Experiența de achiziție a mașinii noi la un alt nivel.
Experiența de achiziție a mașinii noi la un alt nivel.

Cea mai urata vizita la un dealer

Nici nu am ce sa zic, va fi cel mai urat articol ever. Acest post e despre vizita la BDT Mazda Splai, de pe data de 08.09.2021, ora 16 si un pic.

Minunea de criza a semiconductorilor, a degenerat dintr-un mic inconvenient, intr-o problema care pare a se transforma intr- o criza mai profunda. Cum nu vreau sa ma transform in vestitorul cine stie carei crize sau Armaghedon, ma opresc aici. Contextul era ca eu caut o masina, preferabil CX 30.

Despre BDT Mazda, mai auzisem lucruri urate, cu niste aspecte de neseriozitate, spre inselatorie. Am lasat totusi atunci deoparte aspectul pentru a nu fi tentat sa fiu subiectiv. Dar dupa perioada corespunzatoare, am mers, de buna credinta sa aflu despre termenele lor de livrare.

Asezare show-room:

La mezaninul unui bloc, in curtea caruia clientii nu au voie. Daca esti sau vrei sa devii client BDT Mazda, nu ai decat sa iti lasi masina pe strada sau pe terenul viran din spatele tarasei de pe Cheiul Dambovitei, marcata corespunzator, drept “parcare clienti Mazda”. Deja iti da o stare de disconfort, mai ales cand vezi si curtea neingrijita, respectiv “terasa” show-room-ului lor. Un mic amanunt, service-ul lor, unde, suprinzator, erau niste musterii, e la demisolul aceleiasi cladiri. Chiar cand am intrat noi, era un domn care savura un tutun, intr- o stare de letargie… ( printre randuri se poate citi altceva ;)).

Interiorul:

Saracacios, dispus urat si cu ceva carente la curatenie. Nu ai spatiu sa astepti. Si dupa cum a fost azi la mine, ai de asteptat sa te bage cineva in seama. E chiar funny, ca la intrare te primeste doamna casiera pe stanga si receptia service… ca sa stii ce te asteapta 🙂

In rest…mai era un fel de receptie, la care la ora vizitei noastre erau cam 3 ori 4 persoane. Nimeni, dar niciunul nu a raspuns la salut. Erau ocupati cu ceva discutii relaxate despre o nunta sau ceva… In fine, azi era sarbatoare, poate oamenii nu munceau. Dar macar sa fi pus un afis, ca am pierdut ceva timp in trafic.

Show-room-ul propriu zis, e un fel de hol ceva mai mare. Practic am observat ca de la prima intrare, cea pentru clientii Mazda, poti ajunge prin cealalta parte a cladirii. In fine, asta nu e vina angajatilor .

Cum spuneam, nu ai loc sa astepti daca cei patru vanzatori sunt ocupati. Nici sederea la cele 4 birouri ale vanzatorilor nu pare a fi cea mai confortabila. Ma rog, iar chestie subiectiva, nu am ajuns pana acolo.

Masini de prezentare

Pai, cum intri pe stanga, am observat o minunatie de MX5, cu numere rosii, ceea ce ma face sa cred ca in zilele imediat urmatoare nu va mai fi expusa. Oricum era incuiata. Apoi, una langa alta, doua MX30 (electricele), un neagra (spre geam) si cealalta, polimetal grey (daca asa se numeste culoarea). Mic amanunt, daca cineva BDT Mazda citeste articolul, masina gri avea panze de paianjen (Multe si mari).

Timp de 15 minute

Atat am stat in show-room la BDT Mazda. Si am luat cele doua masini la “studiat” / “puricat”, pentru a transmite intentia de cumparare. Precum in banc, la inceput nu am vazut nimic. Adica oamenii de la receptie si-au continuat discutia privata, ca si cum noi nu eram acolo. Apoi, la a 2 sau a 3 a usa trantita a aparut cineva – un domn. Dar el era insotit de doi platitori de masina, carora le spunea ca la o comanda lansata acum, ar putea primi masina prin martie 2022. Hai, sa zicem ca omul avea treaba.

In acelasi timp cu el, aproximativ, a mai intrat o doamna din cele care stateau de la receptie. Bai frate, nici ea nu avea nicio treaba cu noi. Pur si simplu nu existam pentru oamenii astia. Si imi e greu sa cred ca are vreunul skill-uri de profiler, sa imi citeasca mie intentiile.

Deci, daca nu stiau ca doar vreau sa intreb, poate chiar aveam de dat niste zeci de mii de lei pe o Mazda, poate chiar una din cele doua expuse in magazin.

Daca nu aveam bani de dat, poate ca in fisa postului lor scrie ceva de primit clienti, vorbit cu ei, ceva, orice fel de interactiune. Ca doar nu se intituleaza “vanzatori” ca la aprozar, ci “ consilieri de vanzari”, nu? In fond…au salariul minim si traiesc din comisioane…

Si dincolo de toate astea…bai frate, au intrat niste straini “la noi in casa”, hai sa vedem ce vor… Asa ceva….

Concluzie:

NU! Ma mir ca au clienti, desi nu ma mir ca nu vad multe suporturi numar cu logo si date de BDT, pe masini Mazda, ci numai de la concurenta. Si mai sunt sigur ca in urma acestui articol nimeni de la BDT Mazda nu ne va contacta ;). Oare patronul stie cum trateaza angajatii afacerea lui ? Sau e politica a firmei? (Sa inlature curiosii prin atitudine).

Eu unul nu recomand. Nu vreau sa imi cheltui banii la BDT Mazda si nici nu cred ca am sa mai calc pe acolo. Si urat si oameni neprimitori.