Experiența de achiziție a mașinii noi la un alt nivel.
Experiența de achiziție a mașinii noi la un alt nivel.

Neortic Motors – Citroen

Neortic Motors e de fapt Citroen scris invers. Si evident e numele unei reprezentante care vinde, evident, Citroen.

La colegii lor de la Hyundai, pe celalalt colt al aceleiasi cladiri, nu am avut o experienta prea buna. Cu toate astea, trebuia sa vad cumva si un Citroen C4, care mi se pare deosebit.

Pozitionarea:

Soseaua Pipera pe aceeasi parte cu Arian, cu Ssang Yong, Porsche (VW), etc. Nu as mai insista pentru ca am tot batut apa in piua cu asta. Show-room-ul nu e frumos si nici atragator. E mic si atat. Nu ai loc de parcare explicit, desi exista un indicator, dar ai loc de asteptare, daca esti client.

Interiorul show-room-ului:

E mic, chiar inghesuit. La data vizitei mele aveau doar un C3 si un C4 rosu. Dealtfel, C4 era ceea ce am cautat. In plus, fiind abia lansat era evident ca va fi acolo.

Deci, cum intri exact in dreptul tau ai masinile, apoi, in dreapta un spatiu destinat daunelor si service-ului. Ai chiar si un mic spatiu de asteptare si un “Citroen Butic” (asa e scris, nu ma ucideti).

In stanga cele trei birouri ale consultantilor de vanzari.

Vorbind despre acestia:

Mai intai m-au lasat sa ma invart pe langa cele doua masini. M-am foit pana au terminat oamenii ce aveau de facut, apoi am intrat in vorba. Au venit ei la mine, nu au asteptat sa merg eu.

Pe scurt, interlocutorul meu e foarte amabil. Mi-a parut mai mult decat interesat de vanzare. Dar poate sunt prea amabil. Ideea e ca omul mi-a gasit ceva aproape de bugetul “scapat” intr-un moment de neatentie. Dar el a fost atent si pe langa asta, a plusat cu cateva sute de euro. Deocamdata suntem in negocieri. Mi-a parut ca stie ce spune despre masina, desi inca nu sunt pe deplin lamurit cu privire la motorul de 1.2 litri si 130 cp.

De departe cel mai tare a fost ca am vazut costurile de revizii, organizate pe tipuri de operatiuni, perioade, costuri pe operatiune, totale etc. Asta mi-a placut cel mai mult. Inca o chestie interesanta. Am putut purta o discutie articulata despre garantia masinii vizate. Cred ca de fapt, e chestie si de om, nu numai de politica Neortic Motors Citroen. Cert e ca am plecat lamurit cam aproape cu orice as fi avut o nelamurire.

DACA SI SERVICE-UL E LA FEL, poate fi un mare castig pentru cumparator.

Disponibilitate test drive.

Aici a fost cea mai “ciudata” parte. Domnul meu avea masina in fata magazinului, dar totusi a vrut sa mai fac un drum. Si l-am facut, ocazie cu care am primit masina fara mari intrebari, chestionari sau detalii. Nici macar nu am mai fost intrebat daca voi cumpara. Si asta mi se pare foarte tare.

Disponibilitate negociere

Cred ca as putea face asta. Probabil ca daca ma decid sa cumpar voi obtine o mica reducere, cat sa ma simt si eu bagat in seama. Cam asta mi s-a dat de inteles 🙂

Una peste alta, cred ca omul sfinteste locul. Daca ma iau dupa sediu, Neortic Motors Citroen nu e un dealer mare, poate chiar unul mic. Dar cu toate astea, am gasit la ei intelegere, atentie, rabdare si chiar masina. Asta desi s-au terminat fondurile Remat.

Ca idee de om de bun simt: am rugat sa ma lase sa pornesc masina aflata in fata magazinului. Aceasta era evident groaznic de prafuita, pentru ca in Pipera e de fapt un santier de lux si nu un cartier de lux. Bai frate, omul mi-a cerut scuze ca era masina prafuita si NU murdara. In fine, mie mi s-a parut de super bun simt faza.

ASADAR, nu lasati aparentele sa va dezarmeze (cel putin de data asta 🙂 ). Cred ca da, as cheltui niste bani la ei. Acum, sa vedem cum se manifesta masina…