Experiența de achiziție a mașinii noi la un alt nivel.
Experiența de achiziție a mașinii noi la un alt nivel.

Honda Civic X – Interiorul

La interior

Lucrurile se prezinta cumva altfel decat la exterior. Aici apar imperfectiunile, dar numai daca le cauti atent. La senzatia neplacuta contribuie si materialul tapiseriei, precum si plasticele destul de tari. (ajung si la asta)

Pozitia la volan

E foarte misto. E confortabila la drum, fie el lung sau scurt. Intreaga plansa de bord, chiar daca e din plastic tare si ieftin, e orientata spre sofer. Esti precum in avion. Bordul si consola mediana sunt foarte ok cu spatii de depozitare imense 👍. Sub bord mai e o parte ascunsa privirilor indiscrete unde se afla prizele si mufa USB 👍.

Scaunele

Au o pozitie ok pentru mers, dar parca sunt o idee prea joase la urcare si coborare, dar e masina sport.

Tapiseria

E dintr-un material dubios, care pastreaza urmele de maini atat pe cotiera cat si pe manerul usii formandu-se destul de repede un strat albicios, urat. Se curata destul de rapid cu servetel umed, insa nu pentru mult timp. In spate, e foarte spatioasa, sunt aspecte pe care le gasiti in orice review pe net. (Pielea perforata de pe volan e pusa aflter-market)

Ce nu veti afla in review-uri:

Faptul ca scaunul soferului vine din fabrica avand rama metalica usor defecta astfel incat se blocheaza in pozitia cea mai de sus a reglajului pe inaltime. Se poate cobora numai daca soferul nu se afla pe scaun. Se rezolva foarte simplu la service, pe garantie (la Asko cel putin).

Ca manerele portierelor fata flambeaza destul de dubios cand inchizi usa. Nu e problema mare dar e urat.

Trecand la lucrurile serioase:

Iata ce am mai vazut la interior in Honda Civic X.

  1. In zona de ventilatie se aude de pe la 2500 rpm un suierat nefiresc al ventilatorului probabil. Inca nu se rezolva la Honda la service. Cunosc problema, dar nu au solutii.
  2. Bordul superb, complet electronic, dupa mai putin de 9 luni de utilizare pare sa aiba pixeli defecti. 👎

In rest… niste lufturi de montaj al plansei de bord, niste chedere la usi rupte rapid (cam in 3 luni).👎 Manerele de la portbagaj (interioare) din doua bucati, au prins joc de la imbinari, plasticul se zgarie foarte usor. 👎

In principiu nu e nimic foarte grav, doar chestii de aspect. Insonorizarea e buna, bine, in combinatie cu motorul de 1 litru. Auzi zgomotul vantului la viteze mult peste cea legala pe autostrada. 👌

Daca nu esti foarte pretentios la finisaje, masina e vis (frumos) 👌