Experiența de achiziție a mașinii noi la un alt nivel.
Experiența de achiziție a mașinii noi la un alt nivel.

Autostrada Soarelui

CNAIR “loveste” din nou :))

Autostrada Soarelui, ar trebui sa fie un drum scurt (cel putin pentru bucuresteni) de vacanta. Dar…. Despre C.N.A.I.R., am mai scris, legat de drumul Bucuresti – Iasi , respectiv DN2 / E85, pe care a reusit sa il faca impracticabil pe alocuri.

Acum in maretia gandurilor sale, CNAIR, a decis sa “repare” Autostrada Soarelui.

Buna treaba, misto idee. Dar cand o repara? Pai acum, in plin sezon estival, exact dupa izolare, carantina, pandemie, etc. Exact acum cand fiecare roman fuge ca scapat din lesa, unde vede cu ochii / farurile masinii sau motocicletei.

Cat dureaza? Cine stie? Cat vor ei, muncitorii :). Mai exact, ieri, pe 7 iunie anul Domnului 2020, m-a zgandarit sa plec la mare (ca de mica suntem satui, vorba aia). Cu ce? Evident cu masina? Pe unde? Ca tot contribuabilul pe Autostrada Soarelui.

Si? Soc! Soc! Soc!

Autostrada e in renovare. Adica un fel de a spune, pentru ca de fapt se circula pe un singur fir pe sens, pe cateva zeci de km. Muncitori insa nu sunt. Am vazut utilajele, sunt acolo, dar in loc de muncitori am vazut doar veste reflectorizante pe banchete. Ca si cum oamenii au disparut :)).

Autostrada Soarelui, devine astfel un fel de ulita, hai drum judetean, judecand dupa calitatea asfaltului si a latimii partii carosabile.

Cert e ca intre km 24 si km 36 (aproximativ) se circula pe o banda pe sens. La fel si intre km 82 si km 96, astfel incat ieri am facut 12 km sau cati or fi fost, in aproximativ 75 de minute (dar cine sta sa le mai socoteasca? ). Cert e ca acest drum poate linistit sa tina loc de retea de socializare, clar. Pai la cat timp petreci acolo…

Cel mai deranjant e ca nimeni nu te anunta ca iti vei petrece tineretea sau anii senectutii (dupa caz) in traficul de pe Autostrada Soarelui.

Panourile de avertizare aveau un mesaj haios in context (adaptati VITEZA la conditiile de drum).

Care viteza monser?

Chiar era fun, ca pe drumul national care merge paralel cu Autostrada Soarelui se circula fluent, fara ambuteiaje si chiar cu iluminat public. Ca pe autostrada, nu avem iluminat, noroc de girofarele celor de la Rutiera, care desi prezenti… mare lucru… ma rog.

Oricum, am vazut un apus frumos pe Autostrada Soarelui, am vazut multe modele de masini, “melteni”, cocalari, toata fauna. “Ce sa mai va esplic”, (vorba lui Tamango de la Radio Guerrilla), a fost …

Multumesc C.N.A.I.R., dar nu ma tine pandemia acasa, cat reusesc incompetenta si reaua vointa a unora dintre angajatii domniilor voastre.