Experiența de achiziție a mașinii noi la un alt nivel.
Experiența de achiziție a mașinii noi la un alt nivel.

Autohaus Huber Deva

Autohaus Huber din Deva e dealership Suzuki si de ceva vreme si Ssangyong. La Sibiu, Autohaus Huber vinde și repară numai Suzuki. 

Nimic interesant până acum, mai ales dacă nu ești proprietarul unei mașini marca vreuneia dintre cele două, pe bună dreptate.

Totuși, drumurile m-au adus, mai mult de nevoie decât de voie la ei. 

Ce am găsit acolo, e altă poveste. Dacă la unii pe afară e vopsit gardul și înăuntru e leopardul, la Autohaus Huber cred că e exact invers.

Privit dinafară, curtea, showroom-ul si service-ul nu par cine știe ce. E pozitionat in Deva, pe o stradă destul de circulată, dar nu aș zice că e chiar central. Totuși, am fost mulțumit de spațiul pentru parcarea mașinii personale. E arhi-suficient.

În showroom e altă poveste.

Am văzut aproape toate mașinile pe care cele două mărci le comercializează în România. Cel puțin, le-am găsit pe cele mai des comercializate, adică mai puțin Swace și Across, iar de la Ssangyong nu era expus pick-up-ul, Ssangyong  Musso Grand și Korando electric.

Cred că modelele expuse sunt, probabil, in concordanță cu puterea de cumpărare din zonă, iar când scriu asta nu am nicio intenție de a fi tendențios. 

Personalul:

Interacțiunea mea cu cei de la Autohaus Huber Deva a fost una dintre cele mai bune de până acum. De ce spun asta:

Când am ajuns în showroom,

 • Deși am ajuns la ora 8.10, pe când încă oamenii abia deschideau, am fost primit înăuntru fără vreun comentariu negativ sau atitudine ostilă.
 • Mai mult decât atât, chiar și doamna de la vânzări, care a observat că mă „vânturam inutil” pe acolo, a avut amabilitatea să îmi răspundă la niște întrebări, care mai de care mai tehnice. 
 • În plus, chiar și directorul firmei a intervenit în discuția, dealtfel foarte ok. Dar la director vom reveni, pentru că merită atenție.

Programarea și service-ul 

 • Pe cei de la Autohaus Huber i-am gasit pe Google, având nevoie urgent de un service in afara zonei de rezidență obișnuită. Deci a fost o întâmplare, pur și simplu. 
 • După întâmplarea cu Timișoara, aveam ceva emoții, dar nu prea aveam opțiuni, așa că am sunat la ei.

Primul contact

 • Autohaus Huber, sunt … Bună ziua! Da, ați citit bine, doamna de la recepție s-a prezentat cu nume și prenume, când a răspuns la telefonul firmei!!! A fost prima dată când s-a întâmplat așa ceva, în toți anii de când merg pe la service cu mașinile.
 • Programarea mi-au făcut-o exact când am solicitat, inclusiv la ora solicitată. Nu îmi venea să cred, pe bune. Repet, asta era pe fondul întâmplării de la Timișoara, când, nu numai că nu au respectat programarea, dar nici problema nu au rezolvat-o. 
 • Am mai sunat o dată și am primit același tratament, deci nu a fost o întâmplare, sunt aproape sigur.

Legat de activitatea service efectivă

 • Atenți la problema relatată, au venit cu explicații și propuneri, deși nu exista o rezolvare imediată
 • Au remediat tot ce se putea remedia pe loc, fără ca eu să insist. 
 • Prețul operațiunii a fost mai bun decât în orice altă parte am întrebat. 

Directorul reprezentanței

 • IT-ist de profesie, un tip foarte mișto, dacă pot spune așa.
 • Am apreciat la el disponibilitatea și nivelul ridicat la care am putut purta o conversație despre mașini și tehnica folosită. Se putea observa cu ochiul liber că omul știe din experiență despre ce vorbește. 
 • A stat cu mine la povești o bună perioadă de timp și chiar am schimbat multe idei constructive, folositoare, in special mie 

Concluzie:

Au fost cel mai bine cheltuiți bani cu mașina, de până acum.