Experiența de achiziție a mașinii noi la un alt nivel.
Experiența de achiziție a mașinii noi la un alt nivel.

MERIDIAN NORD DACIA SI RENAULT

meridian nord vedere din parcare

Meridian Nord Dacia si Renault e parte a grupului Meridian și vinde Dacia și Renault in Nordul Bucureștiului. Au magazin exact vis-a-vis de Grupul Porsche, la baza pasajului de cale ferată. Oricum, nu ai cum sa ratezi. E un show-room mare și frumos.

Doar ca la ultima vizita… m-am simțit prost.

Când credeam ca nu mai am a scrie realitati urate, cu vânzători neprofesioniști și delăsători, ma pune … ceasu’ rău pisica 13 sa intru și la Meridian Nord Renault si Dacia, pentru un Renault Zoe. Ma rugase cineva sa obtin niște detalii și dacă tot nu sunt vreun expert in electrice am zis sa întreb la sursa.

Experiența de cumpărare la Meridian Nord:

1. Show- room : mare, frumos.

Loc de parcare, civilizat. In partea dinspre intrarea in curte e bucata de Renault, iar spre parcare bucata de Dacia. Între ele se circula lejer, fără a ieși sau vreo delimitare evidentă.

2. Spațiu pentru clienți: nu am văzut.

Nu cred ca au. Destul de aiurea, in condițiile in care vânzătorii Renault au un colț al lor cu birouri, iar la Dacia esti practic între ei când analizezi vreo mașina.

3. Timp de așteptare (in contextul unei ore la care lumea nu da buzna sa vadă mașini – 12.30): la Renault infinit.

Nu m-a băgat nimeni in seama deși erau vânzători la absolut toate mesele și chiar in picioare prin show-room. La un moment dat, unul dintre ei a părut ca vrea sa ma abordeze, însă nu a mai făcut-o. La Dacia, altfel. Imediat m-a acostat un consultant, destul de amabil, însă nu a avut suficientă răbdare (a se înțelege chef). Adică sub pretextul ca nu are mașina in show-room m-a pasat pe o data viitoare omul. Pentru ca in momentul ala “am o livrare și nu o pot întârzia”. Deși nu m-am uitat prea bine, nu am observat nici persoana așteptând și nici vreo Dacie la livrare (doar un Renault captur). Sâmbătă nu poate, pentru ca nu lasă magazinul gol…deci a rămas pe o data ulterioară. Pe scurt… cam sictir pe linie in magazin la Meridian. Oare cum o fi cu acele marci cu modele muuult mai scumpe care iti lasa masina sa te plimbi singur si netulburat / nebruiat, etc?

4. Modele expuse: aproape ok..

La Renault: in dreapta intrării ZOE și Kadjar, iar in stânga Megane (hatchback și sedan). La Dacia: dispuse circular erau cam toate modelele, mai puțin Duster. Din ce am observat toate masinile erau in versiuni superioare de echipare si la unii si la ceilalti. Nu stiu de ce. Poate le e rusine cu versiunile de baza sau medii de echipare…

5. Disponibilitate test drive : NU.

Poate cei de la Dacia s-au prins din expresiile micrafaciale ca doar vreau sa ma plimb cu Duster și nu sa cumpar. Prejudiciam astfel grupul Meridian (Nord) cu benzina consumată. Le Renault… nici nu ne-am salutat. :)).

6. Disponibilitate negociere: care disponibilitate?

Nici măcar nu am vorbit, ce sa negociem? :)).

7. Impresia finala: Sictir și lipsa de interes.

Repet, eram singurul om din magazin. Poate aveau vreo sindrofie ceva, ca asta părea atmosfera. Unii chiar mâncau pe furiș câte ceva :)). Dar poate mi s-a părut și sunt cârcotaș. Dar, pe bune, dacă as fi client de Dacia, nu as mai calca pe acolo. Așa cum am mai zis , nu ii iubesc pe vânzătorii care ma tabăra imediat ce intru intr-un magazin, dar parca așa… sa nu te bage deloc in seama, inclusiv când ii cauți din priviri… e chiar nașpa. Am mai avut la un moment dat o experiența dubioasa cu un vânzător al lor, înainte sa ma apuc de treaba asta, dar am zis ca e un caz izolat… nu cred nici ca sunt încurajați sa facă asta, însă …nu mai vreau sa merg pe la ei. Nu cred ca își merita comisionul pe care l-as plăti la o mașina din portofoliul lor. Am sa încerc și alți vânzători de Dacia – Renault, poate așa sunt școliți, fără test, fără atenție, plata înainte de toate :))

SAU: am gresit eu ceva si pentru asta am fost tratat (ignorat) asa. Chiar as vrea sa stiu sa nu mai fac…