STUDIU DE CAZ

Minicilindreea turbo? Realizarea secolului? Sau eroarea secolului?

In general, inginerii auto considera ca motoarele in 3 cilindri supraalimentate sunt o greseala tehnica pe care o vor experimenta de fapt cumparatorii. La fel e și cu submotorizatele, după cum experiența anilor trecuți a demonstrat-o.

Au inceput cei de la VW cu nefericirea aia de 1.2 tsi cu distributia pe lant, e drept, in patru cilindri, care a avut cele mai multe probleme de care am auzit vreodata si la care au renuntat dupa cativa ani de chin si jale in service-urile din Europa. Ca sa nu mai zicem despre 1.2 Tce de la Renault, care inca se comecializeaza si consuma ulei precum Trabanturile de pe vremuri.

Acum se zvoneste ca si motoarele de 0.9 ( sau cum am fost “apostrofat”) 1.0 EcoBoost de la Ford au inceput sa “clacheze” si nu la sute de mii de km, ci la ordinul zecilor de mii de km? Am auzit de “niste” B-MAX , si “niste” EcoSport, carora li s-au topit pistoanele… voi ce stiti despre asta?

Oare sa fie 1.0 ecoBoost urmașul lui 1.4 tsi (cu turbina și compresor), adică o “topitorie de pistoane”?

Motorasele de 0.9 de la Dacia nu pot fi echilibrate. Ia incercati sa schimbati liniar viteza cu un Logan sau ceva masina Renault cu aceasta motorizare si vedeti daca va iese 😈 . Noua nu ne-a iesit decat cu mare greutate.

Ba chiar si la Honda se inlocuiesc turbine …

Tu ce parere ai?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Theme by Anders Norén

%d blogeri au apreciat: