Experiența de achiziție a mașinii noi la un alt nivel.
Experiența de achiziție a mașinii noi la un alt nivel.

VOLVO UNIRII

De fapt Volvo Unirii e Excellence Cars, dealer Volvo. Cum din clasa premiul nu prea am avut vizite, am zis că ar fi o experiență să găsesc un Showroom de acest calibru. Și l-am găsit la Unirii, adică în centrul orașului. Cred că e singurul dealer cu o astfel de poziționare. Oricum, la ei nimic nu a fost cum mă așteptam.

Poziționare

Excelentă. Super și la capitolul mijloace de transport și la ajuns pe jos. Dacă vii cu mașina ai șanse să dai de un loc de parcare, dar nu mereu. E drept că în față e parcare publică, dar e publică, deci… să trecem la următorul aspect 🙂

Showroomul propriu zis

Cum să încep? Nu e Showroom, e un fel de living. E la parterul unei clădiri cu etaj, evident toată ocupată de Volvo Unirii. Așadar aspectul e atipic pentru ceea ce am văzut în materie de dealeri. Mai “pe direct” e premium de la intrare.

Spațiul în sine nu e mare

Am văzut la parter numai 3 modele expuse. Nici măcar asta nu e important, pentru că vei găsi în curtea din spate toate modelele pe care ei le au la test și le comercializează. Consilierii de vânzări nu par să aibă birourile acolo, ci numai o domnișoară de la recepție, iar separat cei de la service.

Important e faptul că spațiul acela, deși mic, e extraordinar de primitor. Te simți ca într-o vizită la cineva acasă. Nu numai că ai canapea și măsuță, ai și un bar la dispoziție. Așadar loc de așteptare pentru clienți există și e bine conturat. Adică știi că mergi acolo și aștepți până te preia cineva pentru discuții sau service.

Timpul de așteptare

Pentru că domnișoara de la recepție nu era ocupată cu telefoane, unghii sau gene false, am ajuns să facem rapid cunoștință cu Mihai, consilierul “meu” de vânzări Volvo :).

Omul

Ce poți spune despre un tip care lucrează într-un Showroom premium pentru o marcă premium? Super ok ca om, bine pregătit ca profesionist și amabil pur și simplu. Discuția a fost scurtă și la obiect. Autoturism vizat, XC 40. Trebuie să recunosc și faptul că am avut o “recomandare” astfel că discuția noastră a fost relaxată și deschisă.

Despre mașini omul știe destule, la fel și despre serviciile firmei. Nici măcar nu a insistat cu întrebările tip chestionar să afle dacă vreau să cumpăr sau ce caut acolo. Pur și simplu mi-a explicat ce și cum se întâmplă.

Disponibilitate de test drive

Pfff, aici e mai complicat. E cu DA, declarativ, însă trebuie să mai merg eu o dată la ei. În fine, și zicem că nu e un capăt de țară, mai ales că am și timp destul, iar ei par să aibă ceva în stoc.

Disponibilitate de negociere

Deși e marcă premium iar tu cauți servicii premium și o experiență de vânzare pe măsură, eu am așteptări și la un preț cu ceva reducere. Urmează să văd ce se întâmplă la a doua vizită.

Practic, în loc de concluzii, trebuie să scriu “va urma” :).