Experiența de achiziție a mașinii noi la un alt nivel.
Experiența de achiziție a mașinii noi la un alt nivel.

Asko Honda

partea frontala asko honda

Se pare ca la Asko Honda, din grupul Asko, lucrurile sunt destul de bine stabilite in relatia firmei cu clientii.

Ce vreau sa spun cu asta?

Desi continui sa sustin ca nu imi plac masinile hibrid, pare ca in curand nu prea voi mai avea incotro. Adica tot mai multi producatori, trec la motorizarile hibrid, cu o frenezie demna de alte vremuri. Hibridul a devenit un fel de noul diesel, pentru hipsterii care vor sa salveze planeta. O initiativa demna de lauda as zice, desi nu sunt neaparat fan :).

Revenind:

Am decis ca vreau sa testez inca un hibrid si nu de la Toyota, ci de la concurentul Honda. Pentru motivul asta, am decis ad-hoc sa caut o masina la una dintre cele doua reprezentante din Bucuresti. Cei de la Honda Nord erau ocupati, asa ca am dat o fuga la Asko Honda pe Calea Giulesti. (nu pe centura, unde am fost ultima data). Si… surpriza emisiunii… si aici oamenii erau ocupati. Dar, Alex. S. si-a facut timp si pentru mine.

Show-room:

Nu e mare, nici inghesuit, dar cu siguranta e primitor. Desi imparte parterul unei cladiri de birouri cu Kia si Toyota, iar cu Kia chiar acelasi spatiu, bucata de show-room Honda e primitoare. Ce e drept, nu e spatiul de la Nord, insa:

  • Am gasit in el aproape toate modelele marcii, adica, Civic, Jazz, H-RV si C-RV.
  • Am gasit o cafea buna :). Chiar e o chestie misto sa il vezi pe omul cu care mergi sa discuti si iti zice : “bei o cafea?”. Daca accepti, pur si simplu, merge cu tine si iti pune in ceasca, exact din cafeaua lui. Poate pentru unii nu e cine stie ce, dar mie imi da o senzatie ok.
  • Am loc sa astept, pe fotolii (exact ca in living) pentru ca asa au aranjat ei acolo. Cu fotolii si masuta.
  • Pe langa astea am gasit si materiale informative la discretie. Practic, citesti ce ai nevoie si pui la loc.

Una peste alta, spatiul e primitor. Te imbie sa revii sau, “mai rau” sa nu iti vina sa pleci :).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Timp de asteptare:

Relativ mic, pentru ca discutia anterioara parea pe final, in plus, aveam ce studia in show-room.

Modele disponibile:

Tot ce vinde Honda in prezent: Civic Sedan, Civic Hatchback, Jazz hibrid, HR-V si evident, CR-V. Chiar aveau masini expuse. Lipseste electrica cea mica, pe care sper sa o testez la inceputul lui noiembrie.

Cunostinte vanzator(i):

Oamenii de la Asko Honda sunt pasionati (de Honda, evident). Asa ca daca ii intrebi iti vor da informatii verbal si scris, cat sa intelegi ce cumperi :). (Eu inca mai astept filmuletul pe care l-au creat ei despre sistemul hibrid de la Honda). Deci da, oamenii sunt aparent si amabili si cunoscatori.

Disponibilitate test drive:

DA, evident. Practic, am observat ca Mazda, Honda, Toyota (Nord, nu Vest), nu considera ca un test drive e un favor, asa cum am simtit la VW (PBN) si nici ca o formalizare / formalitate ca la Ford Colina. E un fapt normal, faci formalitățile de preluare, iei masina si mergi. Nu ai un traseu impus, o durata anume, ci e la liberul tau arbitru. Nu conteaza ca e masina cea mai scumpa din portofoliu sau cea mai ieftina, o poti conduce daca e in fata magazinului. Si asta mi se pare tare de tot.

Disponibilitatea de negociere:

Nu stiu care e faza, dar discutiile pe tema banilor nu sunt chiar cele mai fructuoase pentru tine, client fiind :))). Ori au marja de profit mica, ori au stocuri insuficiente la nivelul de apetenta a clientilor… nu stiu ce sa zic. Dar mi-au spus “cam de sus” ca nu negociaza si nu am insistat, pentru ca marita efortul. Oricum, Honda Civic (cel putin), mi se pare scumpa pentru calitatea fabricatiei si a materialelor folosite inauntru. SI nici nu cred ca voi avea cu cine sa ma inteleg. Ramane sa merg la Honda Nord sa vad si oferta de acolo… Mi se pare ca au si revizii mai ieftine, dar trebuie verificat.

Apropos, din mai de la anul… la Honda veti gasi numai masini hibrid. Unde o fi motorul de 1.8, aspirat…. Ce dor imi e de el. …