Experiența de achiziție a mașinii noi la un alt nivel.
Experiența de achiziție a mașinii noi la un alt nivel.

Salonul Auto Bucuresti

Salonul Auto Bucuresti sau cum am luat mega teapa. Scriu asta la fix o saptamana de la inchidere, special sa nu se trezeasca vreunul dintre organizatori ca i-am afectat evenimentul…

Reclama:

destul de multa. Daca ascultai, ai fi zis ca e un mega eveniment auto. Dar de fapt…

Locul desfasurarii:

Romexpo, un pavilion mic. Ultima data, erau doua pavilioane cu masini, nu cu accesorii, statii de spalat masini si machete de vanzare..

Participanti:

Asta mega surpriza . Au fost numai 2 (doi) comercianti. Desi nu a spus-o nimeni, au fost numai Radacini Auto cu Mazda, Citroen si Opel iar Asko Group cu Honda, Kia, Suzuki si Toyota.

Au mai participat, dar in curte, Tiriac Auto Rulate si Mit Motos tot asa, rulate. Si mai erau niste masini chinezesti electrice… oricum nu le dadea nimeni atentie pentru ca ploua.

Cam asta a fost tot.

Bine, au mai fost niste baieti care modificau masini, M.A.I. cu masini ale Jandarmeriei si niste masini frumoase de epoca… Tot asa, un club cu masini frumoase din vremea “epocii de aur”.

In rest…

oameni tristi, vizitatori putini si multe chestii chicioase si fara sens intr-un salon auto. A fost un fel de manelizare tipica plaiurilor mioritice. Mai lipseau lautarii. (Ma rog, atunci cand am fost eu).

Expozanti putini si plictisiti, fara niciun chef de discutii.

De fapt, ce sa discuti cand stii ca nu poti livra nimic. Totul a fost de fatada. Masini in stoc nu exista, decat foarte rar, nu prea se pot comanda. Cand poti sa comanzi primesti termen de livrare urias (recordul pana acum e de 16 luni – saisprezece, da).

Intrebam la Honda, cand lanseaza noul model Honda Civic. Nu se cunoaste decat despre criza semiconductorilor si ca “poate la anu’ pe vremea asta”.

Singurii veseli

erau copilasii, la vederea masinilor tunate, cu pret cat doua-trei apartamente cu 3 camere la Popesti…

Efectiv nu am avut ce sa fac la Salonul Auto Bucuresti. Pierdere de vreme. In afara de Civic X – Type R…

Pana si “baetii de la parcare” cereau banii pe o zi inainte. Nu mai era cu card si plata la ora.

Simt ca nu am vorbe sa descriu cat de chinuit a fost Salonul Auto Bucuresti…

Ce am inteles despre Saloanele Auto:

Salonul Auto Bucuresti, e un fel de adunare informala a vanzatorilor din tara. In 2021, a fost un fel de adunare informala a oamenilor care vand masini pentru Radacini si Asko. Asta pentru ca oricine isi poate anunta participarea si mai apoi sa se retraga. Asa s-a intamplat si anul acesta. Tiriac Auto s-a retras, Porsche Romania nu a venit… Dacia – Renault – Nissan nu a participat niciodata. Asa ca au ramas doar cativa “nefericiti” sa tina pentru toti. In mod normal ar fi fost super ok. Dar in conditiile crizei din piata auto si a crizei generale care ne cam bate la usa… a fost un fel de pierdere de vreme.
In schimb La SIAB… vin importatorii, prezinta noutati, lanseaza modele noi. E cu totul alta treaba.
Chiar imi e dor de un Salon Auto International… de vremurile copilariei cand la Romaero era Raiul pentru mine 🙂