Experiența de achiziție a mașinii noi la un alt nivel.
Experiența de achiziție a mașinii noi la un alt nivel.

Nissan Constanta

Cine e Nissan ?

Nissan e una dintre marcile despre care nu am stiut niciodata de unde provine. Adica, nu e problema, stiu ca e japoneza, dar de-a lungul timpului au tot colaborat cu diversi europeni, precum Fiat pentru motorul diesel, vandut de Fiat ca “JTD” iar de Suzuki drept DDIS. Acum sunt frati cu Renault, veri cu Dacia si un fel de ruda (nu stim gradul) cu Mercedes.
In Constanta Nissan vinde masini in aceeasi “baza” cu fratii de alianta Renault si Dacia. E un fel de “casa tip vagon”, cu trei camere. Cea mai apropiata de Constanta / Carreffour, e a Nissan, urmeaza Dacia si in cele din urma, Renault.

Pozitionare showroom:

Pe drumul vechi spre Bucuresti, aproape de intrarea in Ovidiu. Nu am gasit parcare pentru clienti, am lasat masina pe marginea drumului :))). In schimb, in parcarea firmei, erau destul de multe masini.


Experienta de cumparare la Nissan Constanta:


Showroom:

Marisor, cum spuneam, o singura hala impartita in 3. Nu stiu daca era nevoie de mai mult spatiu pentru Nissan.


Spatiul pentru clienti:

Numai in bucata de showroom Nissan, nu pare sa existe. Te cheama pe urma consultantul in biroul sau, dar o zona cu fotolii nu am vazut. Iarasi, greu de gasit o cafea, inclusiv pe banii nostri, nu ca tratatie din partea firmei. Noroc ca nu am asteptat mult. Probabil am fi migrat spre show-room-ul Dacia, mai bine compartimentat.

Timp de asteptare:

OK. Erau doi angajati, ambii ocupati. Cu toate astea, imediat dupa ce s-a eliberat domnisoara de la vanzari ne-a “bagat in seama”. Deci bine.

Atitudine fata de client:

OK. Cum imi place mie sa spun: “fara ifose, fara ochi dati peste cap” :). Se vedea ca e doar la munca, dar o facea ok. Nu spectaculos (cu piruete, concerte HIM, etc.), nu sa ma faca sa revin. Pur si simplu. Eficient (cred).

Disponibilitate test-drive:

NU PREA. De fapt, NU , “pentru ca noi avem diesel la drive-test”. Asta in conditiile in care Nissan se lauda cu motorul “minune” pe benzina de 1.3 l si 157/138 cp. Ma rog, asa o fi.

Disponibilitate de negociere:

NU. Poate si pentru ca e singurul dealer pe Constanta, cred. Am obtinut un pret mai mare decat in alte parti. Cred ca am dezamagit-o grav cand a aflat ca nu suntem din zona. De fapt, chiar i-am zarit dezamagirea in priviri.


Oferta de la Nissan Constanta.

CARE E FAZA CU PROGRAMUL REMAT?

Revenind putin, toata lumea ma omoara cu “reducerea REMAT“.
Cred ca se cuvine sa stabilim ca (valabil peste tot, nu numai la Nissan Constanta):
– reducerea Remat nu e de la dealer. El practic nu face nimic pentru tine. Eventual un comision din vanzarea tichetului.
– reducerea Remat e o facilitate pe care o face Tara Romaneasca (adica Statul) pentru cetatenii sai.
– reducerea Remat a inceput sa formeze adevarate “filiere” de procurare a tichetelor pentru cei interesati. Sumele nu sunt deloc mici, dar castiga toata lumea.

Cunostintele vanzatorului:

Oups! Cred ca ok. A recitat o poezie, oricum ceea ce trebuia sa spuna. Nu am sesizat greseli care sa ma scoata din minti si nici nu am insistat. Stia cum e cu procurarea, livrarea si mersul programului Remat. Pentru un cumparator mai putin pasionat/ pasional, cred ca e ok. Oricum, atitudinea domnisoarei a convins (jumatate de echipa :)).

Altele maruntisuri:

Nu am primit nimic legat de costurile reviziilor. Aceeasi placa , general valabila “in jur de 1000 de lei”. Aspect interesant: patronul nu accepta sa lucreze cu subansamble si consumabile “third parties”. Bun asa, dar ne costa.

“N-ai masina ti-e necaz. Ai masina, ai necaz” :).

autor necunoscut –


Concluzie:

O experienta de zi ploioasa, ca o zi ploioasa. Nu cred sa mai ajung acolo. Nu cred ca mi-as cheltui banii la Nissan Constanta.

Dar cine stie?