Experiența de achiziție a mașinii noi la un alt nivel.
Experiența de achiziție a mașinii noi la un alt nivel.

Honda Civic X – I

IMPORTANT

Tin sa precizez in mod deosebit ca acest articol nu este o incercare de scadere a prestigiului marcii Honda, de denigrare la adresa modelului Honda Civic X sau cine mai stie ce.  Vreau sa potentialul comparator sa stie ca nu e neaparat bine ca la pomul laudat sa mergi cu sacul (vorba proverbului). Honda Civic X e o masina foarte misto, dar are destule neajunsuri despre care nimeni nu scrie/vorbeste, vanzatorii nu au niciun interes, iar “profesionistii” nu isi permit. NU am o problema cu dealerul (Asko- vanzari si service), desi initial am crezut ca masina a fost lovita si reparata, iar modelul HONDA CIVIC X in ansamblu e superb daca poti trece peste aspectele ce urmeaza (trei episoade cred):

Acestea fiind precizate si asumate, sa purcedem, zic…

Partea I – Livrarea

Un fel de review dupa mai bine de 15000 km al Honda Civic X – inmatriculat 2018, 1.0, 129 CP, varianta de echipare “confort”. Un design fantastic, o forma agresiva care emana forta. Totusi, aceasta imagine nu e neaparat sustinuta de motorasul de 988 cmc. Nu e ceva wow, dar nu e nici de lasat… De fapt, dintre “minunile tehnicii” in 3 cilindri are cam cel mai bun cuplu și evident trage bine, acompaniat de un sunet al eșapamentului chiar frumos. Pentru un neofit mașina e chiar spectacol.
Impresii in prima zi:
– Plasticele lucioase de pe volan, cheie, exteriorul usilor prezentau zgarieturi fine (nici acum nu am idee de ce),
– Suportul de numar (nu cel de reclama ci cel fix de pe bara) LIPSA!
– reglajul pe inaltime al scaunului soferului NU functiona decat la ridicare,
– Aspect general de masina “ponosita”, greu de explicat in cuvinte,
– Materialul textil de pe scaune, cotiera si manere de usi arata ponosit in cateva zile. Calitatea e mediocra totusi…

– Volanul nealiniat cu axul drumului,  rezolvat intre timp pe garantie.

Totusi, procesul de livrare a fost ok. Desi niciunul dintre consilierii cu care am stat de vorba nu a fost prezent, colegul lor si-a batut capul cu mine. Am stat vreo 5 ore pe acolo, insa pana la urma am plecat cu masina, lustruita, frumoasa, eleganta. Nu am observat insa ca ii lipsea baza de fixare pentru suportul de numar :)). Si benzina cred ca aveam cam cat incape intr-o cutie de pepsi :)))

Va urma..