Experiența de achiziție a mașinii noi la un alt nivel.
Experiența de achiziție a mașinii noi la un alt nivel.

Seat Pipera. Autoemocion? Nu prea…doar Seat.

I like Seat (Pipera):

Ma credeți sau nu, îmi place Seat (Pipera).  Asta chiar dacă e parte a grupului WAG. In zona de vânzări Seat, vorbea lumea ca e un fel de varianta mai sportiva a Skoda care de fapt era un fel de WV mai ieftin. Adică Seat ar fi un “sportiv mai sărac” al grupului WAG? Sau cum ? Whatever, mie îmi place. Nu ma întrebați de ce, pentru ca mintea îmi spune ca e aceeași Mărie (recte WAG ) dar cu alta pălărie.

De fapt, in condițiile globalizării și a necesității scăderii costurilor și “pălăriile” cam seamănă sau semănau, acum vreo cativa anișori. Adică același interior tern, trist, lipsit de orice imaginație, aceleași motoare TSI (1.2, 1.4) , cu binecunoscutele probleme cu distribuția (pe lanț – woow), actuatorul de presiune de la turbine, etc.

Seat avea ceva atractiv:

Parca in marea de tristete din grup, Seat avea ceva atractiv. Nu numai sloganul “autoemocion” , care evident, nu mai e de actualitate pentru ca…ei știu. De fapt am și deținut un Seat Altea, una dintre cele mai longevive mașini din viața mea. Ce mai, îmi place.

Vizita la Seat Pipera

De curând, dau o fuga la dealerul Seat Pipera (nu știu dacă e PBN sau PIA), cel mai la îndemana, fiind prin zona. Show-room-ul cred ca îl știți. In curtea Porsche, in turn unde se afla Porsche Leasing / Porsche BANK , la “mezanin” are și Seat o “garsoniera”. Adică un spațiu destul de mic, destul de cochet. Sa vedem cum s-a desfășurat acțiunea de sâmbătă:

Spațiu de așteptare : lipsa.

Posibil sa nu îl fi văzut eu, însă …cel mai probabil nu exista.

Timp de așteptare : destul

Am analizat mașinile de vreo doua ori pana sa ma bage tânărul reprezentant de vânzări in seama.  Dar in sprijinul puștiului de la vânzări, era singur și avea client. Oricum, biroul lui / lor e mic și înghesuit…nu e prea Ok.

Modele expuse:

Am constatat cu plăcere ca in cei câțiva metri pătrați de show-room, au expuse toate modelele mărcii. (Which is GOOD). Is not good, ca absolut toate sunt la nivelul maxim sau aproape de maxim de dotare.  Spre exemplu: văd in Show-room Arona , adică un fel de Ibiza cu tocuri. Îmi place de mor mașinuța. DAR: ce îmi arată ei acolo costa vreo 23000 de euro. Are pe ea, dotări fantastic de multe. Frumos, elegant. Calitatea fabricației mai mult decât decenta, deci îmi pot face o idee despre model. Dar eu nu am atâția bani. Vreau un model mai jos. As putea face un test drive (doar ipotetic, pentru ca nu am primit), activitate care ar putea sa ma edifice și asupra motorului , aceeași poveste varianta superioară de dotări și motor mai puternic. Iar preț mare.

Gandul meu:

Cine da atâția bani pe o mașinuța de oraș? Cât de snob sa fii sa vrei sa cheltui “‘jda mii da ieuro” pe un Seat Arona de la Seat Pipera? Pai cu atâția bani, își ia omu’ “mertan” … varianta de echipare mai aproape de basic? Nope! Numai pe comanda și durează …. (ca la Ferarri :))) ). Ce primesc după 4 luni? Încă nu știu, aflu la livrare ca de fapt volanul fără piele pe el e mai urat, ca display-ul monocrom e urat cu spume, etc… Asta e viața, mergem înainte, lăsând ipotezele la o parte. Nu am văzut cu ochii mei un Arona slab dotat, deci nu știu cum e in interior.

Interacțiunea cu vânzătorul de la Seat Pipera:

Sub așteptări din păcate. Am avut senzația ca îl plictisesc, deși vorbeam despre o potențiala vânzare. Am mai simțit ca singurul lui scop e “sa îmi bage ceva pe gât”, deși eu in general specific la ce suma ma gândesc. Nu prea a fost foarte atent la ceea ce încercam eu sa transmit, părea ca abia așteaptă sa plec acasă (de înțeles fiind o zi de week-end).

Detalii tehnice…. nu prea.

Nici nu am insistat, pentru ca nu avea sens. Băiatul îmi citea de undeva de pe o fisa. Cu referire la finanțe, a fost in regula. Inițial a încercat o varianta cu finanțare sub pretextul unui discount de 3%, dar nu a insistat sa îmi bage asta pe gât. Chiar pe motiv de “client fidel” încă mai aștept sa îmi spună ce a discutat cu șeful sau legat de o reducere, pentru ca eram înregistrat la ei in baza de date. Nu a trecut decât o săptămâna, am timp 🤣. Deși cred ca a uitat omul…Ma obosește tehnica asta stupida de negociere “trebuie sa ma consult cu șeful”, “poate va mai obțin un discount” și alte asemenea. Bai frățioare / surioara, nu îmi trezești interesul așa. Dacă nu poți negocia, pentru ca nu ai “marja” , nu încerca sa o faci pe barba altuia (șefu’) sau mai bine cheamă-l pe el, dacă nu poți tu. Ma rog, poate sunt eu prea cârcotaș…

Disponibilitate test drive: 0 (zero)/ nimic / deloc… 🙁

Plictiseala, lipsa mașinii…nu știu, aștept un semn sa programam unul… chiar as fi curios sa văd cum se mișcă motorul de 1.0 l – 95 cp. Oricum, la test e numai cel de 1.0 – 115cp și oricum, nu cred ca ma mai suna. Dar mai sunt și alți dealeri Seat….

Experiența și impresia generală, la Seat Pipera

Nu au fost neplăcute, doar am avut o impresie de dorința de a scapa de mine.