Țiriac Auto Ford (Băneasa)

vedere din strada ford tiriac auto ford

După cum știm, Tiriac Auto Ford e unul dintre marii comercianți auto din România. Are multe mărci, de lux sau de volum. In orice caz, nu sunt putine.

Am vizitat la un moment dat show-room-ul celor de la Tiriac Auto Ford, de pe șoseaua București Ploiești. Cred ca e unul dintre cele mai mari și elegante show-room-URI din tara, nu numai de Ford.

Poziționarea e foarte buna.

De fapt..dacă esti pieton … e cam aiurea. Cum ar veni, ca dacă vreau sa îmi iau mașina din service trebuie sa merg cu mașina :)). Chiar am găsit și loc de parcare.

Experiența de cumpărare la Țiriac Auto Ford

Hmmm…. un gust “sălciu” (adică nici Sărat nici dulce, nici amar nici …), doar neplăcut.

Adică: Lipsa de amabilitate, aroganta / superioritate, indisponibilitate pentru test drive.

Faza e ca asta nu a fost prima data când am mers in vizita la ei, pentru achizitie. Am mai incercat prin 2016 un buy back, dar… nu a iesit, oferta jalnica.

Am primit aceleași răspunsuri de la același domn. Am mai fost și la service pe vremea când aveam C-Max și … iarăși aiurea. Poate le atrag eu. Dar hai sa dezvoltam deși nu am chef.

Poziționare show-room:

Buna și nu prea. Nu m -as duce cu autobuzul sa cumpar mașina. Ma rog, chestie de gusturi și comoditate a mea.

Show-room: excelent.

Mare, spațios, cu de toate. De la cafea, la spațiu de așteptare cu TV și vitrina cu suveniruri. E unul dintre cele mai interesante locuri de mers. Aveau cred ca orice model de vânzare al mărcii expus. De la Fiesta la Ranger.

Timp de așteptare client: infinit.

Dacă nu mergi tu la un vânzător… ei nu vin la tine. Sau așa mi s-a întâmplat mie. Domnișoara de la Recepție, al carei rol nu l-am, înțeles a chemat pe cineva care era “ocupat cu un client”. Cât mi-am făcut eu de lucru pe la mașini, nimic notabil nu s-a întâmplat. Doar niște nemulțumiți pe la service… dar e in partea a doua.

Atitudinea fata de client:

Pana la urma am luat “taurul de coarne” și am mers către birouri. Unde , deloc surprinzător , vânzătorii erau la o șueta. I-am cam deranjat, motiv pentru care abia am primit o brosura, cu Ford Kuga. Nu am înțeles ideea de superioritate afișata pe parcursul discuțiilor, rigiditatea și poziția se forța pe care a încercat sa se cocoațe acel domn cu nume de domnitor al Moldovei… chiar nu aveam nevoie de așa o primire la sfârșitul unei zile de munca in care alergase sa ajungem la timp acolo.

Modele disponibile: așa cum am zis, toate.

Dar in show- room sunt numai versiuni superioare.

Disponibilitate test drive: zero.

Motivul a fost ca nu au mașina disponibilă. Probabil se aștepta domnul sa dau 18000 ( ish) de euro sa cumpar o mașina fără sa o conduc. :). Întreaga atmosfera a fost ca și cum eu așteptăm ceva gratis de la oamenii aia, nu ca ar fi trebuit sa îmi ia 19000 de euro din buzunar. Ori… pe banii mei, eu nu am chef de ifose și răsfăț.

Disponibilitate de negociere : nu.

De fapt, oamenii abia așteptau sa plec din magazin, oricum nu aveam pentru ce sa negociem. Nu reușesc sa înțeleg atitudinea asta… nu e coada NON stop la magazinul de mașini. Poate acum cu Remat sunt oameni ceva mai mulți. Dar chiar si asa, masinile nu sunt ieftine si la renumele (pe nedrept detinut) de marca nu foarte fiabila, masina nu se vine pur si simplu… Oricum, mai sunt și alte reprezentante Ford in București, motiv pentru care eu mai calc pe acolo.

Service:

Mașina : Ford C-Max, revizie de 4 ani sau 80000 km. Programare, frumos. M- am prezentat la ora stabilită, tot conform celor stabilite. Ce nu am luat in calcul? Faptul ca muncitorii din service (de la acea data), sunt un fel de “Dorei”. Doua exemple: C-Max are stergatoarele asimetrice și de dimensiuni diferite. Dar sigla cu Ford , ar trebui sa stea in poziție fireasca , adică sa fie ușor de citit in poziție normala. Deși mașina era venită de pe drum, muncitorul meu nu reușea sa facă diferența nici măcar între cele doua lamele ale ștergătoarelor și insista sa le monteze invers (lamelă scurta la șofer, lamelă lunga la pasager).

Când i-am atras inițial atenția mi-a răspuns ca știe ce are de făcut. A doua oară, când i-am zis de urma de pe parbriz, a replicat ca el nu a mai montat niciodată la C-Max :)).

Lampa spate dreapta cu bec ars a revenit din service fără un șurub :)))

De departe cea mai tare treaba a fost sa se prindă cineva de ce nu îmi Închide radioul atunci când închid portiera de la șofer… după un brainstorming de câteva minute, au concluzionat ca trebuie schimbată portiera cu totul :))). (Bine, cred ca făceau mișto de mine NOT). Motivul era ca la revopsire, usa șoferului nu mai fusese fixată corespunzător și nu mai atingea închizătorul. In orice caz, problema s- ar fi rezolvat cu mai puțin de o usa, dacă pe noul proprietar l -ar fi deranjat asta. In orice caz, revizia a fost Ok ca preț, deci…

In concluzie, cu tot respectul pentru cele doua brand- URI, Ford și Țiriac, eu la Țiriac Auto – Ford nu mai merg. Ma enervez aiurea…

Voua cei care veti mai merge, ca sigur veti fi mulți, va doresc noroc și răbdare. 😉

2 comentarii la „Țiriac Auto Ford (Băneasa)”

  1. Corect in totalitate articolul!
    Exact asa stau lucrurile. Si nu ati avut de-a face cu seful de atelier. Pentru orice defectiune in perioada de garantie Clientul cu stilul sau de condus e vinovat si nu se repara/inlocuieste nimic gratis! Asta este si daca nu va convine duceti-va la alt service!
    Dar nu uitati sa cumparati Ford. Eventual tot de la Tiriac auto!

  2. Eu cu Ford nu am nimic, ca marca auto. Dar cred ca ar trebui sa initiem o comunitate si orice abuz, indiferent de marca si service sa il documentam cu foto / inscrisuri. Apoi il expunem aici si formulam reclamatie la ANPC. Juridic vorbind, ar trebui sa fie ok.
    In cateva zile sper sa postez ceva interesant despre un alt “gigant” din Bucuresti ;).

Tu ce parere ai?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.