Experiența de achiziție a mașinii noi la un alt nivel.
Experiența de achiziție a mașinii noi la un alt nivel.

Porsche Bucuresti Nord – VW

As zice ca Porsche Bucuresti Nord (VW) e una dintre cele mai mari si mai frumoase reprezentante auto din Romania. Evident, are si multe marci (de volum) pe care le vinde si un asa zis “staif” de respectat.

In mod evident, trebuiau vizitati. Si am facut-o.

Nu trebuie sa va mai spun unde se afla Porsche Bucuresti Nord (VW), cred. Pe soseaua Pipera, in cea mai tare zona de afaceri din oras, adica in …. evident Pipera. Show-room ul vizibil de la mare distanta , de pe pasajul peste calea ferata.

Experienta de cumparare:

Show-room: urias, elegant, spatios.

E un “open space” care inglobeaza “vanzarile”, “facturarea”, “receptia service”, asigurarile, tot. Practic ai putea pleca rapid cu masina acasa, daca ai avea cum sa cumperi de la ei. Vanzatorii au birouri… e frumos. E chiar impresionant. Grupul VAG, mentine un standard..

Spatiu de asteptare pentru clienti: nu.

Habar nu am de ce, dar nu ai un locsor unde sa astepti daca e ceva… dar e compensat (sa zicem) de birourile vanzatorilor.

Timp de asteptare: practic, infinit.

Mai exact, am intrat (dress code – homeless) si am inceput studiul unui T-Roc alb (a treia masina pe dreapta cum intri, ca sa nu zica lumea ca nu am fost pe acolo). Vreo 5 minute sau mai mult am stat. Nimic. Am trecut la T-Roc-ul negru din partea stanga, exact din fata birourilor de vanzari. Aceeasi miscare: nimic. In birourile de vanzari din stanga intrarii, prima domnisoara vorbea ceva la telefon. Al doilea vanzator… cu cineva. Apoi s-a eliberat. Dar a preferat sa discute cu domnisoara blonda care venise dupa mine impreuna cu mama ei probabil. Deh, era imbracata mai frumos, parea mai de incredere sau… era pur si simplu femeie. (Nu o sa il uit usor pe domnul).

Am incercat totusi sa intru EU in vorba cu cineva, tocmai ca sa nu par rau intentionat tocmai cu Porsche Bucuresti Nord.

Si noroc de al treilea vanzator care, desi se vedea ca lucreaza, si-a facut timp sa mai stea de vorba si cu mine. Pentru asta ii multumesc. Dar mai ales pentru modul in care intelege ca trebuie sa faca munca sa , fara discriminare, orice om care trece pragul reprezentantei, e un posibil client.

Atitudine personal si cunostinte:

Vis-a-vis de atitudine, tocmai ce ati citit… nu mai sunt multe de spus. Poate doar ca te cam simti neinsemnat cand vezi ca vanzatorii te ignora. Chiar si atunci cand trec pe langa tine si ii privesti in ochi. Poate o fi fost azi o zi mai aiurea , livrari multe, contracte, etc.

Referitor la cunostinte…

Axat pe partea de vanzari. Partea tehnica… nu am plecat mai lamurit, desi am vorbit despre doua motorizari relativ noi ale grupului. E drept si faptul ca nu am intrat exact intr-un anume subiect, pe tema unui motor. Nici generalitatile insa… un cuplu motor sau garda la sol…ma rog, daca as fi client standard poate nu as baga de seama. Dar sigur as fi plecat la concurenta dupa atitudinea vanzatorului nebarbierit.

Disponibilitate masini in show-room:

Cam tot, mai putin ce ma interesa pe mine: WV Up si T-Cross :)).

Disponibilitate rest drive:

Acum cand scriu ma pufneste inca un ras nervos. “Nu avem masina, trebuie sa va programati”. Si “avem masini multe, dar sambata nu sunt disponibile”. Ok. Dar … azi era joi. Unde sunt masinile? Oare cum se asteapta cineva ca eu, cumparator sa vin de 3-4 ori in Pipera sa cumpar o masina? Nu mai vorbesc despre “ofertele” si “discount-urile” care doar aduc masina la un pret normal… Golful are un “discount” de 4000 de euro care mi-l plaseaza la vreo 18000 de euro, adica exact in media clasei. Anyway, e politica lor, nu ma bag.

Disponibilitate negociere: da.

Omul a fost foarte ok cu treaba asta si mi-a explicat ce are de gand sa faca. Si aici nu ma refer la “reducerea” de lista, ci la un pret personalizat de “fidelizare”, eu mai cumparand de la ei alte doua masini de-a lungul vremii. Nu stiu exact ce inseamna in bani, insa pare o chestie interesanta asta cu fidelizarea clientilor.

In rest…

O discutie destul de ok cu omul, dar neproductiva din punctul de vedere al clientului: test drive nu, livrare in 2-3 luni, masinile aflate pe stoc sunt putine si au pret maricel… adica dotari multe. Nu stiu ce sa mai zic… nu a fost deloc asa cum ma asteptam.

Am ramas cu un gust ….salciu? (Adica semi-amar si nu foarte placut).

Poate a fost o intamplare de sfarsit de luna/ an, dar daca stau sa coroborez cu experienta de la Seat… incep sa cred ca e politica Porsche Bucuresti Nord VW, cu privire la clientii simpli. Habar nu am. Poate mai incerc la un moment dat (cand imi revin din soc si imi pun haine de strada, in cazul in care ati crezut ca am mers la shopping auto in trening :)).

Acum NU nu recomand sa mergeti la ei, iar cine o face…o face pe propria-i piele (rabdare) :))