Experiența de achiziție a mașinii noi la un alt nivel.
Experiența de achiziție a mașinii noi la un alt nivel.

TOYOTA AYGO X

Toyota Aygo X, poate fi denumită cu ușurință un E.D.C. În limbaj de supraviețuire, E.D.C. înseamnă EveryDay Carry. În limbaj auto, Aygo X poate însemna EveryDayCar. E mașina pe care o poți lua cu tine peste tot. Bine, mai degrabă o poți lua cu tine, mai mult în oraș, ținând cont de motorizare și dimensiuni exterioare. Dar pentru oraș, e super cool. 

Acestea fiind spuse, să începem disecția acestei mașinuțe:

Exteriorul

Sincer să fiu, în momentul în care scriu acest articol dimensiunile nu mă interesează deloc. Ceea ce mă interesează e faptul că forma caroseriei și modul în care e gândită mașinuța asta e excelent. Cred că japonezilor le-a fost aiurea să o denumească și pe asta mică, Aygo Cross, pentru că de regulă folosesc denumirea pentru unele mașini ceva mai mari, gen Yaris Cross. Așa că i-au spus Aygo X, au pus niște bandouri mari din plastic și niște roți de „numai” 17 inch și gata rețeta de succes.  Aygo X – „Crossover de oraș”. 

Cu farurile in forma unei litere C, dar stilizată și prelungite spre parbriz, Toyota Aygo X, pare dinamică. Logoul mare „tronează” pe locul unde la alte mașini se află grila față. Dar are si proiectoare, in versiunea condusă de mine :). 

Apoi in partea din spate, la fel, stopurile au un desen aparte, parcă derivat din cel al versiunii anterioare. Sunt led și foarte drăguțe. Cumva, într-un mod bizar mă duce cu gândul la o veveriță.

Luneta din sticlă e destul de complicat de întreținut, însă e în regulă. 

Dincolo de partea vizuală, e util de observat că de jur împrejur, Toyota Aygo X este acoperită de bandouri din plastic. Bine, sunt mai proeminente în zona pasajului roților, acolo unde mașina e mai ușor de lovit. Barele de protecție sunt, la fel, de mari dimensiuni.

Dacă e să gândim practic, e bine că sunt din plastic, pentru că nu îndoi tabla. Dar când te gândești că trebuie schimbate… speri să nu ai nevoie sau „să fie pe asigurarea celuilalt”. 

La modelul condus, am avut si o caroserie bicoloră, ceea ce o face să semene și mai mult cu un Smart, care oricum e doar in varianta electrică. Dealtfel, Toyota Aygo X, nu prea mai are alți competitori. Așadar, dacă vrei mașină mică, pentru oraș și nu vrei să depinzi de priză… cam asta e. 

Așadar, pe exterior, Toyota Aygo X, îți dă o senzație de robustețe.

Si, subiectiv vorbind, mie îmi place. Destul de mult. 

La interior, suprizele plăcute continuă.

Pe scurt, vorbim de materiale de calitate, bine îmbinate și despre dotări decente, in versiunea de bază. 

Versiunea Active, cutie manuală. Cea mai accesibilă și distractivă.

În versiunea de test am avut „lux si opulentă”. Piele, pilot automat, audio JBL, conexiune Android Auto / Apple CarPlay și în general, cam de toate.

Am avut inclusiv scaunele față tip scoică. Un minus, de la mine e faptul că nu am putut să reglez lombară scaunele (știu că e obsesiv, dar e o chestie pe care o caut în mod real la fiecare mașină). 

Revenind:

Postul de conducere e orientat către șofer si are materiale de foarte bună calitate. Cel puțin, bordul mi-a plăcut, atât conceptual, cât și ca realizare. Mi se pare fun cum au gândit gurile de aerisire doar in laterale si pe sistemul folosit pe Ford Fiesta încă de prin 2003. Dar sunt eficiente și plăcute vederii. 

Overall, planșa de bord e foarte interesantă și plăcută vederii.

Și încă un aspect de interes: am unde să îmi pun câte ceva de prin buzunare în zona mediană, chiar sub instalația de aer condiționat. Pe parte de ergonomie, nu am de comentat decât despre faptul că nu am reușit să nimeresc “din prima” butonul de pornire.

Ușile nu au niciun material moale sau confortabil pentru coate.

Dar dat fiind faptul că o folosești mai mult prin oraș… nu cred că e sfârșitul lumii. Dacă trecem în spate, deja lucrurile nu mai sunt deloc orientate către pasager. Spațiul e mic și destul de greu accesibil. Dar are ea 4 locuri? Are ! Si poți sta acolo preț de câteva zeci de minute, dacă ai de mers de la Băneasa la … unde vrei tu.

Uite cat loc ai in parcare la Mall :))

Ce am mai observat:

Toyota Aygo X, nu troncăne. E drept că pe piatră cubică îi trepidează caroseria de mici dimensiuni, dar plasticul și piesele din interior nu zornăie. Pe principiul “nu bate – nu troncăne”, mașinuța asta face față bine denivelărilor de pe stradă, chiar și cu roți de 18 inch.

La capitolul spațiu în portbagaj.

Mie mi-au încăput kit-urile de supraviețuire, urgență și cel pentru a ajunge acasă, toate în același timp cu mingea de baschet și aparatul foto + trepied. Desigur, nu încape o măsuță de sufragerie sau TV, dar cele 3 sacoșele de cumpărături, încap liniștit. Și cred că de fapt, chiar la asta se referă mașina asta. Să mergi cu ea in oraș, să nu te plouă si să poți parca ușor, aproape oriunde. 

Să trecem la partea dureroasă legată de Toyota Aygo X.

Aceasta ar fi combinația motor mic aspirat cu cutia S-CVT. Motorul are 72 de căluți care generează un cuplu de numi 93 nm. Problema nu ar fi asta, ci modul in care înțelege cutia să îi „livreze la roată”. Să nu cumva sa te grăbești, că ai încurcat-o. Dacă pleci târziu, nu te baza că poți sprinta să recuperezi timpul. Dacă mergi însă lejer, te duce de colo colo. Si consumul e relativ ok. Ce nu înțeleg e de ce nu au pus și ei un motoraș hibrid, dacă tot e destinată orașului. Cred cu tărie că in varianta de cutie manuală cu 5 trepte de viteză, mașina poate fi un best buy, mai ales cu Rabla și cu toate discounturile actuale si Casco gratuit un an de zile. La sub 13000 de euro, nu văd ceva mai interesant, acum. Dacă găsim, testăm și scriem 

Cred că Toyota Aygo X se potrivește unei domnișoare aflată la început de carieră automobilistică sau unei doamne respectabile care își dorește propria mașină. Și va face treabă bună.

Cred că îi puteți da o șansă. Programați un test drive aici:
Testul se va desfasura numai daca faceti dovada detinerii unui permis de conducere valabil, alaturi de cartea de identitate.
Datele dumneavoastra personale sunt /vor fi prelucrate in baza regulamentului 2016/CE/679, (GDPR), in sensul ca sunt transmise automat catre reprezentantul producatorului fara a fi stocate pe acest site. Bifand una dintre cele doua optiuni, consideram ca ati fost de acord cu aceasta operatiune. In cazul in care NU SUNTETI DE ACORD ca numarul de telefon sau adresa de e-mail sa fie transmise catre un reprezentant de vanzari in scopul contactarii directe / personalizarii unei oferte, va rugam sa NU continuati completarea si trimiterea acestui formular. Va multumim.