Cum cumperi masina prin Remat

Cum cumperi masina prin Remat? Pai …sa vedem: Te-ai hotarat sa cumperi o masina noua.

Fie ca ai folosit


fie ca te-a ajutat un prieten sa alegi noua masina, bravo!

Daca mai scoti si de pe strada doua rable nesigure si poluante pentru masina ta cea noua, e de-a dreptul excelent.
Pentru inceput, doar presa a dat primele indicii legate de Rabla 2022, desi AFM, inca nu a publicat nimic deocamdata.

Procedura detaliata mai jos se refera exclusiv la persoanele fizice si era de actualitate in 2021.

Asadar:

Mergi la dealer, testeaza masinile si alege-o pe cea care ti se potriveste cel mai bine (pret, calitate, motor, finantare, costuri etc.).

In prima faza a “proiectului”:

 • Cand ai luat decizia de achizitie, potrivita dorintei tale, mergi din nou la dealer-ul de la care vei cumpara masina noua, cu urmatoarele documente:
 • CERTIFICAT FISCAL in vederea participarii la programului Remat. Documentul de obtine de la Directia Taxe si Impozite Locale. Daca ai datorii, impozite, amenzi, taxe, bla, bla…ar fi bine sa le achiti, pentru ca altfel nu te lasa sa iti iei masina noua
 • ADEVERINTA ANAF – se creaza cont pe platforma lor si de acolo se solicita un document din care sa rezulte ca nu esti dator statului (document introdus din 2022).
 • COPIE C.I. proprietar rabla si viitor proprietar auto nou. Daca esti si proprietarul rablei e simplu. Daca sunteti doi/trei implicati, atunci sunt necesare copii ale cartilor de identitate pentru fiecare contribuabil. (Proprietar rabla si viitor proprietar auto nou)
 • COPIE CERTIFICAT DE INMATRICULARE pentru rabla/e
 • COPIA CARTEA DE IDENTITATE A VEHICULULUI pentru rabla/e.

In a doua faza a proiectului:

 • Consultantul de vanzari, trimite actele predate de tine, (e treaba lui) si se face o solicitare de inscriere in programul Remat
 • Cu NOTA DE INSCRIERE, emisa de AFM, proprietarul/rii rablei/lor merg la un centru REMAT cu rabla. De obicei, baietii sunt amabili si va ajuta si cu tranportul cotetului pana acolo.
 • Dupa casare, centrul Remat emite CERTIFICATUL DE DISTRUGERE in 3 exemplare.
 • Cu acesta, mergeti la DRPCIV (serviciul de Inmatriculari din judetul de inmatriculare al masinii), pentru CERTIFICATUL DE RADIERE DIN CIRCULATIE al masinii casate.
 • Cu toate aceste hartii (minunate) te deplasezi din nou la dealer pentru a fi intocmita hartia cu adevarat importanta pentru tine. NOTA FINALA DE ACCEPTARE in program, este documentul imperios necesar pentru ca dealerul sa isi ia banii de al AFM si sa iti livreze tie masina. Practic, rezultatul demersurilor de pana acum se concretizeaza in aceasta NOTA 2.


In esenta nu e mare alergatura sau bataie de cap. Mai ales cand ai un consultant de vanzari amabil si pregatit, e floare la ureche, “pe testatelea” :).

(informatii obtinute prin amabilitatea lui Razvan de la Dab Auto)

Mica paranteza:

Ca sa fim bine intelesi: ceea ce primesti tu ca discount RABLA, nu este o facilitate sau bunavointa a dealerului / producatorului de masini. E numai bunavointa statului, daca si cand are bani de dat in sensul asta.

Adica EXACT STATUL PE CARE IL INJURI :)) te subventioneaza sa iti cumperi o masina noua, teoretic, mai mai putin poluanta.

Tu ce parere ai?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.