Experiența de achiziție a mașinii noi la un alt nivel.
Experiența de achiziție a mașinii noi la un alt nivel.

ROADHILL HYUNDAI

Se zice că: “niciodată să nu spui niciodată”. Și bine se zice.

Mai exact, pe vremea când căutam Puma, am ajuns pe la Roadhill Ford, în Pallady. Și după experiența cu cei de acolo, am zis că eu nu mai vreau să am de-a face cu firma asta.

Și ce crezi?

Cum făceam eu pe „durul”, mi-am dat seama că vreau să schimb Puma. Și cu ce să o schimb? Ori Kuga de la George ori Tucson pe care îl cam visez de anul trecut și chiar dinainte. Și despre ăsta ziceam că nu îmi place, dar performantele și faptul că nu am aflat de defecte sau probleme majore, mă cam determină să vreau unul. Bine, am obținut o informație cum că mașina pare „tanc”, după cum se exprima cel care mi-a furnizat informația. 

Revenind

Am luat oferte cam de pe la fiecare reprezentanță din București, mai mult în ideea de  a găsi o livrare decentă decât pentru vreo mare reducere. Nu pentru că nu îmi doream, ci pentru că nu credeam că se poate. 

În fine, la Hyundai Țiriac am găsit pe cineva super ok ca profesionist în vânzări, dar nu s-a legat o tranzacție. 

Și ce să vezi? Găsesc un grup pe FB despre Tucson. Din vorbă în vorbă cu membrii de acolo, primesc un număr de telefon, cu recomandarea: „E o doamnă de treabă. Și poți negocia orice cu ea”. 

Mda, bine… Am sunat și am primit oferta. Exact precum celelalte oferte primite. Nimic în plus, adică bani mai puțini, în cazul nostru. Răspund la mail, cum e firesc, însă nu aveam mare speranță. Apoi primesc mesajul: „Vă aștept pe la show-room să stăm de vorbă concret”.

Și m-am dus

Ce să zic, să ajungi în Popești în cursul zilei… e o aventură. De aia și zic, dacă merge cineva fizic acolo, sigur e mai mult de 50% convins să cumpere o mașină.

Roadhill Hyundai e cam departe de București. E fostul Hyundai Colina, achiziționat de cei de la Roadhill. Se află pe șoseaua Olteniței în Popești Leordeni. Am mai fost în acel loc în 2020, chiar înainte să fie declarată pandemia. Atunci am fost la Ford să văd Puma, recent lansat la acea vreme. Și atunci Popeștiul era tot așa cum îl știm, o combinație între Eforie Sud și o nuntă la cort continuă. Practic e un haos din care dacă scapi întreg, ești mega-norocos :).

Show-room-ul efectiv este cel din mijlocul complexului împărțind practic aceeași construcție cu Ford. Bine, camera celor de la Hyundai e ceva mai mică, dar bine „utilată”. În schimb, dacă ai de așteptat, au o sală de așteptare chiar foarte mare, înspre service. Deci se poate considera că există spațiu de așteptare, deși dacă aștepți acolo…închide și nu dă nimeni de la vânzări de tine :)). Pe de altă parte, nu merg până la capătul lumii fără să mă asigur că persoana căutată e la birou.

Modele expuse

În Showroom aveau I30 Sportback, Tucson Style+ , Ioniq 5, Elantra și Bayon. Mai precis le aveau cam pe toate cele care se comercializează. Interesant e faptul că nu aveau numai vârful de gamă, ci și modele mai „ieftine”. Cum pe mine mă interesa Tucson, am primit cheia de la un Tucson Style+ , adică un pic mai sus decât cel de bază. Și bine a făcut.

Doamna

Pe numele său Carmen Preda (și da am acordul să îi scriu numele) doamna a avut răbdare. Bine, pe lângă faptul că îi spusesem că vin, nu erau nici clienți în zonă. Așa că nu m-a lăsat să aștept deloc. 

Inițial discuția a fost destul de „sterilă”.

Mai pe larg, ne tatonam reciproc, eu să văd ce pot obține, doamna să vadă cât poate să NU îmi dea :)). Mi-a plăcut că mi-a dat detalii importante în ecuația unei posibile achiziții. Din punct de vedere tehnic, nu am mai insistat, dar cred că dacă întrebam aș fi primit un răspuns. Impresia pe care am avut-o a fost că dacă am nevoie de ceva m-ar ajuta să obțin. Și cred că am și reușit.

Mi-a plăcut „identificarea nevoilor” 🙂

Eu ceream mașină ieftină, adică un Comfort+ și doamna tot îmi dădea înainte cu climatizarea și nu mai știu ce detalii de pe la Style +.  Între noi fie vorba nu îmi păsa deloc despre dotările alea, deși masina propusă e mult mai ok din punct de vedere preț – dotări. Până la final am ajuns la concluzia „comună”: Comfort+. Nu e faza cu „clientul are întotodeauna dreptate”, ci strict de rezervele financiare ale subsemnatului. Evident că “vânzătorul” profesionist mi-a sădit în minte ideea de Style+. Și totul fără mare stres, într-o discuție foarte relaxată.

Din momentul asta, totul a decurs așa cum trebuie. 

Disponibilitate test – drive: 

Da. Fiecare model vândut, dar nivel de echipare superior. Dacă aveam timp de test-drive im dădeau și ei mașina la plimbare, ceea ce e ok. Complet diferit de colegii de la Pallady, unde a trebuit să fac două drumuri pentru un amărât de test drive. 

Disponibilitate de negociere:

Da. Nu a fost ușor, pentru că la Tucson nu prea dau discount, dar a fost ok. Nu neapărat că mă îmbogățesc din discount-ul primit, dar face parte din farmecul experienței de achiziție. 

Aș cumpăra de la ei?

Cam da. Aș cheltui banii acolo. Hyundai Tucson e lăudat de mulți ca fiind foarte fiabil și are și o garanție mărișoară. Am mai avut o experiență ok pe partea de Hyundai, însă la Roadhill Hyundai a fost completată de prețul mai bun.