Experiența de achiziție a mașinii noi la un alt nivel.
Experiența de achiziție a mașinii noi la un alt nivel.

Toyota Vest

Octombrie 2021:

Probabil ca oamenii au invatat din erorile inceputului. Nu ca am scris eu atunci si gata, au stat toti drepti in fata mea, ca nu e deloc real,  dar chiar am vazut schimbarea.

Mai exact:

La Salonul Auto de anul asta, toti baietii de la Toyota Vest erau la munca. Si spre deosebire de cei mai multi de pe acolo, aveau chef de vorba. Si chiar am stabilit ca ma vor suna pentru test drive, cu recent – lansatul Yaris Cross. In fine, nu stiam daca o vor face. Si au facut-o. De fapt, m-a sunat exact acel consilier de vanzari cu care am vorbit in primavara (DD), cu care vorbisem si la Salon.

Recent am fost pe la ei. Chiar e alta poveste sau asa am perceput eu. Bine, vizita a fost stabilita in prealabil, exact la initiativa consilierului de vanzari.

A fost alta abordare si sper sa fi fost asa in mod natural si nu pentru ca au citit articolul.

Totusi, stand a treia oara de vorba cu el, as zice nu se prefacea. Cred ca asa e el ca om. 

Ca sa nu mai batem campii:

– discutie agreabila, pe subiect. Am primit oferta personalizata in cateva minute
test drive fara programari si figuri, in conditiile in care masina e abia lansata si cu 300 si un pic de km la bord,
– preturile… atat cat se poate in aceasta perioada.

In final, indraznesc sa afirm ca Toyota Vest (Kaizen Auto) este acum, in 2021, un dealer asa cum trebuie. Sper sa nu ma insel. 

Parerea de rau initiala – martie 2019

Toyota Vest (aka Kaisen Auto), dealer, evident Toyota, in calea Giulesti. Din cate stiu eu, e acelasi actionariat, care vinde Honda, Suzuki, Toyota si Kia. Am vrut sa nu scriu articolul asta, dar fiindca am promis ca vom scrie no matter what, iata ce mi-a iesit dupa vizita din martie 2019:

Despre Honda am scris, experienta de vanzare ok, service la fel… am zis ca poate ar fi bine sa cumpar si Toyota tot de la ei. Pentru ca sambata gasesc mereu unul sau maxim doi vanzatori, am plecat marti dupa amiaza, spre sfarsitul programului. Show-room nou, frumos… destul de ciudat amenajat si “populat de masini” , dar ajungem si acolo…

Atmosfera generala Toyota Vest:

Cam neprietenos. Nu am ce sa comentez, parca si modul de asezare a masinilor era neprietenos.

Timp de asteptare:

infinit parca..vreo 20 de minute am asteptat. Un singur vanzator si doamna de la facturare care nu putea da nicio informatie concreta sau ceva pe care poti conta. Dar era o zi de sambata.
Totusi doamna consuma niste hartie si impartea oferta generala pe care oricum, o gasesti si pe net. 

Cunostinte vanzator: spre zero.

Indiferent ce i-am cerut, omul nu putea rezolva nimic. Adica, nu a gasit o masina pe stoc (rezonabil). Nu a gasit nicio varianta de pret rezonabila (poate nu avea omul marja de negociere, deci rezonabil). Nu a reusit sa inteleaga ce ii transmiteam eu in ceea ce priveste pretul si modalitate de plata cu pretentiile mele. Nu am inteles de la el nimic legat de programul “rabla”, adica, nu stia cand incepe, cum se face, care sunt pasii (o fi fost la inceput de cariera).

Legat de bani

A stiut sa imi comunice numai ca odata ce dau avansul nu ii mai primesc inapoi decat daca dau comanda de achizitie cu programul minune, (de parca asta ar face diferenta) si faptul, ca se lega de afirmatia mea privind calitatea serviciilor de la Asko privind service-ul, astfel încât sa cumpăr de la el o mașina despre care nu putea da detalii și nu o avea la test.

In rest… m-a luat in continuu la “per tu“, de parca eram niste amici la un cico. Și oricum, permanent a vrut sa îmi vand ceva, nu l-a interesat deloc ce e cu mine acolo… știa el ca mi-a plăcut la Asko și asta i-a părut suficient ca sa ma conving singur :)).

Disponibilitate auto in show-rom:

varianta de echipare superioară, motorizare pe benzina lipsa, doar hybrid, la fel ca și mașina de test.

Disponibilitate mașina la test – drive: nu.

Oricum, primul lucru auzit de la domnișoara blonda a fost ca nu se poate test in ziua respectiva.

Nu am primit niciun raspuns profesionist la ceva. Nu am …. de fapt am pierdut vremea acolo. Omul ala nu m-a luat in serios ca potential client !

Am plecat plin de nervi de la ei, nu ma mai duc din nou. Nu inteleg aroganta si lipsa asta de respect la adresa clienților, mai ales ca nu eram numai eu, ci și un alt posibil client, care părea sa aibă aceeași problema.

Revenire aprilie – mai 2021:

Cautare masina mica, ieftina: intrat si la Toyota Vest. Am observat o schimbare. Asezarea in show-room, similara. Se schimbasera doar exemplarele :). In schimb, am discutat foarte ok cu reprezentantul de vanzari. Si a fost amabil, pregatit si mai ales si-a dat silinta. Am sa mai fac o  vizita la ei. Biroul din spatele magazinului, de langa peretele cu Honda nu mai exista. Probabil nici cel care il ocupa acum doi ani… Si da, mi-a oferit si un pret ok atunci.