Experiența de achiziție a mașinii noi la un alt nivel.
Experiența de achiziție a mașinii noi la un alt nivel.

Kleber Dynaxer HP4

Kleber Dynaxer HP4, au fost varianta corecta din punct de vedere al pretului raportat la calitatile anvelopei, in momentul achizitiei.

Cautam de ceva vreme o anvelopa de vara care sa aiba in special un nivel superior de franare pe carosabil umed si nivel redus de zgomot.

De fapt astea au fost criteriile de cautare ale anvelopelor.

Am gasit astfel Kleber Dynaxer HP 4, o marca de buget mediu, din aceeasi familie cu BF-Goodrich, produse sub “umbrela” Michelin. Kleber Dynaxer HP4 sunt fabricate cu mandrie in Romania.

Ce am primit de la aceste anvelope asa zis “romanesti” :

⁃ nivel de zgomot 68dB

⁃ consum clasa C

⁃ distanta de franare pe carosabil umed clasa A

“Tradus” in viata reala asta inseamna urmatoarele: (cu mentiunea ca sunt montate pe o masina extrem de prost insonorizata).

Zgomot: in oras, super silentioase, fara mari probleme. In afara orasului, pe drumuri nationale, din nou foarte silentioasa pana pe la 110 km/h. Dar este foarte important si asfaltul pe care rulezi, evident. Am avut si o repriza cu viteze de 130-140 km/h , ok(ish) ca zgomot, dar si o portiune de asfalt…. horror. Overall, sunt niste cauciucuri bune. Am fost usor dezamagit, ca ma asteptam “sa fie mult mai liniste”, dar e mult mai bine decat cu Michelin-urile pe 18 inch.

Stabilitate: 205/60 are un perete al anvelopei de 123 mm, ceea ce inseamna destul de mult. E bine ca amortizeaza socurile din trenul de rulare, generate de gropi, santuri, sine de tramvai sau altele asemenea. Pe de alta parte, stabilitatea e doar buna, nu wow. La masina pe care sunt montate e de mare ajutor suspensia independenta pe spate.

Franare: chiar mi se pare intemeiat “calificativul” A, la franare (pana in prezent). Nu le-am dus catre “limita”, insa nu am reusit sa “rup aderenta” la plecare de pe loc, iar la franare nu mi-a intrat abs-ul pana acum. Comparativ cu Good-Year Ultragrip de iarna…. e mult mai bine.

Pret: din punct de vedere al calitatii fabricatiei, sunt incadrate in categoria de mijloc. Ca pret, sunt apropiate ca valoare de anvelopele incadrate in categoria celor de “buget”. Adica, in comparatie cu Tigar 225/50 R17, Kleber a costat cu 25 de lei mai scump pe bucata.

Ce a mai observat la Kleber Dynaxer HP 4, Marius de la vulcanizare cand le-a montat a fost faptul ca a avut nevoie de foarte putin plumb pentru echilibrare. Asta denota o fabricatie de calitate superioara, ceea ce e excelent. Nu e ce zic eu ca nu ma pricep, dar Bravo Romania!