Experiența de achiziție a mașinii noi la un alt nivel.
Experiența de achiziție a mașinii noi la un alt nivel.

Inchcape Motors TOYOTA

Locul:

Showroom Toyota Inchcape Motors din in Pipera.

Data: 06.03.2019 ora 17.50 -18.30.
Obiectiv: test Toyota C-HR, o jucarie foarte frumoasa care de prin 2015, face ravagii, cel putin pe parte de design.
Am ajuns destul de crizat in zona, pentru ca dupa amiaza, in nordul orasului e crima si pedeapsa. Locul, e cunoscut, Toyota Inchcape Motors cred ca a fost chiar primul showroom Toyota din Bucuresti. In 2007, am cumparat o alta masina de la ei, o Toyota Yaris.  De la comanda pana la vanzare (5 luni), tot ce a tinut de experienta cu ei a fost dezamagitoare. Nu a fost reanalizare, ci doar o intamplare multumitoare, as zice.

Locul:

Mare, frumos amenajat, primitor. Masinile curate, aranjate de la mic (Aygo) la mare, chiar primitor. Spatiu de asteptare, birouri pentru lucrul cu publicul ok .

Timp de asteptare:

Dat fiind faptul ca era spre sfarsitul programului, nu eram in acel mood sa astept sa ma “intrebe cineva de sanatate”, am intrat la discutii cu un reprezentant de vanzari, imediat. Nu am primit oferte de cafele, ape sau ceva, a fost …rapid 😂.

Atitudinea fata de client si cunostintele vanzatorului:

bine, bine. Cam ca doamna de la Badsi, insa omul era ceva mai obosit, nu era chiar cel mai vorbaret. Mi-a povestit despre motoare, despre componente, cam tot ce aveam nevoie sa stiu (repet, a fost un pic ffwd, astfel ca nici nu am facut pe nestiutorul). A fost o discutie de la egal la egal si asta mi-a placut. Nu stiu daca era un bun “cititor de oameni”, insa am apreciat la reprezentant ca s-a limitat exact la ceea ce i-am cerut, nu s-a grabit sa imi “bage pe gat”, ceva din planul de vanzari sau optionale. Despre interactiunea cu omul, nu mai am de comentat prea multe, a fost exact ce asteptam. (Bine, cred ca si acum e reticent, cu privire la prezenta mea in magazin).

Disponibilitate model in magazin:

Da, ca nivel de echipare, dar nu e si motorizarea.


Disponibilitate test-drive….

Hmmm, nu prea. De fapt am aflat ca nu au motorul cautat de mine, pentru ca dupa cum stim, Toyota se axeaza foarte puternic pe motoare hibrid. Totusi, am primit o concesie sa vad motorul pe un exemplar aflat la vanzare sh, in curte. Urmeaza sa vad cand mergem cu ea.

Disponibilitate negociere pret:

Deocamdata suntem “in tatonare”. Macar nu mi-a zis “nu” din prima.

Ce am aflat si m-a incantat efectiv…

Garantia masinii. Dupa vorbe, e 3 ani din bara in bara fara exceptii sau asterisc-uri, apoi, din anul 4 se pierde garantia pe cateva componente, pana la 6 ani sau 200000 km. In orice caz, din punctul asta de vedere, pana acum sunt cam cei mai tari (daca m-au mintit, măcar au facut-o cu grație). Daca intervii neautorizat pe o componenta pierzi garantia pe acea componenta si nu pe intreg ansamblul sau chiar masina, dupa cum am aflat de la cei de la Serus. Astept sa vad un contract de garantie sa vad daca e real.
E ciudat ca desi a fost o vizita scurta si “fara chef”, am aflat cam cele mai tari informatii pentru un client (bine, au fost la cerere, dar au venit fara ezitare).
Cam atat despre Inchcape Motors. Intr-un cuvant: misto.

LE: aproximativ pe 31 iulie am “incheiat negocierile”. masina va primi un facelift in octombrie 2019 si va fi mai scumpa cu aprox 800 de euro (adica am ales pana am cules ) :)))))