Experiența de achiziție a mașinii noi la un alt nivel.
Experiența de achiziție a mașinii noi la un alt nivel.

Honda Nord Bucuresti

show room honda nord

La Honda Nord am…. de fapt, nu “am” nimic :). Cineva imi zicea ca “daca vrei parfum, iei unul frantuzesc, daca vrei vin, iei unul italienesc. Daca vrei masina, ii una nemteasca”. Asa o fi (desi in materie de masini…m-am convins ca nu e real).

Daca vrei masina iei una nemteasca…

intelepciunea populara –

Judecand prin prisma celor mai recente interactiuni cu reprezentantele de masini germane si japoneze…. clar, japonezii sunt in frunte.

Am vizitat de curand show-room -ul celor de la Honda Nord, dealer, evident Honda. Localizare, evident in nord, pe Soseaua Pipera.

Exeperienta de cumparare la Honda Nord

Spatiu: elegant.

Nu prea mare si nici prea mic. Cat sa incapa vreo 6 masini plus “acareturi” (birouri vanzatori, casierie, etc.)

Spatiu de asteptare pentru clienti: Da.

Cu cafea , apa si toate cele. Chiar pare foarte placut sa stai la ei. Dar nu ai timp, nu te lasa nimeni :)).

Timp de asteptare: deloc.

Adica, pe mine, reprezentantul m-a lasat sa vad masina, apoi am intrat in discutie. O discutie destul de relaxata, pe un ton amical. Nu am simtit la la Porsche Bucuresti Nord, faptul ca ma aflu acolo la mila cuiva.

Atitudine fata de client. Mai mult decat ok.

Un pic prea rapida apropierea, dar ok. Am discutat despre experientele anterioare cu masini, ceva cunostinte ale vanzatorului, overall ok. Nu am prea primit informatii legate de preturile reviziilor, dar… Si-a permis chiar sa imi recomande o motorizare anume, asta in concordanta cu ceea ce a inteles din discutii ca vreau eu, un motor puternic. Bine, Honda nici nu prea are mare numar de motorizari… aveam de ales intre 1.5 aspirat si 1.5 turbo. Deci…

Disponibilitate test drive: Da.

Direct, fara ocolisuri, fara “inchideri de luna”, “livrari urgente” sau “masini la clienti de flota”. Am semnat actele standard si aia a fost. Am plecat singur cu Honda HR-V. Traseul a fost la alegerea mea. Foarte ok aspectul asta.

Disponibilitate negociere: deloc.

Cel putin nu la prima discutie. Si totusi, preturile masinilor nu sunt mici. Nu stiu daca nu au marja de negociere sau nu dau pana nu ceri, dar… am primit doar oferta de pret standard.

Masini disponibile in show-room:

Toate modelele marcii, in diverse variante de echipare. Practic, poti pleca de acolo cu o idee despre ce ai putea cumpara. In plus mai aveau si afara disponibile spre vizionare. Apropos de disponibilitate. Daca aveam vreo 22000 disponibili, pe 9 ianuarie aveam masina (exact pe culoarea si echiparea dorite). Gaseam chiar si pana de Craciun, dar nu am gasit si banii , din pacate. Per ansamblu, discutia cu reprezentantul de vanzari se putea concretiza exact in ziua aceea. Aveam la dispozitie toate informatiile si mijloacele necesare pentru achizitia unei masini.

Dilema mea:

Am avut experienta de cumparare excelenta atat la HONDA NORD cat si la Asko Honda. In plus, am avut atunci, in 2018 si un pret de conjunctura, mai mic decat ce era in pliante. Deci unde sa merg sa cumpar Honda? Vorbim… 😉

In final…de unde o fi vorba aia cu masina nemteasca? Se mai justifica oare?