Experiența de achiziție a mașinii noi la un alt nivel.
Experiența de achiziție a mașinii noi la un alt nivel.

TOYOTA BZ4X

Această mașină are o denumire relativ ciudată.

Toyota BZ4X nu este numele unui prototip. Dacă toate celelalte au o denumire obișnuită, vehiculul full electric din portofoliul japonezilor are o denumire de prototip. Vorbind de prototipuri, pare că nou CH-R va arăta similar, ceea ce e super.

Cifrele nu sunt relevante în acest caz, așa cum în general nu mă pasionează. Dar experiența la volan nu e același lucru. Toyota BZ4X nu e prima mașină electrică pe care am condus-o, însă e prima care aproape m-a convins.

Ce m-ar convinge să cumpăr Toyota BZ4X?

Să fie designul exteriorului? Posibil.

Toyota BZ4X îți transmite o senzație de forță. Lasă impresia unei mașini masive și solide. Și BZ4X chiar e o mașină grea, solidă. Nici măcar nu ai nevoie de mult timp pentru a observa asta. Deși nu are o gardă la sol impresionantă, mașina asta îți creează impresia că ai putea face multe cu ea. La ideea de SUV contribuie și barele masive dar mai ales pasajele embosate ale roților de maxim 20 de inch, cu anvelope speciale pentru mașini electrice. Dealtfel, pe autostradă, la viteze superioare nu auzi decât zgomotul vântului și puțin pe cel al anvelopelor speciale. Ai văzut farurile? Nu are cum să nu îți place designul lor cu 4 blocuri individuale, aliniate precum în armata.

Să fie motorizarea? Nu cred.

Încă nu îmi plac motoarele electrice pe mașini. Nu cred neapărat în superioritatea acestora și mai ales în faptul că acestea vor salva planeta.

Da, are un demaraj superb.

Da, în cazul de față, autonomia e decentă.

Infrastructura nu e cea mai potrivită, dar, cel puțin în zonele urbane, există. Așa că, dacă ești un tip calculat și poți programa riguros un traseu, e ok, poți merge mult cu Toyota BZ4X.

Dar totuși care mai e farmecul mașinii și cui las senzația de libertate? Încă nu sunt pregătit pentru așa ceva.

Să fie interiorul? Sigur!

Nu putem spune că modelele Toyota au excelat vreodată prin eleganță și rafinament. Dar Toyota BZ4X are ceva deosebit. În primul rând e un concept nou și inedit. Vei aprecia de îndată ergonomie bordului și concepția sa. Nu va avea cum să nu îți placă joystick-ul pe care Toyota BZ4X îl are în locul tradiționalului levier al cutiei de viteze. Nu are cum să nu îți placă faptul că ai spații de depozitare multe și de mari dimensiuni, dar mai ales ideea cu wireless charger de forma unei cutii. Stând pe scaunele din față, chiar și cele fără piele, ai putea fi mai dispus să treci cu vederea faptul ca nu ai un torpedou clasic la dispoziție.

Nu ai cum să nu stai confortabil în față sau în spate, pentru că bagajele îți vor încăpea toate în portbagajul foarte încăpător.

Nu ai cum să nu apreciezi rezoluția camerelor video și a tabletelor de la bord. Totul e high tech și te va încânta. Poți trece cu vederea mai ușor plasticul negru lucios… Dar asta e cam sigurul lucru neplăcut la bordul lui Toyota BZ4X.

MI-a plăcut mașina asta și prețul de sub 35000 cu toate reducerile aplicate, o fac o bună achiziție de mașină electrică, dacă asta îți dorești.

Aveți aici și dovada că mașina asta atrage oamenii în jurul său 🙂

Testul se va desfasura numai daca faceti dovada detinerii unui permis de conducere valabil, alaturi de cartea de identitate.
Datele dumneavoastra personale sunt /vor fi prelucrate in baza regulamentului 2016/CE/679, (GDPR), in sensul ca sunt transmise automat catre reprezentantul producatorului fara a fi stocate pe acest site. Bifand una dintre cele doua optiuni, consideram ca ati fost de acord cu aceasta operatiune. In cazul in care NU SUNTETI DE ACORD ca numarul de telefon sau adresa de e-mail sa fie transmise catre un reprezentant de vanzari in scopul contactarii directe / personalizarii unei oferte, va rugam sa NU continuati completarea si trimiterea acestui formular. Va multumim.