Experiența de achiziție a mașinii noi la un alt nivel.
Experiența de achiziție a mașinii noi la un alt nivel.

Toyota Brasov 2019

intrarea in sediul Toyota Brasov

De ceva vreme la Toyota s-a intamplat ceva. Parca au angajat un nou designer care a creat niste linii incredibile pentru modelele noi.

In plus, par a se remarca prin motoarele hibride, la mare moda in zilele noastre.

Ce vreau eu de la Toyota?

Am vrut sa testez un C-HR , 1.2 benzina / 116 Cp, la dealerul Toyota din Brasov, pentru cineva din zona.

In 15 iulie 2019, la ora pranzului m-am prezentat regulamentar la magazinul lor de pe …ati ghicit, Calea Bucuresti (la primul giratoriu pe dreapta cum vii dinspre Predeal). In parcare mai multe modele C-HR, unele chiar inmatriculate, posibil pentru test drive.

Exact in dreptul intrarii, un model C-HR , benzina, exact echiparea si motorizarea cautate. “Excelent!” mi-am zis! “Plec acasa cu masina noua cu numere de Brasov!”

Dar atat. Nu am reusit sa vorbesc niciunui vanzator de la Toyota Brasov pentru ca nu m-au bagat in seama. Efectiv, au evitat sa stam de vorba, nu pentru ca erau ocupati, nu pentru ca aveau clienti, ci pur si simplu.

De ce spun asta? Pentru ca dupa vreun sfert de ora de torturat masina din show-room, m-am adresat domnisoarei de la biroul din fata “acvariului” in care stau vanzatorii, solicitand expres relatii despre “Toyota C-HR alba de la intrare, pe care o vreau” . Singurul raspuns a fost ca acela este un model conventional si nu hibrid. Am primit o oferta printata si asigurari ca un reprezentant de vazari va veni sa stam de vorba. Am urmarit special cu privirea persoana pe care “PR representative-ul” a anuntat-o probabil ca e “un sarac” ce vrea un C-HR pe benzina, “d’ala ieftin de 18000” ..

Acea persoana nu a vrut sa iasa din acvariu, pur si simplu. Nu a venit sa vorbim desi era mai mult decat evident ca astept sa vorbesc cu cineva de la Toyota Brasov despre un model Toyota, nu despre starea vremii sau ultimul film Fast and Furious…

Asa ceva…nu am mai patit…

Despre magazinul Toyota din Brasov:

Localizare: usor de ajuns , e in zona showroom-urilor auto

Amenajare: are de toate dar inghesuite. Nu ai nici macar loc sa deschizi ca lumea usile masinilor.

Modele expuse: cele la mare cautare, respectiv RAV 4 Hibrid, C-HR, Aygo si Corola Sedan.

Au si un spatiu pentru clientii care asteapta livrare, service, etc, dar si acela inghesuit

In rest… angajati in pantaloni scurti sau de trening, fiecare foarte ocupat cu ceva… si cam atat.

Disponibilitate test drive : NU, ei nici nu au vorbit cu mine, daramite sa iesim in test.

Cunostinte vanzator: nu am vazut vanzator

Disponibilitate negociere: ei nu au nici disponibilitate de vanzare, ce sa negociem?

Concluzie : Toyota Brasov? NO WAY! HORROR. Regulile lor de vanzari zic ceva de apel de follow-up. Care follow-up? Ei nici nu au vorbit cu mine :)))