Experiența de achiziție a mașinii noi la un alt nivel.
Experiența de achiziție a mașinii noi la un alt nivel.

Mitsubishi – Tiriac Auto

Mda, am fost in zona Bd Expozitiei, astfel ca am intrat si la Mitsubishi Tiriac Auto. De fapt, atunci cand am mers special la Mitsubishi, am sfarsit prin a face un test drive cu un Kona.

Inceputul

Am ajuns la Mitsubishi Tiriac Auto, exact cum scrie in carte, adica programare test drive pe internet, telefon de la reprezentantul de vanzari, etc. Asadar, la Mitsubishi am avut rezervata o ora pentru a testa Mitsubishi Eclipse Cross. Dar nu masina e obiectul acestui articol.

Experienta de cumparare la Mitsubishi Tiriac Auto.

Show-room(-ul) e vechi. Il stiu de pe vremea cand se vindea Ford, prin Romcar, acolo. Spatiul nu e numai al lor, ci e impartit in mod (inegal) cu Hyundai. Mai exact, Mitsubishi are intrarea din lateral, prin parcare. Dar nu e mare suparare. Birouri la parter… unul. E totusi destul de inghesuit.

Spatiu de asteptare clienti:

Nu am vazut decat o mica bancuta, cam ca in gara. Daca as fi genul sa vad jumatatea plina a paharului as zice ca asta e un aspect pozitiv. Adica in timpul in care vanzarorul e ocupat, poti studia in voie cele 4 sau 5 masini prezente. Asa am si facut. Oricum, parca esti gata sa te lovesti in continuu de cineva, fie client, vanzator sau consultant de service. Oricand misuna cineva pe langa tine. Ei zic ca acest spatiu le aduce un plus de vizibilitate. Daca zic ei… de parca Mitsubishi e o marca la care vezi magazinul din strada si intri sa vezi ce poti cumpara… Mitsubishi e o stare de spirit, e o marca auto care a facut istorie.

Timp de asteptare:

Nu il pot evalua corect, pentru ca eram asteptat. Intalnirea fusese stabilita in prealabil, telefonic. Sincer sa fiu, cred ca au trecut vreo 2 saptamani intre programare si telefon. Din punctul meu de vedere au pierdut “momentul operativ”.

Modele expuse:

L200 model nou (mi se pare demential ca design)
Eclipse Cross – 2 variante de echipare (Variante: Top si Intermediar – cool)
ASX – in curs de inlocuire
OUTLANDER PHEV (electric-ul) (considerati ca ridic din umeri aici:) )
Toate in versiune de echipare medie-superioara.

Atitudine fata de client:

Serviabila, placuta, fara sa stie cine sunt (doar un posibil client la test). Din nou, daca as fi optimist as zice ca te face sa te simti important. A fost agreabil, desi nu m-am considerat important :P.

Cunostinte tehnice vanzator: ok.

Am avut ce sa discut cu el. In orice caz, dotarile masinii si versiunile de echipare le stia “ca pe Tatal Nostru” , pe deasupra :). Un interlocutor placut. As mai merge la dumnealui pentru alta masina :).

Disponibilitate test – drive: DA (dar eram programat).

Deci devine irelevant acest aspect in review. Am observat totusi ca reprezentantul de vanzari nu s-a dat in laturi si “nu a facut pe ocupatul”. Nici macar atunci cand intrevederea cu mine aproape se sfarsise si mai asteptau si alte persoane, nu m-a “expediat”. Si cu aceste persoane a fost la fel de amabil. In plus, precizez ca nu stia ce urmaresc de la acest test.

Traseul de test:

Destul de ok ca lungime si varietate. Practic, nu mi-a impus pe unde sa merg, ce sa fac, ce sa zic :). Nu e precum la cei care mi-au dat masina “in brate” pentru un timp, dar a fost ok. M-a lasat “de capul meu”, dar nu “dezlegat” pe strada :)). Era totusi masina lor si nu e o masina ieftina…

Disponibilitate pentru negociere: cred ca da.

A ramas sa mai discutam. In timpul testului mi-a povestit despre garantie si despre interventiile la masina in perioada de garantie. In aceasta ultima privinta nu mi-a parut prea convingator, nu stiu de ce…. Poate nu a vrut sa ma contrazica sau nu avea informatiile complete.

Dar, cel mai important:

Nu a incercat sa imi “bage pe gat” o masina. Bine… cu asa modele… sunt destul de putine de completat :).
In orice caz, omul s-a purtat foarte bine. Respectuos, amabil si serviabil. Serviciile mi-au parut in regula cu mentiunea ca a fost totul “telefonat”. Nimic nu a fost spontan. La ultima incercare de “spontaneitate” am sfarsit prin a ajunge la Hyundai :)).

Concluzia: OK.

Mai ca imi vine sa cumpar o masina de la ei , dar sunt peste bugetul alocat (deocamdata). Am mai apreciat faptul ca a revenit, asa cum a promis, cu preturile de revizie pentru modelul testat.