Experiența de achiziție a mașinii noi la un alt nivel.
Experiența de achiziție a mașinii noi la un alt nivel.

Ford Proleasing – Ploiesti

Data 22.02.2019, ora 10.30

Loc: Showroom Proleasing Motors – Ford din Ploiesti, drumul spre Buzau

Obiectivul declarat (mie insumi): Ford Ecosport, cu motorul de 1.0L, 125 CP si test drive.

Atmosfera generala:

Dealerul Ford Proleasing , vinde in Prahova, Buzau si Dambovita, Ford, BMW / Mini si are si o divizie de SH, din cate stiu numai la Ploiesti. Pe cei de la Buzau ii stiam in mare, pentru ca m-au „ajutat” cu niste „Fieste”, una dintre ele daramata rau (teapa cea mai mare pe care am luat-o cu o masina SH, printre altele vanzatorul fiind angajat COLINA MOTORS dealer Ford. Dar asta s-a intamplat de mult si nemernicul a actionat in nume propriu)

Desi din exterior se vede o singura constructie fiecare marca are show-room propriu. Daca as fi rau (dar nu sunt:D), as zice ca nu se confunda cumparatorii de BMW cu cei de Ford, intre ele fiind partea de vanzari SH.

Atmosfera generala la Ford Proleasing Ploiesti a fost trista…poate si combinata cu vremea de afara, cine stie.

Timpul de asteptare:

Infinit. Am inteles ca era prea de dimineata, ca era frig, insa am stat aproximativ 15-20 de minute in show-room, timp in care nimeni nu m-a bagat in seama (nu ca nu m-a primit cu covorul rosu si salut ceremonios, dar nici macar nu se uitau in directia mea:)), desi aveam un rucsac, destul de mare, puteam sa arunc orice in magazin. De fapt mint…femeia de serviciu s-a incruntat putin la mine ca…nu stiu, ii respiram aerul sau murdaream pe jos.

Asezare in showroom:

In dreapta in colt, trei birouri, vanzari auto noi. In mijloc, receptia / secretariatul. In stanga vanzari autoutilitare, iar in planul 2, partea de service si piese.

Revenind, interesul meu era Ecosportul care spre „norocul” meu nu era expus. Erau in schimb, doua Focus, un Kuga, un Modeo si un Fiesta . Cand am ajuns erau, cred, doi oameni in magazin, oameni ce pareau a fi impreuna deoarece discutau intre ei si impreuna se adresau unui tanar despre care am concluzionat ca lucreaza acolo. Am inteles, e omul ocupat, no problem. Am tras de usile masinilor, m-am facut comod in Focusul Alb cu plafon negru de langa intrare, observand totusi (desi nu vreau sa ma grabesc sa concluzionez) ca plasticele negre de pe portiere scartaiau la atingere. Apoi am trecut la KUGA, portbagaj, interior, etc, astfel incat sa termine oamenii de discutat. Intre timp si celelalte doua birouri au fost „populate” de un domn si o doamna, destul de preocupati in general…desi nu aveau clienti.

Intr-un final, cel mai tanar vanzator s-a eliberat , dupa ce in prealabil am vazut de doua ori Focusul alb, o data Focusul Sedan, o data Kuga, un pic de Fiesta si Ranger-ul de vis-a-vis, de la utilitare. Nimeni nu m-a „deranjat” in demersul meu de a astepta sa discut concret cu cineva despre modelul cautat, desi repet, din 3 persoane la vanzari, numai una discuta ceva cu cineva. Intr-un final, cand s-a eliberat domnul cel tanar, exact cand ma pregateam sa il „deranjez” eu, „mi l-a suflat” un alt nou potential client abia intrat pe usa. Atunci mi-am luat catrafusele si am plecat, nu mai avea rost sa astept.

Ce am observat la Ford Proleasing Ploiesti:

  • Gama de masini aproape completa (exceptie fiind, evident Ecosport), dar destul de murdare in interior. (e adevarat, era urat afara, dar in acelasi timp era si dimineata, deci nu intrasera prea multi oameni vineri la 10, sa se urce in masini).
  • Destul de mic spatiul si aglomerat cu masinile (dar macar e bine ca au masini).
  • Nu ai loc pe unde sa astepti, dar te plimbi in voie printre masini (oricum nu te naha nimeni in seama :)).

Atitudinea fata de client: Care client? Pe mine m-au tratat cu o indiferenta aproape de nesimtire. Poate aveam figura dubioasa sau de „tu esti d’ala care testeaza doo ore si nu cumpara”, cum „zice baetii da la Vitan care aduce numa’ masini bengoase da la Jermania”. (va rog sa scuzati limbajul de mahala, insa chiar a fost urata situatia. Nu stiu daca ar fi chemat o ambulanta in caz ca mi se facea rau)

Cunostinte vanzator: Care vanzator? Cu mine nu a vrut nimeni sa vorbeasca.

Disponibilitate auto in show-room: Da si nu (modelul vizat de mine)

Disponibilitate pentru test – drive: cu cine?

Disponibilitate negociere pret: nu

Overall, eu nu am avut o experienta placuta la acest dealer. Nu cred ca as mai merge a doua data la ei si nici NU as recomanda serviciile lor. Extrem de multa nepasare la angajati, nu stiu daca proprietarul afacerii are cunostinta despre asa ceva. In fine, banii sunt ai domniei sale.