Experiența de achiziție a mașinii noi la un alt nivel.
Experiența de achiziție a mașinii noi la un alt nivel.

Garantia Autoitalia

Autoitalia – importator auto

Aud ca la Autoitalia (toate marcile din grup si toti dealerii) sunt mari probleme legate de serviciile post vanzare, adica la garantie.

“5 ani fara limita de km”

Mai precis, ma refer la garantia de 5 ani, fara limita de km. Pare ca asta e doar marketing ieftin, realitatea fiind altfel.

Adica, tu, client de buna credinta mergi cu masina ta noua la dealer, sa constate ca nu mai functioneaza in parametri.

Dealerul, Auto …ceva cu nume de localitate din Italia sau nu, face constatarea. Apoi incepe circul. Astepti cu saptamanile sau mai mult, ca dealerul la care tu ai masina bucati sa primeasca ok-ul pentru inlocuire, reparare sau… chiar refuz de inlocuire pe garantie.

Si atunci, gratie birocratiei si procedurilor de la importatorul Autoitalia, ai sanse mari sa fii bun de plata, cu masina noua, in garantie. Oare cum ramane cu cele 15 zile, ca termen “rezonabil” de solutionare a plangerii?

Consumabile

Atunci poti afla cu stupoare ca un alternator (exemplu dat de sursa mea) devine “consumabil” si esti bun de plata. Depinde cat esti de norocos in viata :))

Criza?

Sa vedem daca preluarea celor de la Fiat de catre Citroen sau Renault (vedem care dintre cei doi francezi) va aduce ceva bun in serviciile post garantie ale grupului. Plus ca se tot aude ca le scad vanzarile din ce in ce mai tare… o fi semn de criza financiara?

Folosite prin Europa, noi la noi

Mai avem una tare: se pare ca Autoitalia, a importat o serie de Fiaturi 500 folosite de prin Europa. Le-au facut carti de identitate de Ro si le scot la vanzare prin toti dealerii Fiat. Care dealeri Fiat le fac reviziile pe banii lor, jucariile fiind in garantie inca. Apoi le returneaza catre Autoitalia, pentru ca sunt foarte scumpe. Mai exact, masina fabricata 2016, cu 15-20000 km, se vinde cu cateva sute de euro mai ieftin decat o masina noua, aceeasi marca. Acum…e posibil ca unele dintre acestea sa fie noi, dar eu am vazut una cu astfel de istoric, chiar azi (tara de provenienta Italia la 2 fiat 500 pe Autovit. Nu dau numele dealerului care are mai multe acum la vanzare…).

Zvonuri | Barfe

Daca e cineva care poate sa confirme aceste zvonuri, va rog, un mesaj pe formularul de contact sa vedem ce reusim sa facem.

Pana atunci sa le luam doar ca pe barfe. Dar trebuie verificate. Poate ar trebui sa dam un mail la Autoitalia?