Experiența de achiziție a mașinii noi la un alt nivel.
Experiența de achiziție a mașinii noi la un alt nivel.

Serus Nissan

Serus Nissan - vehicule rulate

Hai, să avem un an nou bun.

Serus Nissan – vehicule rulate nu ar face în mod normal obiectul scrierilor mele. Oricum, promisesem (în gând) că nu mai scriu. Nu mai vreau sa am de-a face cu zona auto din România. Motivele sunt multe, rezumându-se la câteva constante care devin și numitor comun: delăsare, aroganță, lipsă de profesionalism, lipsa de cunoștințe, servicii de vânzare sub orice critică, gargară multă, garanții “la mișto”, service în consecință.

Evident, am găsit și excepții. De-a lungul celor 3 ani, am găsit și oameni de treabă, profesioniști, excepții pe care le-am subliniat corespunzător încă de atunci. Cu oamenii am rămas prieten.

Întâmplător, la începutul anului un prieten are nevoie de o mașina. Nu a vrut mașina noua, pentru că prețurile au luat-o razna, la fel ca termenele de livrare. Deși nu vreau să am de-a face cu piața SH, l-am însoțit la Serus Nissan – vehicule rulate.

Pe parte de SH, nu am ce să comentez. Interlocutorul nostru era un fel de samsar cu acte, adică angajat la Serus Nissan – vehicule rulate, dealer cu preturi exorbitante. Deh, oamenii profită grav de nebunia pieței și le merge. Dovada este că în ciuda lipsei evidente de chef, amabilitate, disponibilitate de negociere a vânzătorului, domnul meu si-a luat mașina de la ei.

Revenind la scopul site-ului meu:

Am intrat în show-room-ul de pe Bd. Timișoara, de dragul “vremurilor apuse”. Nu știu de ce, dar nu mi-a dat o senzație bună acel spațiu. Deși e un spațiu mare, cu destule modele, nu am rezistat prea mult înăuntru.

Sa nu uit: modele Juke, Qashqai, Pathfinder, Juke Hibrid, Micra, inclusiv SUV-ul complet electric, Ariya. Masinile erau curatele, deschise, ok la privit.

Spatiul

Complet neprimitor, fără zonă de așteptare, dar măcar e suficient de mare. Poți studia mașinile în liniște. Le studiezi singur, citești pe net sau unde știi, pentru că nu ai de la cine să te lămurești.

Omul

Cred că au un singur vânzător acolo. Cel puțin pe parte de mașini noi nu am observat alte persoane, în afară de cel care m-a abordat pe mine. In fine, aia e. Omul tânăr, putere de muncă, buna treaba.

Totusi…

Pe lângă faptul ca s-a simțit dator să mă corecteze încă de la prima replică, omul meu nu prea avea idee despre ceea ce vinde. În afara corecturii unei erori evidente pe care am făcut-o, respectiv: “domnule se numește Juke, nu Joke. Dvs. ai zis Joke”, nu am primit informații concrete.

Adică:

Nu tu informații legate de motor, platforma tehnică, nici măcar prețuri reale. Singura sa preocupare era să îmi dea o ofertă, ceva, orice, deși nici eu nu știam ce mașină caut. (Sincer vorbind, Juke e chiar simpatic, dar la aproximativ 35000 de euro, cât costă unul hibrid… ).

Revenind

Omul meu habar nu avea de niciunele legate de mașinile vândute. Nu am obtinut mai nimic de la el. Doar o altă corectură legată de comparația mea financiară între Nissan Juke Hibrid și Honda Civic hibrid.. (De ce faceți comparația asta? Sunt clase diferite! Ai dreptate, puștiule, dar Civic e clasa superioară ca dimensiuni lui Joke și au același preț!!!).

Mașina de test nu are, prețuri îmi dă pe mail, detalii despre motorizare găsesc pe site…. Minunată pierdere de timp.

Bomboana de pe colivă:

Eu: Aveți să îmi dați și mie costurile unei revizii la Juke?

El: Nu am, cum, trebuie să întrebați dvs. la service.

Eu: Cum adică să întreb eu? Umblu teleleu pe aici prin show-room și service pentru niște amărâte de prețuri? (să ne înțelegem, nu mă deranjează, dar mi se pare incredibil să mă expediezi în felul ăsta).

El: Domnule, eu lucrez la vânzări, nu mă ocup de service! Deja l-am agitat/ iritat, insistând cu reviziile alea “blestemate” :)).

Așadar, cum mi-am permis să îi cer așa ceva, în contextul în care service-ul este exact înapoia lui, la maxim 2 metri. “Băbaiatule” … chiar așa? Nu știi, înțeleg. Ești nou, nu ai experiență, nu te-am mai întrebat nimeni, ok. Te poți interesa. Dar, cât de arogant să fii să mă trimiți pe mine, “unul” care iți poate plăti peste 30000 de euro, să obțin singur informația necesară.

Cum să mai cred eu că voi avea vreun sprijin de la el, dacă fac eroarea să achit o mașină la ei.

Mi se pare lipsă de respect și lipsă de profesionalism. Și cu asta… încheiem acest prim articol pe 2023. Normal că nu mai merg la Serus Nissan vreodată. Poate băiatul era recent angajat, era răcit, obosit, orice, dar … eu nu am nicio vină. Și banii mei NU CRESC ÎN POM, să îi dau oricum, oricui.

Sa auzim de bine, că mi-a revenit pofta de scris despre mocirla asta cu care ne mulțumim când e vorba despre mașinile noastre cele noi.