Experiența de achiziție a mașinii noi la un alt nivel.
Experiența de achiziție a mașinii noi la un alt nivel.

FORD KUGA 1.5 BENZINĂ

Ford Kuga 1.5 benzina am avut la test abia de curând. Ford Kuga nu am condus decât atunci când s-a lansat în 2008. Dar alea sunt vremuri de mult apuse și desi pe atunci nu scriam despre mașini, îmi amintesc că m-a impresionat. 

De curând, am reușit să conduc și un Ford Kuga 1.5 benzina, model 2020, fabricat în 2022. Nu a fost un test drive, așa cum obișnuiesc profesioniștii care scriu orice le este dictat de către marketing, ci doar un test de achiziție, fără consilier de vânzări cu mine. 

Exteriorul lui Ford Kuga 1.5 benzina e interesant.

E frumos cumva, dar totuși parcă e cam efeminat. De la un SUV m-aș aștepta la forme mai pătrate, mai dure. Ford Kuga însă, nu e chiar așa. Are forme rotunjite, fluide. E un fel de Fiesta – Puma, ceva mai mare și mai înalt. Dar arată bine.

Nu îți e rușine cu el pe stradă, dar nici nu întorci capete.

In varianta Titanium, jantele de aliaj pe 17 inch sunt standard și au un model cu spițe duble, o singură culoare. Așa și trebuie, diametru mic și balonul mare. Bine, pentru “modiști” există și variante de 18 și 19 inch. Eu nu sunt adeptul lor. 

Variantele Titanium/ Titanium X mi se par mai potrivite în ideea de SUV, pentru că are bandourile de protecție negre. Și mai cred că dacă intri cu mașina pe ceva teren accidentat, reușești să nu zgârii caroseria cu ajutorul bandourilor negre. Bine, și acestea se pot zgâria, iar atunci nu ai decât varianta să le înlocuiești. 

Cam atât despre exterior, chiar nu sunt multe lucruri de spus.

Deși nu are decât 3 ani de la lansare, Ford Kuga pare “prea clasic” în comparație cu rivalii direcți Kia Sportage și Hyundai Tucson. 

Pe partea de dotări, la exterior nu prea ai ce să observi, în afară de farurile „quad projector” și țeava de eșapament dublă și senzorii de parcare atât în față cât și în spate. Acesta din urmă, iti da senzația de forță și putere, îmi place. 

Overall, la exterior, Desi „prea rotunjit”, Ford Kuga iei transmite o senzație de robustețe, dacă nu chiar forță.  

Interiorul e simplu, clasic, în stilul de design al interioarelor Ford.

De fapt, e un pic între modele, deoarece inteleg din media ca se va schimba. Asta a început cu Focus și pare ca va continua cu Ford Kuga. 

Ford Kuga 1.5 benzina e aerisit și spațios, atât în fata cât și in spate. Efectiv stai ca în sufragerie pe scaunele din față. Ceva super interesant e faptul că banchetele din spate culisează aproximativ 15 cm, ceea ce îți mărește portbagajul substanțial. Cum bancheta e fracționată 60-40, iei pui piticul pe o bucata și sta comod, culisezi cealalta parte și ai și loc de bagaje. In plus, ce îmi satisface mie nevoile e faptul ca pe consola centrală ai toate spațiile de care ai nevoie.

Adică: 

  • În față, regăsim USB, USB – C, bricheta, spațiu pentru telefon (cu încărcare dacă plătești), spații pentru 2 pahare și cotieră. Asta e foarte tare. În plus mai am și în uși spații pentru niște sticle de plastic și încă alte acareturi mărunte. E super și spațiul pentru mobil, poziționat exact înapoia butonului de frână. 
  • În spate, Ford Kuga are atât guri de ventilare cât și o “stație de încărcare”, adică niște porturi usb. Și evident, are și ceva spații în uși și cupholder-e în cotieră.

Scaunele nu sunt cele mai comode, dar sunt mult mai bune decât la alte mașini pe care le-am testat.

Pentru mine, mărunțișurile astea fac diferența și îmi fac viața mai ușoară. 

Îmi place plasticul din partea superioară a bordului, de calitate decentă. Nu mă extaziază plasticul din partea inferioară, dar e în regulă. Plasticul de pe uși e moale cu un desen diferit. Timpul va spune cum se manifestă, deși prea rău nu ar avea cum să fie. 

În versiunea mai putin dotată, bordul e analogic. E ceea ce aștepți de la un SUV. Totuși, contra unei sume „modice” de 500 de euro, poți primi un bord cu display digital, care are exact aceleași funcții cu versiunea de baza. Diferă doar niște animații și culorile. In rest, chestie de design.

Apoi, “înfiptă” în bord, se afla tableta multimedia de 8 inch, cu sync 3. Inițial, aceasta poate fi bulversanta prin poziționare și concepție. După scurt timp, însă te obișnuiești cu ea și de fapt iti dai seama că iți transmite toate informațiile de care ai nevoie. Chiar dacă e contra cost după o perioadă, e super interesantă și mai ales utilă, funcția care iei transmite informații despre trafic în timp real. In orașele mari e de mare ajutor.

Navigația e bună.

Fiind nativa, nu isi face permanent updates și astfel mai încurcă drumul, mai ales când sunt lucrări sau schimbări ale sensurilor unor străzi. Dar, per ansamblu e de mare ajutor dacă nu vrei sa iti conectezi mobilul la mașină cu Apple CarPlay sau Android Auto. 

Cam atât despre interior.

Nu e spectaculos, nu e frumos și nici urat, dar pare util. Senzația mea a fost de spațiu și confort foarte bun. Scaunele sunt chiar confortabile, iar poziția de condus e foarte buna. Cred ca și la drum lung e bine cu Ford Kuga. Ce îmi place foarte tare, din nou, e faptul că volanul se încălzește pe întreaga circumferință. Îmi place asta, pentru că la japoneze nu e așa. La fel și scaunul, încălzește și spătarul până mai sus, nu numai șezutul.

Motorizarea de 1.5 litri, 3 cilindri, 150 CP și 240 nm cuplu maxim.

Face față cu brio deplasării lui Ford Kuga în ritm alert, foarte ok. Normal că acei 150 cp nu mișcă mașina asta precum cei 155 cp și 240 nm, pe Puma, pe care o simt mai rapidă în demaraje. 

Dar, spre deosebire de Puma, Ford Kuga e mai rafinat. E mai silențios in ture. Overall, Ford Kuga 1.5 benzina merge frumos și trage bine. Nu e cea mai sprintenă mașină dar sigur nu te faci de râs cu ea. Și in plus, la cât e de confortabilă, parcă nici nu îmi pasă cu nu merg cu 200 km/h sau că nu e magnet de priviri precum …. X.  

Din câte am studiat, acest motor cu 3 cilindri și 150 cp nu mai are legătură cu cel inițial de 1.6 litri benzină, (devenit de 1.5 litri), in 4 cilindri și care a produs destul de multe bătăi de cap celor de la Ford cu problemele legate de fisurarea pistoanelor de la lichidul de răcire care pătrundea in blocul motor și cu supraîncălzirea sau chiar incendiul, generate de lipsa răcirii.

Cert e ca motorul e regândit și merge bine acum. (Dacă știe cineva de probleme cu el, aștept un semn)

Modurile de condus sunt bestiale.

Normal e…normal, nimic spectaculos. Eco, e degeaba. Nici economie și nici putere. Sport e super. Se simte ca mina trage mai bine. In modul Slippery am văzut pe propria-mi piele ca mașină patinează mai puțin, dar mai ales nu derapează la plecarea de pe loc. Apoi in modul Trail, mașina e ceva mai descurcăreață pe teren accidentat. 

Versiunea diesel nu exista la test și nici plug-in hibrid nu o are orice dealer, dar e destul de prezenta pe YouTube. 

Ca idee, deși am avut deschidere de la consilierul de vânzări privind testul lui Ford Kuga, 1.5 benzina, nu l-am putut filma / fotografia.

Totuși, dacă vrei să programezi un test drive și să lucrezi cu un consultant de vânzări profesionist și cu bun simț, sună la 0741.059.158 – George.

Menționând codul MNO23, primești o ofertă cu adevărat personalizată.