Proiectul „Masina Noua”

DE CE MASINA NOUA ?

Va doriti o masina noua? Va place piata auto de masini noi din Romania? Stiti cum e sa cumperi o masina noua? (probabil ca da). Va plac vizitele la dealerii de masini noi? Cat credeti ca e comision din pretul automobilului pe care il cumparati? Ce primiti in schimbul banilor platiti?

E drăguț sloganul Opel (daca il mai au): “idei noi, mașini mai bune”…. Oare? Mai bune? Sau doar mai mult marketing mai agresiv? Cu motorasele subdimensionate sunt mai bune oare? Disperam toți cu noxele de la autoturisme, pe buna dreptate. Dar, “downsizingul” (ca sa fiu la moda, pentru ca eu consider ca e submotorizare) a devenit un fel de misiune sfântă a arhanghelului auto. Asta in condițiile in care avem camioane, vapoare, alte chestii consumatoare de combustibili fosili și consuma nenica… E clar! Se face primăvara cu fix un ghiocel (recte cu o masina noua).

Din fericire, masina noua trebuie cumparata cu sufletul, nu numai rational.

Dar totusi, in conditiile actuale ale pietei, trebuie tinut cont de mai multi factori la achizitie.

Ma rog, dacă sunteți multumiți de ceea ce primiți de la piața auto din prezent (autoturisme, service, garanție) NU CITITI ACEST BLOG.

Motivatia noastra:

Consideram ca trebuie imbunatatit ceva la piata auto. Avem si noi (romanii) dreptul la garantie corect aplicata pentru o masina noua, la service profesionist, cu preturi decente. Si asta nu se poate obtine de la sine, se obtine in primul rand prin informarea corecta a fiecaruia dintre noi… de la sursa oficiala sau din surse publice.

Ne e indiferent la cine merge comisionul atunci cand dealerul vinde o masina noua. Ne e egal ca se supara un patron de reprezentanta ca angajatul lui doarme pe el, sau nu stie ce vorbeste. De cate ori, ati primit informatii legate de costurile de service, fara a intreba expres acest lucru? De cate ori, ati fost informati corespunzator si amanuntit privitor la garantia masinii pentru care ati platit niste mii de euro?

Scopul nostru:

Noi „spunem lucrurilor pe nume”. Observam lucrurile pe care cumparatorul incantat nu le va observa decat acasa, mult prea tarziu pentru a mai schimba ceva. Aducem oamenilor (cei care nu vor sa fie prostiti) la cunostinta lucruri care ii vor interesa si de care se vor lovi ca proprietari de masina noua. Uneori o decizie luata rapid poate fi cea buna. Alteori insa, rapiditatea deciziei combinata cu lipsa informatiei, poate fi „fatala”, sa zicem.

Facem asta din pasiune, pur si simplu. Ne recomanda experienta legata de oameni si de masini. Masinile pe care le-am condus, reparat, modificat sau care ne-au enervat, de-a lungul timpului. Am invatat din experienta si nu numai din carti. Am lucrat, am colaborat cu multi oameni, am invatat sa ii cunoastem, sa ii „citim”.

Asa ca… daca detii informatia, poti verifica si in final nu te pacalesti.

2 Comments

  1. Enache Gabriel

    Salut. Pe când un testdrive plus păreri „pe bune” la mașini hibride? Toyota, WV, Honda și care-or mai fi?
    Abia aștept!
    Mulțam fain!

  2. radu

    Pai….când cei la care faceti referire vor avea deschiderea asta. La Toyota încercam de vreo 4 luni un test drive… Dar încercam, “pe bune” 😉

Leave a Reply

Theme by Anders Norén