Experiența de achiziție a mașinii noi la un alt nivel.
Experiența de achiziție a mașinii noi la un alt nivel.

Asko- Mazda Bucuresti

Da! Se poate! Si la Asko Mazda in Bucuresti

Probabil ca pot fi acuzat de subiectivism. Cu toate acestea, ce fac cei din grupul Asko acum si cu Mazda, e cum cred eu ca ar trebui sa fie, legat de vanzarile auto.

Ce e nou? Asko Mazda 🙂

Au deschis destul de recent un showroom in Afi Tech Park la parterul blocului, practic vis a vis de Complexul Comercial Vulcan, sector 5.

Caut o masina Mazda, mai ales datorita motoarelor dar si calitatii fabricatiei, inss nu am concretizat nimic in special din cauza termenelor de livrare uriase si a preturilor peste media pietei.

Nu are sens sa fac o discutie privitoare la calitate, motorizare, pentru asta existand Youtube si “bloggerii consacrati” 😋.

Experienta de cumparare la ASKO MAZDA

Timp de asteptare:

Maxim 5-7 minute de la intrarea in magazin. Daca stii ce cauti, e perfect, daca nu…e cam agasant. Pentru mine a fost 👍. Un aspect marunt: nu eram singurul client in showroom.

Spatiu in magazin: 👌

Nici nu te calci pe picioare dar nici lux nu e. Am putut “respira”, am putut avea o discutie atat la biroul consultantului cat si in magazin cu alti posibili clienti.

Modele expuse: 👍

Toate cele “uzuale”, adica Mazda 6, Mazda 3 Sedan, Mazda CX 3, Mazda CX 5.

Cunostinte consultant: 👌.

Nici nu l-am chinuit prea tare cu intrebari complet tehnice, dar am avut o discutie agreabila, in care mi-a furnizat cam toate datele de care aveam nevoie pentru primul contact cu marca. Se vedea ca stapaneste mai bine partea de livrare si procurare a autoturismului decat partea tehnica. Omul a raspuns, rabdator tuturor intrebarilor mele, de la primul contact si pana am decis ca e timpul sa plec. Optimist, zambitor si fara “treburi mai importante”, fara grimase de nemultumire, fara aroganta si mai ales… fara linguseli inutile.
Interactiunea cu el mi-a dat o stare de multumire. A fost mai mult decat ok.

Disponibilitate test drive:

DA!!! 👏. Fara “a se da ocupat”, fara intrebari inutile si impertinente, test drive-ul a venit cumva natural din discutie. Mai mult, am facut test drive in doua reprize, pentru ca “daca nu cumparati masina care sa va multumeasca, eu nu mi-am facut treaba”.

Repriza a doua, cea de sambata a fost mai lunga, mai “intima”, adica noi si masina, pentru ca deja ne stiam (eu si consultantul) de ieri :).

Mi-a mai placut la Asko Mazda ca

Modelul CX3 testat de mine, nu era varianta de top, ci una cu dotari medii, astfel ca omul isi poate face o idee despre ceea ce cumpara.

Nu mi-a placut ca:

La Mazda 3, era disponibil numai un exemplar varianta de dotare superioara, cu transmisie automata 😏.

Disponibilitate pentru negociere:

Asa si asa. Adica…nu va imaginati ca baiatul si-a dat comisionul sau o parte din salariu, numai sa imi faca mie pe plac sa scriu de bine. *R educerea aplicata e in limite rezonabile, impusa de importator probabil. E fix aceeasi suma si la alt comerciant. Doar ca aici au cursul folosit mai nasol.
* (editat dupa ce am studiat si alte oferte din piata pe acelasi produs)

Concluzia MNO: 👏

DA! Experienta de cumparare foarte foarte buna, care face sa merite deplasarea la ei. E nasol rau cu parcarea, apropos. Nu au locuri pentru clienti si cerberii de la firma de paza nu te lasa neam sa pui masina in alt loc. Deci obligatoriu la Vulcan Center.

As mai merge acolo si as cumpara de la ei. Daca si service-ul e similar…devine excelent. Mergand pe algoritmul – service Asko Honda, unde e excelent, ar trebui sa fie bine. Ramane de vazut.

Din cate stiu, actionarii sunt romani, deci poate mai avem o sansa, noi ca tara :).

(Ps. Da, am primit multe mii de euro sa scriu cu atata incantare despre un serviciu foarte bine prestat, de catre un necunoscut, la prima intrare in magazin 😂😜.