Experiența de achiziție a mașinii noi la un alt nivel.
Experiența de achiziție a mașinii noi la un alt nivel.

Peugeot Timisoara

Peugeot Timisoara se găsește pe Calea Lugojului în localitatea Ghiroda. Am fost în vizită la ei, într-o zi de sâmbătă, deci în condiții de week-end. 

Ce am găsit acolo

Locuri de parcare suficiente. Spațiul pe care îl ai la dispoziție dacă vii cu mașina e impresionant. Nu ai cum să nu poți parca în liniște. Cred că nu am văzut până acum o parcare mai mare la vreun dealer dintre cei vizitați de mine.

Showroom

“Odiseea spațială”, continuă și în cazul spațiului de expunere a mașinilor. Apreciez, din nou, că Peugeot Timisoara e un dealership mare, judecând după spațiul alocat și numărul mașinilor din interior.

Ce nu am observat însă, e un spațiu alocat pentru cei care așteaptă. Totuși, în ziua în care am fost eu acolo spațiul era în amenajare, deci poate se rezolvă ulterior. Pe de altă parte, eu nu am avut nevoie să aștept prea mult, așa că nu am simțit prea mult lipsa. 

Modele expuse

Cred că sunt expuse aproape toate modelele mărcii. In momentul vizitei mele, erau în showroom cel puțin 7 modele, de la 208 electric la 408. Din păcate, cele mai multe erau nivel de echipare GT, adică unul superior. Deci dacă vrei să vezi exact cum arata un Peugeot mai puțin bine echipat, nu prea ai șanse să te edifici. Până la urmă, după atâtea vizite, am înțeles că e solicitarea importatorilor, deci nu prea am a le reproșa mare lucru pe tema asta. Mașinile Peugeot sunt superbe ca design, dacă mă întrebați pe mine. 

Personalul

În sâmbăta în care am fost eu la Peugeot Timisoara, am găsit la muncă două persoane. Domnișoara care m-a ajutat a fost chiar foarte amabilă. Mi-a pus la dispoziție toate informațiile necesare. Ba chiar am sesizat un efort real să găsească în stoc, modelul cerut. Amabilitatea sa a continuat și în materie de drive-test. 

Drive test

Pe scurt, a fost inedit, deși nu a fost neapărat unul dintre cele mai lungi sau edificatoare. 

  1. Am mers cu consilierul de vânzări în test. Nu am mai făcut asta de ceva vreme, astfel că mi s-a părut destul de ciudat. În niciun caz nu mă interesează să fiu singur pentru a alerga până la accident cu mașina, însă sunt obișnuit cu testele de unul singur. 
  2. Mi-a făcut instructaj cu privire la modul de utilizare a comenzilor mașinii, ceea ce e un lucru, din nou, inedit și chiar folositor. Spun asta pentru că mașinile din zilele noastre, cu atât mai mult Peugeot, nu mai sunt niște simple cutii cu roți și volan. De aceea instructajul mi-a prins bine. 
  3. Mi-a mai explicat cât s-a priceput despre tehnica înglobată în modelele conduse și asta a fost ok. Mai mult, mi-a explicat și practic în ce constă garanția și cum reacționează compania în anumite situații concrete, precum cureaua de distribuție problematică la motoarele de 1200 cmc ale grupului Stellantis. Acesta a fost numai un exemplu pe baza unei discuții, care nu știu cum ar fi transpusă în realitate. 
  4. Am făcut test comparativ cu două mașini, nu una. Am testat 3008 diesel vs. 408 benzină iar totul a decurs firesc, deși activitatea se apropiase de sfârșitul programului. Legat de acest aspect, pot spune că aveau în curte, cred că toate modelele aflate la vânzare, ceea ce e excelent pentru cumpărător. 
  5. Traseul ales a fost relativ ok, pe centura orașului dar fără a putea vedea cum se comportă și în oraș. Totuși îndrăznesc să afirm că ar fi acceptat să mergem și în oraș, dacă solicitam asta în mod explicit. Ca lungime a fost destul de scurt, comparativ cu ce sunt eu obișnuit, dar eram în calitate de client obișnuit.  

Disponibilitate pentru negociere

Nu cred, nu am insistat prea mult și încă nu am făcut a doua vizită, de urmare. 

Concluzie

  • Consilierul cu care am stat de vorbă foarte amabil și atent la nevoi, neorientat către vânzare.
  • Spațiu arhi-suficient atât în curte cât și în showroom, deci poți merge liniștit cu mașina. 
  • Mașinile puse la dispoziție sunt, foarte ok, ca număr și varietate.
  • Aproape m-a convins să cumpăr un Peugeot 408.