Cu Opelu’ la garantie

Introducere

Se pare ca in București service-urile de marca nu contenesc sa ne surprindă… Cum e cu garantia Opel? Iată ce ne povestește un apropiat al site-ului nostru, proprietar de mașina noua, adica Opel Astra, încă in garanție. Se pare ca jantele sale de aliaj, s-au decojit, au ruginit, orice, dar nu mai sunt in starea inițială, deși nu au fost lovite, mașina nu are parte de tratament brutal, respectiv viteza prin gropi, borduri, etc.

Cuprins

Merge omul meu la Radacini , service de marca Opel, sa rezolve problema, amiabil, pe garanția Opel, cum a considerat ca e normal. Acolo e luat in primire de recepționera care ii spune sa aștepte un pic. La un moment dat, apare de nicăieri, un domn, care aproape nervos :

A.S.: aaa, astea sunt spălate cu…(o denumire de soluție)

R: probabil, dar se cojesc la spălat? Sunt ca unghiile? Vreau sa le înlocuiți pe garanție

A.S. Pai asta nu intra pe garanție

R: de ce?

A.S.: Nu intra pe garanție! Ca sunt spălate cu…

R: Asta ar fi părerea dumneavoastră, dar eu am nevoie de un răspuns oficial. Nu înțelegeți ca mașina asta nici măcar nu a mers asta iarna? Nu are nici 20000 km”?

Al meu, tot sa vorbească el cu un superior, sa depuna o cerere scrisa… de parca ar fi la armata…

Se prezinta la front desk la service, unde angajatul il privea siderat… fiind problema de garantie.

Merge la “garantii”, unde ce crezi? Acelasi distins domn, cu aceeasi “melodie”: garantia Opel nu acopera jantele, ca a inteles el eronat…si ca pune problema “gresit”. Cum anume gresit???

Omul lui era chiar șeful de reprezentanta (“cineva de la garantii”), din câte a înțeles ulterior… După parlamentari și negocieri, a rămas ca Radacini va cere un punct de vedere la Opel, poate le recondiționează pe garanție, fără a avea insa mari șanse de câștig….fără sa se gândească la înlocuire…care ar fi ceva cam tabu pe garantia Opel…

Incheiere

Pai mai oameni buni, care va cumpărați mașini noi (noi toți de la MN avem mașini SH și se pune ca suntem invidioși ca nu am avut bani de mașini noi ) de la Opel, chiar asta meritați? Un astfel de tratament? Mai oameni buni de la Opel, asta merita clienții voștri? Și-așa faceti mașinile cum le faceti…și puținii clienți pe care ii aveți, ii tratati fără pic de respect? Se aude pana la Radacini? Ca are multe mărci grupul, poate asta e motivul modului ordinar in care sunt tratati clienții plătitori de preț exorbitant care INCLUDE garanția… In așteptarea unui răspuns oficial al Radacini / Opel , cu care sa mergem la O.P.C. (protectia consumatorilor si nu divizia sport a marcii), va lăsam sa va delectați cu câteva poze ale roților de Opel, după aproximativ 18 luni de folosire și sub 20000 km.

Nota: nu e obligatoriu ca dialogul sa se fi purtat exact cu aceste replici, dar asta e ideea discuției, cum a fost relatata de cel in cauza si a fost astfel structurata pentru o mai usoara lectura.

P.S. omul merita incurajat…so feel free to coment 🙂

L. E.

In 10 aprilie, cei de la Opel au reactionat , iar azi 12.04, prietenul site-ului nostru a fost invitat la sediul reprezentantei unde acum cateva zile nimic nu se putea, iar rotile i-au fost preluate pentru remedierea defectelor (PE GARANTIE!) in “cel mult 15 zile :)”

Astăzi, 25.04.2019, am fost informați despre faptul ca problema jantelor a fost închisă , adică omul are rotile așa cum erau când a fost cumpărată mașina.

Deci se poate…

5 comentarii la „Cu Opelu’ la garantie”

  1. La capitolul mașină nouă Opel am luat și eu o mare țeapă cu Crossland x. După prima revizie au început necazurile. Se oprea în mers. Am suspectat defect de calculator dar cei de la Rădăcini mi-au schimbat pompa de benzina , de 2 ori . Garnitura la ea de 3 ori. Ieri mi s-a oprit iar și am dus-o pe rampă. Precizez ca mai am garanție pana în aprilie 2022. Ce pot face?

  2. Va rog sa ma contactati in privat. Lasati-mi numarul de telefon si va sun cat de repede. As merge in primul rand catre ANPC.

  3. Recent am fost cu masina fetei mele la Opel Crossland X la Service Radacini- Iuliu Maniu Bucuresti pentru prima revizie precum si pentru o problema legata de bateria start stop. Efectiv in fiecare dimineata eram obligat sa pornesc la cabluri masina deoarece nu mai tinea curent iar dupa ce porneam masina, chiar si dupa 100 km rulati, sistemul start stop nu functiona. Cei de la Service Radacini Motors – Iuliu Maniu dupa ce mi-au tinut masina in service 24 ore, chipurile sa vada daca bateria auto este buna au refuzat sa imi schimbe bateria spunandu-mi ca este perfecta. Bineinteles ca fenomenul s-a repetat iar in fiecare dimineata porneam masina la cabluri. Pana la urma m-am saturat sa ma cert cu cei da la de la Service Opel Radacini si mi-am cumparat din banii mei o baterie start stop pentru Opel Crossland X cu care nu mai am probleme. Culmea este ca masina e in garantie si culmea am mai cumparat si extragarantie de la ei. Marea problema este ca ultima data mergand la acestia ptr problema bateriei, dupa ce mi-au tinut masina in service 24 ore ca sa testeze bateria, la revenirea acasa am constatat ca la service mi-a fost sustras capacul de deasupra bateriei. Le-am dat telefon la Radacini Motors Iuliu Maniu si mi-au zis ca o sa verifice inregistrarile video din service.
    Dupa nici o zi dupa ce le-am transmis ca le fac plangere penala pentru furt si voi soicita prin Parchet toate inregistrarile video din momentul in care s-a lucrat la masina mea in service,….SURPRIZA…..Am primit un mail de la Radacini Motors ca intradevar…….din eroare in timpul lucrarilor in service la masina mea (cand au refuzat sa imi schimbe bateria spunand ca e buna), au omis sa imi puna la loc capacul……..si ca …….in niciun caz nu este vorba de furt…..De asemenea mi-au precizat ca pe bancul lor de proba a stat efectiv uitat capacul de protectie al bateriei fara ca nimeni sa il sesizeze pana cand nu le-am spus eu ca fac plangere la Parchet. Voi ii credeti ??? EU NU.
    Ca sa nu mai vorbim de ce am aflat de curand legat de modul in care se fac la unii dealeri reviziile la masinile in garantie. Insistati sa stati langa masina la revizie altfel aveti mari sanse sa va treziti cu uleiul indoit ( sau chiar un sfert de ulei nou pus peste treisferturi de ulei vechi ) si cu filtrele vechi spalate si puse drept noi. Hotie in toata regula. Pacat de masinile noastre noi in garantie.

  4. Imi puteti sugera un Service autorizat Opel ptr revizii in garantie in Bucuresti, unde ma pot duce tot la revizie cu masina sotiei mele care are tot Opel dar modelul Grandland si de la care sa plec cu masina in regula ???

  5. As vrea sa nu va dezamagesc, insa momentan singura marca europeana la care pot spune ca am gasit oameni Ok, e Ford. In rest… cei (VW, Opel, Renault, Dacia) cu care am incercat sa stabilesc un contact, nu au avut “timp de mine”. Daca aflu ceva, am sa va notific imediat. DiBas? E pe Fundeni…

Tu ce parere ai?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.