Experiența de achiziție a mașinii noi la un alt nivel.
Experiența de achiziție a mașinii noi la un alt nivel.

Mit – Motors KIA

Mit Motors Kia, vinde masini de ceva vreme in nordul Bucurestiului. Eu ii stiu de pe vremea cand vindeau Mitsubishi, dar… vremurile se schimba. La fel si oamenii, nu?

Hai sa vedem cum a fost vizita la Mit-Motors Kia.

Show-room:

Pe soseaua Bucuresti – Ploiesti, langa Dedeman. Bucurestenii sau cei care trec prin zona, il stiu e de cand lumea acolo.

Spatiul e marisor, cu parcare pentru clienti si adaposteste atat zona Kia cu service si Fiat. Show-room-ul e mare si chiar ok as zice.

Timp de asteptare.

La data si ora vizitei mele acolo, am ramas surprins cata lume era. Adica toti consultantii de vanzari, in numar de 5 din cate imi amintesc, aveau client in fata si inca vreo cativa erau pe acolo.

Am remarcat cu placere faptul ca incercau sa respecte masurile de siguranta Covid.

In conditiile expuse anterior, am cam avut de asteptat si as mai fi stat daca nu mergeam la receptie. Chiar m-am enervat putin initial. Am stat mai bine de 20 de minute, desi, de regula, nu astept mai mult de 15. Asta in conditiile in care am plecat si am fost si pe la Fiat un pic. Si m-am enervat ca desi m-am plimbat evident pe la masini, consultantii ramasi liberi, se cam uitau in alte parti. In fine, am remarcat un domn, dar nu vreau sa intru in detalii pentru ca parea un fel de sef si poate avea alta treaba. Deci am stat ceva, nu numai din cauza clientilor.

Spatiu pentru clienti:

Te poti plimba printre masini, le poti admira, dar nu cred sa fie loc de asteptare precum la Toyota sau la Mazda.

Modele expuse:

Toate. Dar cred ca absolut tot ce vinde Kia in Romania poti vedea in acest show-room. Evident, toate sunt la nivele de echipare superioare… Deh, nu exista locul perfect, veti vedea si de ce spre final.

Interactiunea cu consultantul de vanzari:

Ok. Cand m-a preluat, desi nu era cel mai fericit, omul s-a purtat civilizat si overall a fost ok. Sincer sa fiu, nu prea mai aveam chef de povesti si i-am specificat exact ce caut asa ca am sarit partea introductiva. Evident mi-a pus la dispozitie cele cerute, dar sincer, nu am inteles de ce a incercat sa imi “bage pe gat” un model cu motorul de 1.4 TGDI (turbo gasoline direct injection) 140 CP, scos din fabricatie. Mai mult, e si la acelasi pret cu motorul de 1.5 TGDI / 160 CP…

Disponibilitate test drive:

Nu. M-a luat ca trebuie programare , ca e Covid, ca e nu stiu ce… desi masina era exact in fata show-room-ului. Macar de aveau si ei decenta sa o ascunda astfel incat sa para real ceea ce spune. In fine, a ramas pentru o data ulterioara. Din punctul asta de vedere, chiar a fost deranjant. Nu lipsa testului, cat incercarea de “prosteala pe fata”. Masina de test era in dreptul intrarii si vanzatorul imi zice ca nu o are acolo. Pe bune??? Am fata de fraier?

Idee: daca ma ai acolo, de ce nu ma lasi sa ma plimb sau hai tu cu mine. Daca e sa ma convingi, ma convingi atunci cand ma ai in fata, nu sa ma pui sa mai fac un drum, la marginea orasului… In fine, politica lor. Dar… poate o schimba si ei, ca nu cred ca se sta la coada la masini noi, mai ales in vremurile astea.

Sper sa nu fie la fel de “pretiosi” si la service.

Diponibilitate negociere.

Omul mi s-a parut receptiv si posibil si dispus sa stea de vorba. Acum, nu stiu inca sume si disponibilitatea reala pentru o negociere concreta. Dar din discutiile initiale asa mi s-a parut.

Am sa incerc si partea a doua si o sa scriu de urmare :). Sper si masina sa fie wow, astfel incat sa nu imi para rau de drum :)).

Partea a doua:

Nu am ajuns la testul programat, din motive obiective. Pentru a nu fi considerat neserios, trimit omului mail de dimineata. Il informez cat pot de elegant ca eu nu ajung, dar ajunge un prieten, pe care il rog sa il trateze cat se poate de bine.

Raspuns la mail, NOT.

Merge omul acolo la ora programata, cu asteptari si sperante si… atat. Primeste oferta pe care o gasea si pe internet si indicatia de a tranti usile si portbagajul masinii sa vada cum se simte chestia asta. In fine, i-a dat ceva de facut ca sa ii ocupe timpul, cat facea livrarea.

Va dati seama, asta al meu, ramane stupefiat. Dupa 40 de minute de asteptare si trantit usi si capote, pleaca acasa, satul de atata condus.

Ii dau mail vanzatorului, ii spun “off-ul” si ce credeti? Raspuns: “daca stiam ca intalnirea se lasa cu un contract il programam alta data”. Pe bune??? Pai domnu’ Mit Motors Kia, totul se rezuma la banii incasati usor? Nici nu ati intrebat omul ce isi doreste. Asta o facusem eu in prealabil. Deci? Pentru ce va incasati comisionul?

Sincer, chiar am fost dezamăgit.

Adica… iti pica un posibil client “din cer”, cu test “programat”… Si tu? Il lasi sa stea “pe margine” pentru ca nu esti sigur ca “marca banul”??? Am crezut ca prima parte a vizitei mele, cand am asteptat “de mi-a venit rau”, a fost intamplare. Dar probabil ca modul asta de lucru bazat pe interes rapid, e constant.

Deci… nu multumesc, Mit Motors Kia (cel putin deocamdata). Mai gasesc reprezentante Kia in oras .

Deci nu, acum nu mi-as cheltui banii la ei si nici nu as recomanda (ma refer la servicii, nu la modelele KIA).