Experiența de achiziție a mașinii noi la un alt nivel.
Experiența de achiziție a mașinii noi la un alt nivel.

BADSI NISSAN

badsi nissan curtea interioara

Am fost solicitat in week-end sa caut informatii despre Nissan Qashqai, motor 1,3 turbo.

Cum pentru mine cand aud Nissan ma gandesc la Badsi, am dat o fuga pana la ei pentru a cauta ceva date despre model.

Atmosfera generală în showroom: spatiu destul de mic, orientat pe verticala, cu numai 3 modele. Nu e deranjant, insa e destul de aglomerat la parter, cu cele 3 masini, zona de asteptare, casa si zona de consiliere clienti pentru autoturismele SH.

Mult mai bine la etaj, unde sunt birourile pentru vanzari auto noi, spatiu suficient, elegant, relaxant.

Cafeaua servita gratuit clientului e delicioasa (habar nu am de ce mi s-a parut asa buna, nici macar nu era prima in ziua in cauza). Și da, știu, m-am “vândut” pe o cafea 😝.

Timp de așteptare în show-room: deși în zi de sâmbătă, am așteptat reprezentantul de vânzări aproximativ 5-10 minute, cât am vizionat un Suzuki Sx4 S Cross – second hand. Am petrecut timpul cu o doamna foarte amabila de la vânzări SH, care nu fac obiectul discuției.

Atitudinea față de client: Amabilitate de la intrare până la plecare. Nu e nimic altfel decat ar trebui sa fie, fără aroganță, ignoranță și mai ales fără ploconeală, lingușeală, interpretare greșită a vorbei “clientul nostru, stăpânul nostru”. Am reusit sa parchez in curte, dar cred ca acest fapt a fost facilitat și de lipsa paznicului cu care sunt convins ca m-as fi certat.. asa au ei (paznicii) ceva cu mine, poate e fatza mea de vina.

Cunoștințe vânzător: Super. Am cunoscut o doamnă cu adevărat pregătită pe parte de vânzări, amabilă, coerentă în exprimare, cu bogate cunoștințe în domeniu. Mi-a descris inclusiv cu diferențe intre variantele de echipare, un model care nu se afla în showroom, în momentul în care am avut discuția. Bai frate, femeia stia ce vorbeste. Avea temele focute si mi-a placut ca deținea cunoștințe mai mult decât basic despre model, în cifre, descrieri, preturi, etc. Am intalnit barbati care se “dadeau” pasionati dar stiau mai putine decat doamna.

Disponibilitatea auto in showroom: da, model intermediar. Am eu oful meu ca la test si la vizionare imi dau cele mai frumoase exemplare si la livrare daca nu dau niste zeci de mii, primesc o “coaja”, dar asta e problema generala in vanzari la noi, cel putin.

Disponibilitate test drive : da, varianta de echipare intermediara, cu optiuni mai mult decat modelul vizat. Testul a fost oferit de catre vanzator și nu cerut de mine, ceea ce e bine. Mi-a placut mentalitatea vanzatorului,”trebuie sa testezi, sa stii ce cumperi”. Traseul ales nu e cel mai potrivit, insa cred ca daca vei cere, vei primi si alta varianta. Am avut asfalt, pamant, pietris, dar nu am avut loc sa ma edific privitor la demaraj. E mai bine decat nimic, in orice caz.

Disponibilitate negociere pret: nu prea… de fapt deloc, insa am apreciat faptul ca toate informatiile primite au fost transmise natural, asa cum ma astept, nu ca si cum cineva mi-ar fi facut o favoare. Chiar formularea a fost cinstita : “nu avem nicio promotie curenta, iar pretul masinii este….” . Am intalnit si combinatii gen: “stimate domn, pretul pentru dumneavoastra acum, cu toate reducerile posibile este X (adica exact cat ii oferise si colegului 😂).

Nu am primit informatii despre costurile de service pe moment, astept sa le primesc pe mail.

Întrebare : “nenea Nissan, va e rusine cu modelul de baza?” . Nicăieri pe site, in brosura vieții nu găsesc o poza cu varianta de baza, nu am nici cea mai vagă idee și e deranjant (nu ca va tine cineva cont de asta, dar dacă va hotărați la nivelul basic de echipare, habar nu veți avea ce va va fi livrat 😈, ceea ce mie nu îmi place deloc in general).

Da, e in termeni elogiativi articolul, ma extaziez ca o pustoaica la Smiley, dar am avut in interactiune relaxanta si placuta. Asta in conditiile in care am povestit ce am patit la vecinii lor de la Neo Motors…

Btw, sper sa ma ierte Badsi pentru poza folosita imprumutata de pe net..