Experiența de achiziție a mașinii noi la un alt nivel.
Experiența de achiziție a mașinii noi la un alt nivel.

Opel Erebus

De mi-as cumpara Opel? 

Habar nu am. Dar azi am fost la Erebus Opel, pentru ca zilele trecute am primit o rugăminte sa aflu câte ceva despre Opel Crossland X. Mașina asta e un fel de…SUV, sau ceva. Doar ca are un motor in 3 cilindri de 1.2 litri și acum, 110 cp.

Opel Erebus, e unul dintre dealerii vechi din București. Poate de aceea am și ales reprezentanta asta, in combinație cu faptul ca aveam puțin timp pana la întâlnirea de la Mitsubishi Țiriac Auto.

Experiența de cumpărare de la Opel Erebus

As vrea sa spun ca a fost Ok. Dar… sa vedem in continuare:

Timp de așteptare: 

Fiind pe Fast forward, nu am așteptat sa fiu băgat in seama. Oricum, nu era vreun client. Doar eu și doamna de la vânzări. Deși, părea absorbită de monitor și păream inexistent, sa zicem ca e bine.

Show-room:

Mare, spațios, frumos amenajat. Modele, cam .. de toate. Nu am înțeles exact de ce erau încuiate unele dintre mașinile expuse. Ce am mai apreciat a fost ca la modelul căutat de mine, era o varianta intermediara de echipare, deci nu top.

Spațiu de așteptare pentru clienți : 

Ok. Bine amenajat și frumos. Cât aștepți mai arunci și o privire la mașinile rulate vândute sub franciza “Weltauto”, din camera de lângă. Destul de placut sa stai in show- room. Se vede ca e nou, atât conceptual cât și calitativ.

Atitudinea fata de client: 

Aaaa…. Cam aiurea. Pe lângă faptul ca nici inițial nu prezentam prea multă importantă, când m-am prezentat eu, am mai întâmpinat un fel de ostilitate mascata combinata cu ironie și mascata de un zâmbet superior. Ciudata senzație am experimentat. Mai nasol decât aici a fost la Mazda la Brașov. Ce e drept, și eu am fost destul de agresiv cu doamna. Adică i-am spus care e scopul vizitei mele. (Obținerea unor date despre un model pe care eu nu îl recomand – adică…destul de aiurea). In apărarea mea, spun doar ca nu aveam timp și am văzut ironia încă de dinaintea afirmații răutăcioase. 

Disponibilitate mașina de test drive: 

NU. Trebuie sa ma programez înainte. Și nu am înțeles unde era mașina in week-end, pentru ca doamna mi-a spus ca nu e disponibilă. Whatever, oricum nu mai eram văzut ca potențial client. 

Disponibilitate negociere: 

Se pare ca NU. Nici măcar un minim de interes privitor la varianta de achiziție nu am sesizat in discuție. Cu atât mai puțin legat de programul REMAT sau termen de livrare. Adică, nu avea varianta căutată ci una superioară și mai scumpă (evident). 

Cunoștințe tehnice vânzător: 

  1. M-a trimis sa întreb la service despre revizii (nu fizic, ci indirect, adică “urmează sa întreb la service și va dau un mail”)
  2. Dacă vreți sa stiti exact despre garanție, găsiți pe internet politica de garanție Opel”.

Astea au fost doua dintre replicile care m-au calmat definitiv.

Bomboana de pe coliva:

“Mi se pare ca nici nu aveți garanție pe trenul de rulare. Nu e vina noastră ca sunt gropi in București și șoferii dau in ele”

Sales manager – opel erebus –

Chiar am ofensat-o când am zis ca aproape orice marca are garanție măcar 4 ani. “Opel are 2 ani fără limita de km”, mi-a răspuns…  la ce oare o avea garanția asta? 

Serios doamna “sales manager”? Atât se poate la Opel? 

Hai sa vedem ce am obtinut in “vizita” la Opel Erebus pe 21.09:

  • informatii incomplete despre preturi
  • nicio informatie legata de revizii
  • nu test drive
  • informatii “ironice” privitoare la garantia Opel, cu trimiteri la … site
oferta tiparita la crossland X
Si oferta tiparita. vorba reclamei: “Multumim Opel pentru ca….”

In cazul asta…. mulțumesc frumos, dar nu vreau și nici nu pot recomanda mașina și / sau serviciile domniilor voastre.