Experiența de achiziție a mașinii noi la un alt nivel.
Experiența de achiziție a mașinii noi la un alt nivel.

Hyundai – Tiriac Auto

intrarea in show room hyundai

Modul in care am ajuns la Hyundai Tiriac Auto, e cumva aleator. Nici macar nu aveam de gand in momentul ala sa vad vreun Hyundai, mai ales ca obiectivul meu era Mitsubishi Eclipse Cross. Dar nu s-a mai intamplat asa.

Sufrageria

Practic, Hyundai Tiriac Auto, imparte aceeasi “sufragerie” cu fratele de grup, Mitsubishi. E vorba despre fostul showroom al Romcar, importator Ford pe vremea cand eram mai tanar.

Ciudatenia

Suprafata nu e generoasa. De fapt, e o ciudatenie, pentru ca la parter e un consultant de vanzari Mitubishi la intrarea laterala si showroom Hyundai la intrarea principala.

Ai zice ca Hyundai prezinta mai multa importanta, dar in bucata lor de magazin abia incape o (una) masina. Eu asta am vazut. Un exemplar Kona alb era atunci acolo. La Mitsubishi am vazut cam tot ce ma interesa, dar nu am avut cu cine sa vorbesc.

La Hyundai in schimb, sunt destui consultanti de vanzari. Chiar multi. Daaar….toti sunt la etajul unu al stabilimentului. Cand urci acolo, obosit de pe scari, asezati in forma de L, consultantii de vazari te evalueaza cu privirea…”cumpara sau nu?”. Esti cam ca in fata unei comisii de examinare. Si atunci iti vine sa o iei pe unde ai venit. Dar daca treci peste asta si ajungi pe mana cui trebuie…

Experienta de cumparare la Hyundai Tiriac Auto – alta poveste

Timp de asteptare :

NU am asteptat mai deloc, dupa ce am urcat. La parter insa… am stat ceva. Nu m-a deranjat cat am stat pana sa intru in contact cu cineva. De fapt, omul cautat de mine de la Mitsubishi nu era, iar cel prezent era cu doi client odata. La Hyundai (Tiriac Auto) la parter, parea un fel de foc de tabara sau intalnire a unor prieteni. Dupa cum se manifestau persoanele de la parter, cred ca nu erau angajati ai firmei. Cei de la etaj , alta treaba.

Spatiu pentru clienti:

Mmm…nu prea. De la un showroom Tiriac Auto aveam mai multe asteptari. Nu neaparat ca zona de asteptare e mica, aproape inexistenta. Dar totul, modul in care sunt aranjate lucrurile pe acolo e obositor, cumva.

Modele expuse:

In magazin UNUL. Afara erau cam toate cele uzuale. Elantra, Tucson, I20, parca.

Disponibilitate test drive:

DA. Fara “strambat din nas” din partea vanzatorului, fara nemultumiri. M-a intrebat omul daca vreau sa testez masina, simplu, normal si aia a fost.

Vorbind de asta, masina de test era varianta intermediara, accesibila aproape oricui… deci BINE

Despre consultant:

Atitudine:

Buna, relaxat si stapan pe el. Poate un pic prea stapan, dar in ansamblu mi-a placut sa stam de vorba. Am vazut ca are din experienta si nu din brosurile de prezentare. Fara formalizare excesiva si inutila. Mi-a prezentat numai elementele pe care a considerat ca nu le stiu, fara a incarca discutia cu informatii inutile si mai ales fara a incerca sa epateze

Cunostinte :

Bune. Cel putin in test drive chiar a incercat sa explice, sa detalieze acolo unde era cazul. A stiut cat sa spuna si cand sa taca, ceea ce e super.

Dar lasand toate astea de o parte, am apreciat cel putin doua lucruri la consultantul meu de vanzari:

Detasarea si naturaletea de care a dat dovada in abordarea posibilei vanzari. Nu a insistat, nu s-a “panicat” la intrebarile mai putin comode, totul a decurs natural, mai ales in test. E la fel de adevarat ca la una sau doua intrebari a evitat raspunsul. (V-am zis ca nu era incepator)

Traseul pentru test a fost ok ca distanta.

Eu am fost cel care a scurtat, din pacate. Cred responsabilii cu asta de la Hyundai Tiriac Auto au folosit pozitionarea magazinului in interesul lor. Mai exact, poti merge cu masina pe drum intins. De la Piata Presei pe DN 1, poti testa motorul in diferite trepte si regimuri de viteza, ceea ce e super.

Ce mi-a placut la Hyundai Tiriac Auto

Faptul ca am putut purta o discutie cu un om pregatit si dornic sa vanda, sa interactioneze.

Faptul ca modelul cautat era acolo, exact in varianta de echipare pe care o voiam. Faptul ca am putut testa in voie si fara a ma “simti judecat” ceea ce cautam/

Ce nu mi-a placut la Hyundai Tiriac Auto

Inghesuiala si lipsa “intimitatii”. Inteleg faptul ca sunt necesari multi consultanti de vanzari (daca toti oamenii de la etaj asta erau). Cu toate astea, pozitionarea si modul in care m-am simtit cand am intrat, m-au facut sa imi doresc sa plec in cel mai scurt timp.

“vine omul sta oleaca, mai vorbeste, da’ si pleaca”.

autor popular necunoscut 🙂

Lipsa locului de parcare. Pe vremuri, cand aveau show-room spre Romexpo, aveau si spatiu suficient pentru client.

Lipsa unei disponibilitati reale pentru negociere. Desi verbal am primit un pret pentru Kona aparent mai mic, ulterior, in oferta scrisa am primit altceva. Ma rog, nici eu nu am fost “cel mai hotarat”… Dar chiar si asa, nu agreez ideea unui pret urias, la care exista o “promotie” care de fapt e pretul real. Asta face Hyundai. In realitate, nu exista nicio negociere, nicio promotie. Daaar… poate nu am fost eu atent sau nu am meritat un discount real :)))

Concluzia MNO :

BINE. In special datorita consultantului de vanzari. DA, as cheltui niste bani la Tiriac Auto Hyundai. Nu prea i-as da pe motorul de un litru… Sunt curios cum se va intampla daca as vrea sa mai testez si alt model … Va tinem la curent