Experiența de achiziție a mașinii noi la un alt nivel.
Experiența de achiziție a mașinii noi la un alt nivel.

Cu Opelu’ la garantie

Introducere

Se pare ca in București service-urile de marca nu contenesc sa ne surprindă… Cum e cu garantia Opel? Iată ce ne povestește un apropiat al site-ului nostru, proprietar de mașina noua, adica Opel Astra, încă in garanție. Se pare ca jantele sale de aliaj, s-au decojit, au ruginit, orice, dar nu mai sunt in starea inițială, deși nu au fost lovite, mașina nu are parte de tratament brutal, respectiv viteza prin gropi, borduri, etc.

Cuprins

Merge omul meu la Radacini , service de marca Opel, sa rezolve problema, amiabil, pe garanția Opel, cum a considerat ca e normal. Acolo e luat in primire de recepționera care ii spune sa aștepte un pic. La un moment dat, apare de nicăieri, un domn, care aproape nervos :

A.S.: aaa, astea sunt spălate cu…(o denumire de soluție)

R: probabil, dar se cojesc la spălat? Sunt ca unghiile? Vreau sa le înlocuiți pe garanție

A.S. Pai asta nu intra pe garanție

R: de ce?

A.S.: Nu intra pe garanție! Ca sunt spălate cu…

R: Asta ar fi părerea dumneavoastră, dar eu am nevoie de un răspuns oficial. Nu înțelegeți ca mașina asta nici măcar nu a mers asta iarna? Nu are nici 20000 km”?

Al meu, tot sa vorbească el cu un superior, sa depuna o cerere scrisa… de parca ar fi la armata…

Se prezinta la front desk la service, unde angajatul il privea siderat… fiind problema de garantie.

Merge la “garantii”, unde ce crezi? Acelasi distins domn, cu aceeasi “melodie”: garantia Opel nu acopera jantele, ca a inteles el eronat…si ca pune problema “gresit”. Cum anume gresit???

Omul lui era chiar șeful de reprezentanta (“cineva de la garantii”), din câte a înțeles ulterior… După parlamentari și negocieri, a rămas ca Radacini va cere un punct de vedere la Opel, poate le recondiționează pe garanție, fără a avea insa mari șanse de câștig….fără sa se gândească la înlocuire…care ar fi ceva cam tabu pe garantia Opel…

Incheiere

Pai mai oameni buni, care va cumpărați mașini noi (noi toți de la MN avem mașini SH și se pune ca suntem invidioși ca nu am avut bani de mașini noi ) de la Opel, chiar asta meritați? Un astfel de tratament? Mai oameni buni de la Opel, asta merita clienții voștri? Și-așa faceti mașinile cum le faceti…și puținii clienți pe care ii aveți, ii tratati fără pic de respect? Se aude pana la Radacini? Ca are multe mărci grupul, poate asta e motivul modului ordinar in care sunt tratati clienții plătitori de preț exorbitant care INCLUDE garanția… In așteptarea unui răspuns oficial al Radacini / Opel , cu care sa mergem la O.P.C. (protectia consumatorilor si nu divizia sport a marcii), va lăsam sa va delectați cu câteva poze ale roților de Opel, după aproximativ 18 luni de folosire și sub 20000 km.

Nota: nu e obligatoriu ca dialogul sa se fi purtat exact cu aceste replici, dar asta e ideea discuției, cum a fost relatata de cel in cauza si a fost astfel structurata pentru o mai usoara lectura.

P.S. omul merita incurajat…so feel free to coment 🙂

L. E.

In 10 aprilie, cei de la Opel au reactionat , iar azi 12.04, prietenul site-ului nostru a fost invitat la sediul reprezentantei unde acum cateva zile nimic nu se putea, iar rotile i-au fost preluate pentru remedierea defectelor (PE GARANTIE!) in “cel mult 15 zile :)”

Astăzi, 25.04.2019, am fost informați despre faptul ca problema jantelor a fost închisă , adică omul are rotile așa cum erau când a fost cumpărată mașina.

Deci se poate…