Experiența de achiziție a mașinii noi la un alt nivel.
Experiența de achiziție a mașinii noi la un alt nivel.

Dab Auto Serv – SUZUKI

“Dab Auto Serv in sus, Dab Auto Serv in jos”, “cei mai”… “excelenta in servicii”… cam asta auzeam despre aceasta firmă.

Și pentru că mă rodea, le-am facut o vizită. Nu am reusit sa le vizitez toate show-room-urile pentru ca sunt mai multe si dispuse diferit. Le-am luat si eu pe cele mai “evidente”, adica cele de vis-a-vis de targul Autovit. Acolo se vand in doua constructii Suzuki si rulate in prima clădire, iar in urmatoarea, mai mare , Fiat , Jeep, Alfa Romeo , Mitsubishi , si Jaguar/ Range – Rover.

Concluzionand, spațiul de vanzare e urias. Eu am avut treaba doar cu Suzuki si Jeep la aceasta vizita.

Dab Auto Serv – Suzuki:

Spatiu mare, frumos aranjat si cu destul cap. Adica, masinile pe o parte, consilierii de vanzari pe o parte, livrarile si service-ul separat. Ce vreau sa spun e ca nu te incurci tu care vrei sa cumperi, cu un alt client aflat la service si nu te incurci nici intre birouri. Nu ca ar fi ceva wow, dar denota o buna organizarea si o minte cumva analitică a șefului.

Spatiu de asteptare pentru clienti:

Deloc. Desi nu pare inghesuit, show-room – ul nu e prevazut cu o canapea sau bancuta, ceva. In fine, presupunand ca sunt eu amabil, as zice ca nu mergi la Dab Auto Serv sa te odihnesti, nu?

Modele disponibile:

Cam toate pe care le comercializeaza in prezent Suzuki. In magazin am gasit Ignis, Swift, Vitara, S-Cross. Chiar Vitara era in doua variante de echipare. In schimb nu am gasit Jimny, pentru care de fapt ma aflam acolo. In curte pentru test era inclusiv Across Hybrid si Swace. Acestea din urma sunt modele relativ recent lansate pe piata.

In plus, stocul era urias. Nu stiu daca poti pleca pe loc cu masina, dar cred ca o pot livra repede, daca nu esti pretentios la culori, cred :).

Personalul:

Cand am intrat, absolut toti consultantii de vanzari aveau clienti. Pe principiul ca statea lumea la coada la Suzuki. Cu toate astea, timpul de asteptare a fost de maxim 10-15 minute. Cam cat am vazut modelele din magazin (de doua ori). Dar in conditiile date a fost ok. Consultantul care m-a preluat, foarte de treaba. Adica si asta am apreciat, a observat putin care e faza cu mine dupa ce i-au plecat clientii dinainte, apoi a lasat tot ce facea si m-a abordat. A incercat el ceva legat de identificarea nevoilor, dar am sarit peste asta mai ales ca serios vorbind stiam ce caut si chiar voiam Jimny. Dar m-am linistit rapid prim prisma pretului, a noxelor si a duratei livrarii. Deci… mi-a gasit varianta: Suzuki Ignis. Nu e aceeasi poveste, dar omul a incercat sa imi gaseasca o varianta Allgrip.

Disponibilitate test drive:

Da. Direct si fara “programare” desi masina in fata magazinului precum am patit la Meridian ori chiar Kia (Mit Motors). Despre masina nu insist, pentru ca am scris despre ea aici si e ok.

Daca as fi cerut imi dadea si alta masina, dar nu mi s-a parut ok sa abuzez de bunavointa omului.

Ce nu mi-a placut a fost ca nu reusesc sa primesc niste preturi ale reviziilor. Nu inteleg de ce, dar e problema generalizata in Bucuresti. Fie nu vrea absolut niciun client sa vada cat va plati peste un an, fie vanzatorii chiar nu vor sa le spuna. Mie mi-a spus pe vorbe ca revizia ar fi “undeva la 900 de lei”. Ceea ce e vag si destul de putin credibil. Si mai ales, iti pot pune orice pe factură intr-un an de la data achizitiei, pentru că u ți-a dat prin cap să întrebi, pe banii tăi. In fine, e chestie de opțiune personală.

IN CONCLUZIE:

Daca mi-as cumpara Suzuki, as cumpara de la Dab Auto Serv, cu mentiunea ca vreau neaparat sa stiu cat ar costa reviziile. Si nu vreau sa fac rabat la asta.