Experiența de achiziție a mașinii noi la un alt nivel.
Experiența de achiziție a mașinii noi la un alt nivel.

Curatarea tapiseriei… adevar sau provocare?

tapiserie ce urmeaza a fi curatata

Curatarea tapiseriei e operatia pe care nu ti-o doresti pentru ca e scumpa si nu mereu iese bine. Cu toate astea, la un moment dat e posibil sa nu ai incotro si sa fie necesara, fie ca iti varsa copilul (mancarea) pe bancheta, fie ca … whatever.

Cum nu am masina noua, am avut nevoie de curatarea tapiseriei la batrana mea masina :). Atunci am aflat ca poti obtine serviciul asta (curatarea tapiseriei) si de la oameni asa cum trebuie sau cu care ne-am dori sa avem de-a face.

Adica:

La orice spalatorie, un minim de pret obtinut a fost undeva la 450 de lei, pentru curatare scaune si mocheta. E drept nu am intrebat in prea multe locuri, dar m-a descurajat informatia. Nu neaparat ca dadeam faliment de la 100 de euro (ish), dar mai ales din cauza “interlocutorilor” (adica angajatii unor spalatorii “de cartier”) care mi-au parut mai mult preocupati de obtinerea binecunoscutei spagi si nu de a face un lucru de calitate. In plus, am obtinut si reactii gen, “pfff, e greu, va fi mult de munca”, “e praf domne’, ce ati facut in masina asta?”. Pe “romaneste”, “wtf do you care? O faci sau nu? Ma certi?”

Asa ca am evitat astfel de contacte pret de aproape un an, pana chiar si eu am zis ca e murdara masina. Un fel de curatenie de Pasti, dupa Pasti . Si am cautat pe cineva care face numai asta. Adica un freelancer :D. Si am gasit. Un pret mai mult decat decent si serviciu excelent.

De ce il laud? Pentru ca:

⁃ am discutat problema inainte de Covid , adica in iarna si a pastrat pretul convenit desi in perioada asta cam toata lumea incearca “sa scoata parleala”,

⁃ am primit promptitudine si punctualitate la data stabilita. Azi am vorbit si maine am rezolvat. (E drept si ca nu cred ca sta lumea la coada sa spele tapiserii, dar na, nu e business-ul meu, nu comentez)

⁃ am primit respect si amabilitate de la profesionist. Discutii ok, purtate pe un ton elevat (la modul real) si cu bun simt, fara “bosule”, “bosulica”, “ai si tu o tigara”. Nici macar nu a dat muzica tare la radio sau pe CD cum am patit la spalatorie.

⁃ Dar mai ales, evident de departe cel mai important: am primit calitatea serviciului pentru care am platit. Adica masina a iesit excelent. Si a mai si venit acasa. (Cat de tare???).

Si omul? Interesant

Adica, la prima vedere un “tough guy”, tatuat, cu barba, dar de fapt… un tip care munceste cinstit pentru a-si intretine familia. Nu mai zic de faptul ca avea manusi de protectie, echipament sa fie clientul ok. Nici macar nu m-a scos din “dumneavoastra” :)).

Chiar misto, am zis ca il mai chem, desi nu imi mai doresc sa fac din nou curatarea tapiseriei :)).

Ca sa fiu in trend, uitandu-ma la Alexandru, as zice ca tara asta ar mai avea o sansa. Ma rog, avea, sa vedem ce va fi dupa Covid 19…

Daca voi avea acceptul sau, am sa pun si un link spre serviciul lui , dar deocamdata pun niste poze cu ceea ce a iesit din mana lui.