Experiența de achiziție a mașinii noi la un alt nivel.
Experiența de achiziție a mașinii noi la un alt nivel.

Arian Motors Mazda.

mazda MX5 parcata

Sau cum un om poate schimba o impresie.

Asa cum am mai spus, incercam sa fim impartiali (omeneste posibil) dar si sa gasim cele mai bune oferte. Arian Motors Mazda e parte a grupului Radacini, despre care am tot scris. Si din pacate nu am scris de bine. Asa am ajuns sambata dupa amiaza la Arian pe Bd. Pipera, vis-a-vis cumva de D.R.P.C.I.V., pentru o oferta la Mazda CX3. Cam spre sfarsitul programului.

O prima diferenta:

M-a surprins ca dl. Voinea, care probabil era de serviciu pe week-end m-a primit. Nu a manifestat niciun stress, nicio graba (“oricum mai aveam niste treaba”). Nu aveam cum sa ratez ocazia si am inceput discutia. Subiect, evident, Mazda CX3. Recunosc, am avut o idee preconceputa dupa experienta cu Mazda de la Brasov. In antiteza totala cu ce s-a intamplat acolo, am primit imediat masina de test.

Experienta de cumparare la Arian Motors Mazda:

Show-room: 👌

Ok, spatios. E vechi pe piata, inca de cand Arian Motors Mazda nu era parte din Radacini Motors. Spatiu foarte generos. Asta in conditiile in care aveau 6 masini inauntru (CX3, Mazda 3 Hatchback varianta de baza – wow!, Mazda 3 Sedan, Mazda MX5 si desigur regina CX5). Mazda 6, se afla in curte.

Insist pe treaba asta cu spatiul in showroom, in special pentru ca atunci cand admir o masina, EU vreau spatiu. Nu vreau ca vanzatorul sa vina gramada peste mine. Evident, nici sa ma uite Dumnezeu “admirand”, in asteptarea unui consilier. Ce imi mai place la magazinul ala e ca birourile sunt cumva in spate. Adica, un consultant aflat la birou te va vedea, dar nu sta pe capul tau.

Timp de asteptare:

Evident la mine nu a fost cazul, deoarece eram numai eu si Alexandru.

Spatiu de asteptare pentru clienti: 👎

Nu am prea observat. Dar macar au loc de parcare in curtea unde se afla si service-ul

Atitudinea fata de client si disponibilitatea pentru test drive: 👍

Alexandru nici macar nu “s-a bagat in seama” de la inceput in ideea de a intreba, fie si din gesturi daca vreau sa cumpar masina. Sau daca doar vreau sa ma plimb. Misto ideea. Am interpretat-o ca fiind siguranta de sine si siguranta privind produsul… Parca a incercat sa transmita: “incearca minunea si pe urma tu vii la mine” :).

Oferta personalizata:

trebuie sa castige si firma

emisiunea “Pawn Stars” –

Cat am condus masina “mi-a pregatit o oferta personalizata”. De fapt, o oferta pentru o masina la sfarsit de ciclu de productie. Dar ideea de marketing e misto ;). Ce am apreciat: modul in care omul mi-a explicat cum s-a calculat oferta finala. Fair enough. Fara “floricele” si “broderii”. In esenta nu a fost nimic deosebit la pret fata de concurenta, dar atitudinea a fost misto. 👍

Cunostinte tehnice: 👌

Am purtat si cateva conversatii strict tehnice, si ceva explicatii din zona tehnica… iarasi ok. Cred ca am fost categorisit drept “clientul tehnic”. Asta se traduce astfel: pe parcursul discutiilor, nu mi-a facut referire decat la ce ma interesa, adica service, caracteristici, etc. Si mi-a placut ca a parut ca stie din experienta si nu din carti. Acum sa nu va imaginati ca am vorbit despre rata de compresie pe piston sau puterea la roata :). La nivelul la care am incercat eu, a fost foarte ok.

Experienta si-a spus iarasi cuvantul : 👍

Am fost asigurat ca si post-vanzare raman clientul lui. Adica… bonus point pentru Arian Motors Mazda. M-a “citit” ca sunt genul dificil care are nevoie de “continuous care”, asta mi-a livrat. Bravo! Nu a fost deloc agasant sau stresat. In niciun caz lingusitor, doar amabil. O amabilitate familiara, dar totusi rece (daca termenii astia pot fi alaturati). E exact linia aia subtire intre amicitie si distanta. Adica sa “te cucereasca”, dar sa nu fie nevoit sa faca multe compromisuri legate de bani :))

Thumbs up pentru Arian Motors Mazda :👍

Am primit costurile de revizie fara probleme si foarte repede. La Brasov, am fost trimis la service sa ma interesez intr-o situatie similara. Imi place transparenta lor chiar daca reviziile nu sunt cele mai ieftine. Ar fi de vazut cum se manifesta atitudinea pozitiva in service la Arian Motors Mazda .

Un aspect pozitiv pentru mine: accepta anumite “imbunatatiri” la firma agreata de ei. Nu e cum e la Honda , dar tot e mai bine decat la altii la care pierzi direct garantia. 👌

Ce nu mi-a placut la Arian Motors Mazda:

Lipsa unei negocieri reale. Recunosc cinstit ca pretul e foarte ok, dar as fi vrut sa vad si o minima preocupare sa intreaca “concurenta” (un 50 de euro, o…ceva, orice, ca sa para ca se streseaza sa ma castige drept client). Poate nu am parut eu foarte ferm pe pozitie. Voi insa puteti incerca sa va negociati propriul pret (mai ales daca alegeti sa spuneti ca ati gasit Arian prin MNO 😉 ).

Nu am gasit disponibilitate privind masina cautata. mai exact, termen de livrare… cand voi fi batran. Nu asteptam sa vina in 3 zile sau sa o ia de la alt cumparator, insa… din 4 magazine…

Nu am gasit nici intelegere privind o eventuala “razgandeala”. Adica daca am comandat un coteț acum si dau de bani sa imi cumpar o masina mai scumpa ei nu sunt de acord. Ramân cu cotețul pe care l-am comandat, sa ma invat minte :))

Concluzia: 👌👍

Da, un om poate face diferenta. De fapt sunt 2. Ca am mai avut o discutie cu o domnisoara de acolo, acum cateva luni cand inca nu scriam aici.Cred ca as merge la ei sa cheltui niste bani. Depinde mult de service si de cat de aproape de casa va sunt showroom-urile. Eu apreciez ca serviciile pre-vanzare sunt foarte ok si va incurajez sa mergeti sa testati… Merita.