de masina lovita si reparata prost. Dar capota sa inchide ok si daca iti dai seama la timp nu strangulezi cu ea furtunul de alimentare cu apa a stergatoarelor. Pana sa imi dau seama am avut soc, nu stiam ce am gresit de duzele nu mai stropesc parbrizul  :)).
– suruburile care fixeaza bordul de caroserie se prezinta ca si cum ar fi fost stranse cu o cheie nepotrivita de un “meserias” baut. Nu e incident singular, am vazut asta la mai multe exemplare, niveluri de dotare diferite, inclusiv Type R.
– tot la exterior am vazut o toba cu rugina pe ea si asta la aproximativ 1500 km. Din nou, nu e asta singura pe care am vazut-o. La service se considera ca nu e rugina, am vazut si alte marci. Asa o fi…
– ultimul aspect care ma amuza e ca atunci cand radarul aflat in partea inferioara stanga a barii fata se umple de mizerie / zapada, masina face ca si cum e iminenta de accident. Pana te prinzi care e faza, iti cam sta inima, dar e NORMAL si isi revine imediat ce dispare mizeria de acolo.

Pe final

In principiu, veti observa ca multe dintre aspectele prezentate nu sunt grave, nu te pun in pericol sau cine mai stie ce. Multe nici nu sunt sesizabile, dar la o analiza cat de cat atenta nu te pot lasa indiferent cand sunt prezente la o masina NOUA, care costa aproape 18000 euro …. (17500 confort vopsea nemetalizata + 450 vopseaua).
Cu toate astea, designul genial iti va tine masina pe sosea excelent, nu vei avea prea mult zgomot de vant in habitaclu (de pe la 140 km/h in sus, se cam aude, dar nu e deranjant rau). O alta bila alba e modul in care e gandit spatele, astfel incat luneta nu se va murdari. Nici vizibilitatea nu e rea.
Per ansamblu, din afara, masina arata excelent, lumea intoarce privirea dupa ea.. e o aparitie.
Va urma…