Experiența de achiziție a mașinii noi la un alt nivel.
Experiența de achiziție a mașinii noi la un alt nivel.

Tesla Model Y 2022


Tesla Model Y, la fel ca si Modelul 3, e un super gadget pe roti. Cand o masina are un sistem de operare doar pentru ea insasi, nu poti spune altceva… Tesla Model Y e un fel de anexa a tabletei din bord :).

Interiorul e exact la fel cu cel al modelului mai mic, Tesla Model 3. E aceeasi combinatie reusita de sport cu eleganta si “nefericitul lemn” pe bord (asta e doar o parere personala). Tapiseria e, la fel, din piele, cu scaune si banchete comode la drum.

Ca spatiu, nu am ce sa comentez e super de ajuns. Nu as putea nici macar eu sa am ceva de comentat. Exista inclusiv o varianta de echipare cu niste scaune pentru “pitici” in randul al treilea, aproape de portbagaj.

Ca forma exterioara… linii curbe, fluide. Spre deosebire de Model 3, nu are aceeasi alura sportiva. E cumva mai “plinuta” :).

Totusi, gabaritul usor marit, nu afecteaza cu nimic demarajul. La fel, tot in jurul a 6 secunde, face pana la 100 km/h. Oricum, cifrele exacte nu mi se par relevante, in contextul in care EU nu as folosi o Tesla la “liniute” si nici pe copii nu cred ca i-as putea duce la scoala atat de rapid.

Dar da, pentru palmares, e super.

In rest… suspensie rigida, multa tehnologie si o senzatie de “impersonal” cumva. Nu simt ca masina asta are “suflet”, ca as putea sa ii folosesc imaginea drept wallpaper…

Impactul a fost mai puternic atunci cand am condus Tesla Model 3. Si mi-a placut mai mult, mai ales cand am avut versiunea dual-motor.