Experiența de achiziție a mașinii noi la un alt nivel.
Experiența de achiziție a mașinii noi la un alt nivel.

Hyundai Neo Motors II

Dupa cum (nu) va amintiti, unul dintre primele articole de pe acest blog era despre Hyundai Neo Motors.

Azi, efectiv de nevoie am reintrat la ei in magazin. Nu are sens sa mai revin asupra spatiului si etc… e ok(ish). De fapt nici nu mai contează.

Ce am observat nou: repozitionarea angajatilor :). Tot trei erau azi prezenti, dar, “distantati social”, ceea ce e corect. Respect.

A scazut timpul de asteptare desi … o nota de aroganta a unuia dintre vanzatori tot m-a iritat. Surpriza imensa a fost ca m-a preluat exact aceeasi domnisoara precum in 2018. Care va sa zica, tot acolo lucreaza.

Mai bine fata de data trecuta la Hyundai Neo Motors:

– m-a ascultat ce caut de aceasta data.

– avea cam toate modelele la dispozitie

– mai amabila cu privire la nevoile mele, deși … tot m-a “ciupit” de vreo 2500 de euro. Adică, echiparea “vizata” nu era in stoc si daca vreau sa prind programul, iau versiunea urmatoare, costa cu 2300 euro in plus.

– diponibilitate privind test drive. Mie nu mi-a oferit, dar nici nu am lasat de inteles ca as vrea. Dar am vazut masina pe care o vizam, deci… binisor

La fel ca data trecuta:

– cunostinte… citit din lista de dotari si atat

– disponibilitate preturi de service… “aveam pe server un document”, dar… “colegu’ avem vreo idee cat costa o revizie la I20? R: vreo 700.” “Colegii de la service sunt la masa acum, daca e, va sun eu”. Asta e chiar deranjant și nu e numai la Hyundai Neo Motors. E cam general valabil să încerci să cumperi mașină nouă și să primești informații ambigue despre garanție și costurile de revizii. ASTA E CEVA CE TREBUIE SCHIMBAT!

Rau, dar nu groaznic:

– daca aveti masina de casat, o casati. Dacă nu, cumparati tichet de la noi. Altfel, “NU acceptam tichete cumparate din alte surse, că daca e cumva greșit ceva noi muncim degeaba”. Adică e un fel de monopol pe piața tichetelor auto… ceea ce nu mă încântă deloc.

– programul de test drive e fix până la 15.30. Sâmbăta nu e acceptat, ca e “balamucul cel mai mare si un singur coleg”. Dar am obținut totuși o extindere dacă așa ajunge până pe la 16.00. Probabil că dacă eram hotărât obțineam un test. În fine, asta se poate rezolva.