Experiența de achiziție a mașinii noi la un alt nivel.
Experiența de achiziție a mașinii noi la un alt nivel.

De ce Serus, de ce?

24.02.2019

La Serus, pe bd. Timișoara in București, mi-au spus ca dacă montez senzori de parcare pe spate spre exemplu, in afara service-ului, pierd garanția pe întreaga mașina. Pentru cine nu știe, in povestea asta, in contact cu instalația electrică a mașinii sunt exact 1 (unu) fir… cam ce legătura are firul ăla amărât cu turbina, spre exemplu? Sau cu… sa vedem…cutia de viteze? Sau amortizaoarele? In fine , ideea se înțelege. Asta e un fel de  abuz in serviciu? Sau vi se pare normal, in condițiile in care costa aproximativ 1500 (una mie cinci sute lei)  și nu sunt montate de un angajat de la Serus, ci “de la un partener agreat”? Nu cumva e o combinație între doi “băieți deștepți”? Mie mi se pare scandalos. Mi-a făcut pustiul ala de la vânzări de la Nissan – Serus azi un calcul de vreo 500 de euro, pentru încălzire in scaune și senzori de parcare spate. Asta in condițiile in care montate la o firma autorizată RAR, scaunele ma costa 450 lei cu totul, iar senzorii vreo 300 lei. Bai nenica și vorbea cu atâta nonșalantă de 500 de euro, de parca era vorba despre semințe de dovleac…  😱.

Vreau și eu sa înțeleg care e faza… Pai nu întrebam noi la A.N.P.C.? Întrebam! Sa vedem ce zici și oamenii care trebuie sa  ne protejeze drepturile.

Serus ma auzi? E adevărat? De ce îmi iei garanția la turbo dacă umblu pe partea electrică? 👎🏻🤯

L.E.

Azi, 25.02.2019, un reprezentant din service, ne-a contactat telefonic, comunicandu-ne ca de fapt, nu pierdem garantia pe intregul ansamblu (masina), daca montajul pieselor se efectueaza in service autorizat si nu implica modificari ale instalatiei.

Apreciem promptitudinea, dar asteptam un raspuns scris la aceasta “problema”. Pana atunci, verificati personal, nu stati pe ganduri.

Sincer, poate a fost o eroare a vanzatorului, insa e bine de stiut despre astfel de “politici” (asta in cazul in care ele exista), munciti pentru banii vostri, cheltuiti-i intelept…

Iata raspunsul “oficial” al reparatorului: