Experiența de achiziție a mașinii noi la un alt nivel.
Experiența de achiziție a mașinii noi la un alt nivel.

General Autocom – Buzau

General Autocom din Buzau, este unul din “marii vânzători” de mașini noi din orașul cu acelasi nume. Adică omul vinde in judet, Dacia, Renault și Nissan. La ieșirea din Buzau spre Râmnicu-Sărat, de o parte și de cealaltă a DN2, străduiesc “mândre” cele trei show-room-URI.

In prima faza am intrat la Nissan.

Din parcare de la Nissan. Aceleasi modele erau si in magazin. Ma rog, nu era si Navara.

Poziționare…

Cum am zis, la D.N. Ce “vad” sa mai vrei? Ai tot ce îți trebuie: oraș mic, drum național, fara competitori care vand aceeași marca . Eheee, dragii moșului, nu e chiar așa.

Timp de așteptare:

Mic pentru ca era ora închiderii și omul se grăbea sa plece acasă. Oricum, chef de mine nu părea sa aibă. Mi-a pus o oferta tiparită in brațe și aia a fost.

Modele disponibile in magazin:

doua. Un Micra și un Qashqai. Măcar Micra era varianta de baza astfel ca îți poți face o idee despre ceea ce poți cumpara pe 10000 euro (aproximativ). Sau îți cumperi un Renault Clio. :).

Disponibilitate test drive:

Ce gluma buna! Nu se poate. Habar nu am de ce, dar nu s-a putut in sâmbătă aia. Parca pentru ca vânzătorul “real” era plecat iar omul de acolo , săracul, era pus ca sa nu stea magazinul inchis. Deci NU. Daca as fi vrut sa platesc pe loc mii de euro sa plec din magazin cu masina, era cam naspa de mine. Ma crizam rau :))))

Cunoștințe vânzător:

Care cunoștințe? Am auzit numai prostioare in cele 15 minute petrecute acolo. D’alea gen “daca mergeti cu 100 la ora in gropi pierdeti garantia pe amortizoare… ca avem specialisti care isi dau seama :))). Măcar atitudinea a fost Ok. Nu știa omul multe, dar tot a încercat sa ma tina agățat pana luni sa vb cu titularul. Nu a mai fost cazul.

Apoi am traversat la Renault.

Show- room -ul lor e mai bine dotat și amenajat. Aveau practic modelele “uzuale” pe care le vine Renault, adică Megane, Captur și Clio. Nici nu ma așteptam sa găsesc un Talisman la Buzau, dar e normal pana la urma.

Timp de așteptare:

La fel ca la Nissan, mic. Eram singur in magazin, dar mai distractiv a fost ca băiatul care m-a “întâmpinat” (de fapt la care m- am dus eu) a ramas mut inițial. Habar nu am de ce, dar când a reușit sa articuleze ceva vorbe, a zbughit-o spre adevăratul vânzător. Și da, acel vânzător a făcut diferența (sa nu va imaginati ca era un guru al vanzarilor… doar Renault e o masina de volum , fara mari pretentii…de la cumparator si evident, de la vanzator, pentru ca nici cumparatorul nu e prea curios…).

Cunoștințe vânzător:

Ok, pentru situația data. Oricum, întrebările mele au fost “răsucite”: dar au primit oarecare răspuns. Se inscriu in situația actuala când nimeni nu mai e interesat de ceea ce cumpara, ci doar de forma…

Atitudinea fata de client:

Foarte Ok. Deschisă, răbdătoare, nu am nimic sa ii reproșez. Chiar am primit si toate informatiile cerute, ulterior pe mail. Bun asa.

Disponibilitate test drive:

Da, exact pe mașina cerută. Fără figuri, ochi “dați peste cap”, “lipsa de timp”. A trimis pe cineva cu mine și aia a fost. Am dat o tura de vreo …maxim 2 km și ne- am întors. Dar am făcut plimbarea cu mașina pe care o căutam.

Disponibilitate negociere:

Nu prea. Doar “ promoțiile” curente ale Renault, 300-500 euro… Deci NU.

Sincer sa fiu, in relația cu Dacia Renault (nu si Nissan) la General Autocom as merge sa cumpar mașina. Doar ca deocamdată rămân cu japonezele :).