Experiența de achiziție a mașinii noi la un alt nivel.
Experiența de achiziție a mașinii noi la un alt nivel.

Mazda CX30 automata

Iar CX 30??? DA, pentru ca merita 🙂

Va imaginati cum e ca intr-o zi rece si ploioasa de toamna sa te urci intr-o masina noua, incalzita care te primeste cu mirosul ala placut de nou?
Cam asa mi s-a intamplat saptamana trecuta cand am trecut pe la Arian Motors. Ca sa scape de mine mi-au dat spre test o Mazda CX30, 2.0, 122 cp, transmisie automata.

Dupa cum ati citit probabil, in ziua in care a ajuns in show-room-uri am testat-o si eu (aici). Fiind aglomerat si destul de tarziu, m-am jucat putin cu ea prin centru cat sa ma dau mare ca am fost printre primii :)).
Acum a fost altceva: testul cu Mazda CX30 automata (mild hybrid) a fost pe drum mai intins, prin Pipera si pe unde mi-a dat mie prin cap. Adica Pipera – Gradina Zoo – Mall Baneasa – etc… adica drum intins.
Finisajele … nu am ce sa comentez. Sunt excelente. Stiti ca ziceam acolo ca m-as mai gandi daca sa imi cumpar asa ceva, in relatie cu Mazda 3.

M-am gandit: DA!!! Vreau! 🙂

De ce? Pentru pozitia de condus. E de departe excelenta. Muult mai confortabila decat in 3, nu mai vorbesc despre 3 vechi (2018). Esti “imparat”. Nu atat de sus pe tron precum in Eclipse Cross, dar suficient cat sa te simti bine ca esti mai sus decat altii :). Si in plus, fata de Mitsubishi, parca masina te “imbraca”, te apara. E o senzatie greu descriptibila, dar foarte misto. Parca te ia in brate si te tine strans.

O mai vreau pentru finisaje. Pentru atentia la detalii. Pentru materialele de la interior. Intr-o lume in care totul se intampla cu unicul scop – reducerea costurilor – rezultand o calitate indoielnica, Mazda se trezeste cu finisaje spre premium, materiale interioare excelente, ansamblate superb.

Ce e iarasi misto …

…si pot completa fata de data trecuta, e legat display-ul central. Intr-o lume in care toti vor tablete cat mai mari spre televizoare cu informatii multe si fara importanta reala, Mazda imi da un display (pus aiurea, e drept) de dimensiuni rezonabile si cu exact ce am nevoie. Cat de tare???

Ziceam ca e o masina cu stil, un retro – modern.

Imi mentin punctul de vedere si vreau sa adaug si ca informatiile nu mai sunt proiectate pe HUD (adica plasticul ala mic ce se ridica de deasupra cadranelor de bord, ci e proiectat direct pe parbriz. COOL! (desi nu pot zice ca mor dupa asta)
Fata de modelele anterioare, adica Mazda 3, CX 3, acest CX30 e muuult mai silentios. La 4000 si ceva RPM, motorul se aude doar cat sa fie frumos iar in masina e liniste (nu se aude huruitul rotilor pe 18 inch, suieratul vantului, etc). Cred ca si asta tine de stil si eleganta…

Informatii utile condusului proiectate pe parbriz cumva

Dinamic vorbind:

Cu aceasta cutie automata, masina e si mai putin sportiva decat in versiunea avand cutie manuala. In modul “sport” , masina “face pe interesanta”, adica se tureaza spre 4500 rpm inainte sa schimbe, se maraie nervos motorul, etc. Dar… tot 120 de cai putere are, adica nu e vreun Aston Martin sau ceva. Dar e dragut. Chiar e fun.
Ce m-a incantat e faptul ca e mult mai bine insonorizata decat modelele precedente care , sincer , imi cam scot peri albi la viteze mici cu zgomotul interior.

Asa cum spuneam si mai devreme, m-am mai gandit si cam vreau asa ceva. Mi se pare ca e totusi o diferenta mica de bani raportata la confortul pozitiei la volan (necesar de la o varsta:)).
In rest mergeti si testati masina folosind formularul de mai jos. Eu am spus restul parerii mele aici.