Experiența de achiziție a mașinii noi la un alt nivel.
Experiența de achiziție a mașinii noi la un alt nivel.

Ford Neste Automotive

La Ford Neste am ajuns de data asta intamplator. Am trimis la un moment dat un mesaj privind o masina de vanzare si am primit raspuns. Dar a fost un raspuns destul de rapid, astfel incat sa il iau in considerare. Apoi, am mai primit un mesaj “de urmare”, inainte de Craciun si aia a fost. Am stabilit legatura. 

Asadar, desi programata, vizita la Neste Ford, mi-a creat o stare buna, pozitiva, desi vom vedea cum stau lucrurile.

Pozitionare:

Pe Soseaua Chitila la intersectia cu Centura Bucuresti. Asadar, e departe de centru, iar daca nu ai masina nu prea stiu cum ajungi cu transportul in comun. 

Parcare:

Au pentru cateva masini, sunt locuuri suficiente. De fiecare data cand am fost la Ford Neste, am gasit un locsor sa imi las masina. Deci, se poate merge linistit cu un prieten :). 

Cand vii de pe Centura Bucuresti, pare ca au parcarea plina de masini la vanzare

Show-room:

Ok. Aveau vreo 4 sau 5 masini in ziua vizitei mele. Sunt prezentate modelele cele mai vandute, Kuga, Ecosport, Puma. Nu prea e spatiu de asteptare pentru cumparatori in schimb. Dar nu e neplacut. In plus, nu pare sa fie nevoie sa astepti prea mult, pentru ca sunt vreo 5 consilieri de vanzari, pe putin. In fine, e bine, nu e spectaculos cat sa te simti ca la teatru dar nici dugheana, cum am mai vazut. 

Cel mai important (pentru mine, cel putin):

Un pret de revizie pentru un autoturism Ford era afisat mare pe un panou, aproape de intrarea in service.

Masini de test-drive.

Am vazut prin parcare destul de multe masini inscriptionate, de unde deduc ca ar fi de test. M-a impresionat (pe bune) Fordul Mustang Mach E, din parcare. Sper sa il primesc la test :). Si, bineinteles, maretul Ford Ranger Raptor, trona maiestuos in celalalta parte a parcarii. 

Interactiunea mea cu consilierul de vanzari:

Eu o cataloghez ca foarte buna. (Nu stiu ce parere are domnia sa, pentru ca in final, nu am concretizat o tranzactie). Mai exact, inca de la inceput am sesizat ca omul nu era stresat “sa imi vanda ceva”, cum am mai patit. A avut rabdare cu mine, a asteptat sa il sun eu, nu a insistat. Cu toate astea, de cate ori am vorbit, a fost atent la detalii, la ceea ce am cerut si tot asa. Iar la test… mi-a dat cheia si aia a fost. Chiar m-a invitat sa fac un test cuprinzator, sa imi fac o idee clara.

Am avut masina rezervata 2 (doua) ore.

“Daca vreti sa mergeti undeva pe autostrada….” . Cat de tare? Chiar foarte ok. Si cred ca asa e politica lor. Privitor la cunostinte si amabilitate… ce sa zic? Omul a fost super – amabil. Am incercat sa verific o informatie despre motorul de 1.0 de la Puma si am senzatia ca nu era chiar la curent 100%. Mi-a dat multe detalii, dar si o informatie contradictorie fata de una obtinuta anterior de mine. 

Mi-a placut ca nu a avut nicio problema sa discutam pe diverse teme. Nu a fost pe stilul, “am treaba domne’, cumperi sau ce faci?”. Bine… nici nu prea stiu ce as fi putut cumpara pentru ca livrarile sunt ceva de speriat la Ford. Numai un noroc chior te poate ajuta sa ti se livreze masina comandata mai devreme de 6-9 luni… si asta e crunt, mai ales pentru unul ca mine…

Ce am mai aflat si cred ca prezinta interes:

  • se pare ca la Ford Neste se respecta garantia, asa cum indica si denumirea… GARANTIE, 
  • Se pare ca la Ford nu pierzi garantia pe intreaga masina daca montezi incalzire in scaune intr-un service autorizat RAR,  
  • Reviziile par a fi accesibile din punct de vedere al costurilor
  • Poti face si un buy-back. Nu stiu cat de avantajos, insa le ai pe toate acolo, in aceeasi curte. Eu am discutat cu oamenii si pareau destul de ok. Evident nu e un pret apropiat de cel al pietei. Daca esti grabit… 

Una peste alta, vizita la Ford Neste a fost ok in ceea ce ma priveste. Nu am reusit mare lucru din cauza faptului ca Ford se confrunta din plin cu criza de semi-conductori…